چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 98813

روابط آنکارا - برلین بر لبه پرتگاه

نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن تنش در روابط آلمان با ترکیه، بیشتر مردم آلمان از خروج نظامیان این کشور از ترکیه حمایت می‌کنند.
بنابر گزارشی که روزنامه آلمانی «ولت» منتشر کرده است، ۷۹.۶ درصد افراد پرسش شونده از خروج نظامیان کشورشان از ترکیه حمایت کرده‌اند. ۴۰.۸ درصد از آنها گفته‌اند که خواستار حضور این نیروها در کشور دیگری هستند در حالی که ۳۸.۸ درصد از آنها گفته‌اند که می‌خواهند نظامیان کشورشان به آلمان باز گردند. فقط ۱۴.۸ درصد با ماندن این افراد در ترکیه موافقند.
قانونگذاران آلمانی از طیف‌های مختلف سیاسی هم از ارتش این کشور خواستند تا نظامیان خود را از پایگاه نظامی خود در ترکیه خارج کند. حزب سوسیال‌مسیحی آلمان با اشاره به متشنج شدن روابط میان آنکارا - برلین، از دولت آلمان خواست تا نیروهای نظامی این کشور را از پایگاه اینجرلیک خارج کند. اینجرلیک پایگاه هوایی بسیار مهمی در ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.
«فلورین هان» سخنگوی سوسیال‌مسیحی‌ها در امور خارجی و امنیتی در این مورد به روزنامه «بیلد‌آم‌زونتاگ» گفت: «در این شرایط متشنج، امکان اینکه دولت ترکیه بتواند حمایت از نظامیان را در اینجرلیک تضمین کند.» وی افزود: «آلمان نباید اجازه بدهد که نظامیان این کشور وسیله‌ای برای چانه‌زنی اردوغان تبدیل شوند.»
رئیس دفتر صدراعظم آلمان در انتقاد شدید از رویکرد سیاستمداران ترکیه‌ای در برابر تنش‌های کنونی گفت که آلمان این اختیار را دارد و می‌تواند از سفر سیاستمداران ترکیه‌ای به آلمان جلوگیری کند. «پتر آلتمایر» رئیس دفتر صدراعظم آلمان سیاست‌مداران ترکیه را تهدید کرد که به آنها اجازه ورود به آلمان داده نخواهد شد. وی ضمن انتقاد از سیاست‌های انتخاباتی مقامات ترکیه‌ای در آلمان همچنین به مقایسه سیاست‌های کشورش با نازی‌ها واکنش نشان داد.
آلتمایر در این مورد به فونکه مدین گروپه گفت: «ممنوعیت سفر آخرین اقدام است که ما چنین حقی خواهیم داشت.دولت آلمان مقایسه با نازی‌ها و اتهامات عجیب و غریب را تحمل نخواهد کرد. ترکیه همیشه به ارزش‌های بزرگی اشاره می‌کند که احترام کشورش را از بین نمی برد اما آلمان هم افتخار خود را دارد.»
در این میان «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور فرانسه ضمن اعلام اینکه اتحادیه اروپا به ترکیه نیاز دارد، از گفت‌وگو برای حل مناقشات به وجود آمده میان این کشور و اتحادیه اروپا حمایت کرد.
کشورهای اروپایی اصلاحات قانون اساسی ترکیه را گامی در جهت تثبیت قدرت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه تا نیمه دهه آینده میلادی می‌دانند و آن را اقدامی غیردموکراتیک خوانده‌اند.
اردوغان در تلاش است تا با جلب حمایت مردمی، نظام سیاسی این کشور را از نظام پارلمانی به نظام ریاستی تبدیل کند. وزیر خارجه ترکیه تهدید کرد از توافقی که با اتحادیه اروپا بر سر مهاجران داشته، خارج خواهد شد. «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد کشورش دیگر دلیلی برای پایبند ماندن به توافق با اتحادیه اروپا حول ممانعت از ورود مهاجران به این قاره نمی‌بیند. درپی تنش‌های میان هلند و ترکیه، رئیس‌جمهور ترکیه دستور داد توافق خواهرخواندگی دو شهر استانبول و روتردام لغو شود.
«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه مجددا با متهم کردن دولت هلند به دست داشتن در قتل‌عام ۸هزار بوسنیایی، به قرارداد «خواهرخواندگی» دو شهر استانبول و روتردام پایان داد.
موشه یعلون وزیر جنگ سابق اسرائیل ضمن هشدار نسبت به بی‌ثباتی اوضاع در خاورمیانه، گفت: رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه قصد دارد امپراتوری جدید عثمانی را تشکیل دهد. یعلون قصد دارد کمپینی را تشکیل دهد تا نخست‌وزیر آینده رژیم صهیونیستی شود. وی درباره نگرانی‌هایش درخصوص اوضاع منطقه با خبرنگاران خارجی صحبت کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcipva3.t1avz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی