شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
کد مطلب : 92233
روحانی در مراسم افتتاحیه مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم:

مبادا روزی فرا برسد غیرمسلمانان در عمل به قرآن از ما پیشی بگیرند

مبادا روزی فرا برسد غیرمسلمانان در عمل به قرآن از ما پیشی بگیرند

رئیس‌جمهوری در مراسم افتتاحیه سی و دومین مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم، قرآن‌خوانی و قرآن‌دانی را یک فخر برای مسلمانان دانست و تصریح کرد: در کنار حفظ و قرائت قرآن کریم، اجرا و عمل به دستورات قران یک ضرورت برای جوامع اسلامی در عصر کنونی است.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین دکتر حسن روحانی روز جمعه در این مراسم که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: گرچه خواندن و حفظ قران، عبادت و ارزش والایی دارد اما آنچه مهم است پیروی از قرآن است و باید اجرای دستورات آیات قرآن مجید را در زندگی و جامعه مشاهده کنیم.
وي در این مراسم که بیش از ۱۳۰ قاری و حافظ قرآن ۸۵ کشور از پنج قاره جهان، حضور داشتند، با طرح این پرسش که قران از جوامع اسلامی چه مي‌خواهد؟ گفت: وحدت و اتحاد، الفت میان مسلمانان، دعوت مردم به خیر و امر به معروف و نهی از منکر، از جمله خواسته‌هاي قران از جوامع اسلامی است.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، کتاب آسمانی قرآن را نور و هدایت برای مسلمانان و رحمت و روشنایی برای همه کسانی دانست که به دنبال حق و حقیقت هستند و اظهار داشت:گر چه در امت‌های سابق هم خداوند کتب آسمانی دیگری برای هدایت انسان‌ها نازل کرده است، اما قران تنها کتاب آسمانی است که توانسته از دست تحریف و تغییر مصون بماند و با اراده خداوند و جهاد مسلمانان همان‌گونه که بر قلب پیامبر عظیم‌الشان اسلام‌(ص) نازل شده است، امروز در اختیار ما مسلمانان باشد.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه طبق نقل‌هاي تاریخی حتی ترتیب جمع‌آوری سوره‌هاي قرآن نیز طبق دستور پیامبر اسلام(ص) انجام شده است، افزود: اینکه امروز در جهان اسلام درباره متن قرآن میان مسلمانان هیچ اختلافی وجود ندارد، یکی از نعمت‌هاي بزرگ پروردگار بر ما مسلمانان است.
وي با تاکید بر اینکه قرآن کتابی است که باید در آیات آن اندیشه و تدبر کنیم، خاطرنشان ساخت: همه کتب آسمانی برای هدایت نازل شدند و قرآن علاوه بر اینکه برای هدایت نازل شده است، خود معجزه پیامبر گرامی اسلام‌(ص) نیز مي‌باشد و از همان ابتدا همگان را به تفکر دعوت مي‌کند و مایه فخر مسلمانان است.
رئیس‌جمهوری قرائت صحیح قرآن، فهم درک معانی قرآن و حفظ قرآن را از شاخص‌هاي لازم علمی و فرهنگی برای جوامع اسلامی برشمرد و گفت: بالاتر از همه این شاخص‌ها که نیاز جدی جوامع اسلامی است عمل به قرآن در جوامع اسلامی است و محققین و صاحب نظران جوامع اسلامی باید شاخص‌هایی طراحی کنند تا نشان دهد که در جوامع اسلامی ادای امانت، مبارزه با فساد، رشوه و ربا، فقر، توجه به علم و دانش و تعاون و کمک به یکدیگر و سبقت در خیرات تا چه حد وجود دارد؟
روحانی اضافه کرد: مبادا به دورانی بازگردیم که در جامعه ما ظاهر قرآن قرائت شده و از آن تجلیل شود اما عمل به قرآن مشاهده نشود. مبادا روزی فرا برسد که غیرمسلمانان در عمل به توصیه‌هاي قران مثل توجه به علم‌آموزی و برادری از ما مسلمانان بگیرند و ملت‌هایی که سال‌ها با یکدیگر در جنگ بودند در کنار هم اتحادیه تشکیل داده و قانون اساسی واحد داشته باشند و ما مسلمانان اختلافاتمان با هم بیشتر شود. وي گفت: آنچه امروز دارای بیشترین اهمیت برای مسلمانان است، عمل به قرآن مي‌باشد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز دنیای اسلام به عمل به قرآن و بعثت پیامبر‌(ص) و عمل به راه و سیره پیامبر نیاز دارد، خاطرنشان ساخت: نکند زمانی فرا رسد که از قرآن فقط کتابت و رسمش و از اسلام فقط نامش باقی بماند؟ نکند زمانی برسد که مساجد ما ساختمان‌هاي زیبا داشته باشند، اما از هدایت در آنها خبری نباشد؟ و نکند زمانی فرابرسد که از جمع مسمانان فتنه برخیزد؟
وي ادامه داد: نکند روزی فرا رسد که در شامات، عراق، افغانستان، پاکستان و یمن ببینیم گروهی خشونت‌طلب و تروریست به جان مسلمانان افتاده‌اند و ما نظاره‌گرانی ساکت هستیم؟
روحاني گفت: اگر مي‌خواهیم قرآن برای ما برکت و هدایت باشد باید از آن تبعیت کرده و شاخص ما در جامعه، عمل به قرآن باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcipra3.t1arp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی