چهارشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۰
کد مطلب : 105834
جلسه سوال از رئیس‌جمهوری بدون حاشیه، بدون پاسخ و بدون اقناع نمایندگان مردم برگزار شد؛

مردود شهریور

مردود شهریور

جلسه پرسش و پاسخ از رئیس‌جمهوری روز گذشته در مجلس برگزار شد، گرچه این جلسه با تنش و حاشیه و بگم بگم همراه نبود اما متاسفیم که بگوییم پاسخ سوالات مردم نیز داده نشد تا نهایتا نمایندگان روحانی را در چهار پاسخ خود مستحق نبینند و از او راضی نشوند.
جلسه سوال از رئیس‌جمهور که با حضور رئیس‌جمهور، وزرا و اعضای کابینه دولت و قاطبه نمایندگان مجلس برگزار شد، با حواشی جالب توجهی همراه بود.پیش از آغاز جلسه سورنا ستاری نماینده علمی رئیس‌جمهور، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صحن مجلس حضور داشتند.
پس از آغاز رسمی جلسه نیز عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، رضا اردکانیان وزیر نیرو، بیژن زنگنه وزیر نفت، محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهور، محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن، تجارت در مجلس حضور یافتند که نشان از حضور با قدرت دولت در مجلس بود اما انتقادی که به این ماجرا ارد بود شاید دیر رسیدن به این حضور با قدرت بود که می‌توانست به قول رئیس‌جمهوری یک سال قبل در محفلی دوستانه طرح شود.
نکته‌ای که رئیس‌جمهور درباره برجام مطرح کرد نکته‌ای است که می‌تواند فارغ از اینکه کجا مطرح شود مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. روحانی در پاسخ به سوالات در جواب نماینده‌ای که از او پرسیده بود چرا تحریم‌ها با انجام تعهدات برجام لغو نشده است! بدون توجه به سخنرانی‌های قبلی خود و وزیر محترم امور خارجه که وعده لغو همه تحریم‌ها همزمان با اجرای توافق برجام را داده بدهد ادعا کرد که برجام برای اثبات صلح‌آمیز فعالیت هسته‌ای کشور امضا شد نه لغو تحریم‌ها!!!
درست نکته‌ای که رهبری در سخنان خود بارها و بارها طوری دیگر آن را مطرح کرده و صراحتا گفته‌ا‌ند که برجام برای برداشتن تحریم‌ها بود که به هدفش نرسید!
نکته‌ای دیگری که روحانی در این جلسه بیان کرد ناراحت نبودن منتقدان به دلیل دستاورد هیچ! به گفته آنهاست، روحانی به منتقدان گفت: چرا از اجرایی نشدن دستاورد تقریبا هیچ به قول خودتان ناراحتید؟! هیچ و عدم که مهم نیست!!! اما او این نکته را نادیده گرفت که برجام برای ما محدودیت‌هایی را به وجود آورد، از جمله کاهش غنی‌سازی و بتن‌ریزی راکتور اراک و بر همین اساس باید گفت که دستاوردهای ما در قبال داده‌هایمان هیچ است، روحانی نگفت که آیا اگر هزینه‌ای را به کسی بدهد و در مقابلش چیزی دریافت نکند، این هیچ نگرفتن نگران‌کننده نیست؟!
نکته بعدی اشاره او به بحث وارد نشدن هواپیما و خروج شرکت‌هایی مانند توتال بود و توصیه به منتقدان که از این رویه ناراحت نباشند!!! اما روحانی نگفت که چرا استراتژی اشتباهی که برای هدر دادن وقت و سرمایه ملت به کار گرفته است را با عذرخواهی پاسخ نمی‌دهد و به جای آن تلاش دارد این اتفاقات را کوچک جلوه دهد، روحانی بهتر بود توضیح می‌داد که چرا براساس حرف‌های قبلی‌اش موقع هواپیما خریدن از اروپا و امریکا این اتفاق بزرگی برای کشور بود که می‌توانست ما را به قطب برتر هوایی منطقه تبدیل کند و حالا که این محاسبات با صرف وقت و هزینه به هدر رفته از منتقدان می‌خواهد که آن را نادیده بگیرد، باید می‌گفت که غرامت حضور توتال و رفتن این شرکت و قراردادی که هیچ وقت علنی نشد را چه کسی پرداخت می‌کند و چرا در قراردادها خسارت ترک کار به قول دولتی‌ها نوشته نشده بود؟!
مردم از رئیس‌جمهورشان انتظار داشتند بگوید چرا کارت سوخت را برداشته و افزایش قاچاق سوخت با نبود کارت سوخت چه رابطه‌ای دارد، نه اینکه در پاسخ مهار نشدن قاچاق موضوع را به گردن نهاد دیگری انداخته و او را مقصر جلوه دهد! روحانی باید درباره ثبت ۶۴۰۰ خودرو وزارت صنعت که از مبادی رسمی بود توضیح می‌داد نه قاچاق دریایی!

قسم‌های جلاله روحانی
روحانی در بخشی از سخنانش به نوعی پاسخ‌های خود به سوالات نمایندگان را بی‌فایده خواند و گفت: مردم نمی‌خواهند از من سوال کنید و من اینجا پاسخ دهم و آمار و ارقام ارائه کنم، مردم درمان می‌خواهند. او در ادامه با گلایه از کسانی که امروز وضعیت کشور را بحرانی توصیف می‌کنند، تاکید کرد: پشت تریبون‌ها نگویید دچار بحران شده‌ایم والله ما دچار بحران نیستیم. ما در مرحله آسیب قرار داریم.
اما او نگفت که چرا پنج سال مطالبات مردمی را که می‌داند مدنظر قرار نداده و با وجود قسم جلاله‌ای که برای ارائه راهکار به مردم خورده بود، مشکلات مردم همچنان پابرجاست.

بدون بگو مگو و بگم بگم
اما نکته قابل توجه این جلسه برگزاری آن بدون بگم بگم و بگو مگوهای حاشیه‌ساز بود که باعث شد این جلسه به یکی از جلسات مثبت بین دولت و مجلس مبدل شود. بر همین اساس روحانی در همین رابطه با لبخند خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: اگر فکر می‌کنید ارتباط دولت با مجلس کم است آن را بیشتر کنیم، ما که هر وقت از وزرا می‌پرسیم کجا هستید می‌گویند مجلس هستیم که لاریجانی در پاسخ به سخنان رئیس‌جمهور نیز به شوخی گفت: اینجا که نیستند، ببینید کجا هستند؟!
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش به نمایندگان اظهار کرد: قرار بود ما در هفته دولت شما را به پاستور دعوت کنیم، اما شما ما را به بهارستان دعوت کردید، اگر دولت شما را دعوت می‌کرد لااقل یک شیرینی می‌دادیم اینجا که هیچ خبری نیست!

سوالات به قوه قضاییه رفت
اما با همه اینها روحانی نتوانست مجلس و نمایندگان مردم را برای ۴ سوال از ۵ سوال قانع کند و با این حساب و بر حسب قانون با پایان یافتن سخنان رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالات نمایندگان، رئیس مجلس پنج سؤال مطرح شده و پاسخ‌های رئیس‌جمهور را به صورت جداگانه به رأی گذاشت که نمایندگان از مجموع پنج سؤال، تنها یک پاسخ رئیس‌جمهور را قانع‌کننده تشخیص دادند و از چهار پاسخ دیگر قانع نشدند.
به این ترتیب و براساس ماده ۲۱۳ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سؤالات مطرح شده و پاسخ‌های رئیس‌جمهور و نیز قانع نشدن نمایندگان به قوه قضاییه ارسال می‌شود تا در چارچوب قانون به آن رسیدگی شود.
به هر حال این جلسه که در انتها نمایندگان مردم را قانع نکرد و راهکار و زمانی برای حل مشکلات ارائه نداد باید در ادامه روند مطالبات مردمی به راهکارهای خلاق برسد.

قانع‌نشدن نمایندگان نشان اشکال بعضی سیاست‌هاست
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: قانع نشدن نمایندگان، فرصتی برای رئیس‌جمهور است که در برخی سیاست‌های خود یا بعضی حوزه‌ها و همکارانش بازبینی کند.
احمد توکلی گفت: در فرآیند سوال حتماً نباید نمایندگان قانع شوند، بلکه این یک نماد از فرآیند دموکراتیک و مردم‌سالارانه است که پس از حضور رئیس‌جمهور در مجلس، نمایندگان با متانت حرف خود را زده و ایشان نیز با همین منوال جواب می‌دهد، بعد از آن نیز ممکن است نمایندگان از پاسخ‌های ارائه شده، قانع شوند یا خیر. جماران

https://siasatrooz.ir/vdcipwaz5t1auv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی