?>?> ایران بیشترین تاثیرگذاری را در منطقه دارد | سیاست روز
جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۹
کد مطلب : 103269
روحانی:

ایران بیشترین تاثیرگذاری را در منطقه دارد

رئیس جمهور گفت: امروز کسی شک ندارد که ایران بیشترین تاثیرگذاری را در منطقه دارد.
به گزارش ایرنا،‌ حسن روحانی که در راس هیاتی برای دیداری سه روزه به دعوت نارندرا مودی نخست وزیر هند به این کشور سفر کرده است در اولین بخش سفر خود در حیدر آباد در دیدار با ایرانیان و دانشجویان مقیم هند افزود: مساله رابطه ایران و هندوستان و اساسا شبه قاره هند با ملت ایران رابطه بسیار ویژه‌ای است که درهیچ جای دنیا مشابه آن از نظر رابطه نزدیک دولت و ملت یافت نمی‌شود.
روحانی در عین حال بر لزوم استفاده از توان کنونی ایرانیان در تاثیرگذاری و ایجاد ارتباطات فرهنگی و تجاری بر جامعه هند تاکید کرد و گفت: هنوز هم این ظرفیت در ایران و هندوستان وجود دارد که روابط بسیار نزدیک‌تری ایجاد کنند.

راهی جز وحدت وجود ندارد
از سوی دیگررئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهی جز وحدت و اتحاد همه مسلمانان جهان در سراسر گیتی وجود ندارد، در اجتماع نمازگزاران "مکه مسجد" حیدرآباد گفت: اگر مسلمانان با هم متحد بودند، رئیس جمهور آمریکا جرات نمی‌کرد که بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کند و اگر با هم متحد بودیم رژیم غاصب صهیونیستی جرات نمی‌کرد که به حقوق ملت فلسطین تجاوز کند.
حسن گفت: اگر امروز در دنیای اسلام مشکل ، تفرقه و اختلاف می بنیم نشان آن است که به اسلام واقعی و مفهوم واقعی قران واقف نشده‌ایم و اینکه در برخی کشورهای اسلامی خشونت و اختلاف وجود دارد نشات از آن می‌گیرد که نسل جوان را به اسلام واقعی هدایت نکرده‌ایم. روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است راهی جز وحدت، اتحاد و برادری میان مسلمانان وجود ندارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: برادران مسلمان، راه نجات ما این است که همه ما، تمام مذاهب اسلامی را به رسمیت بشناسیم. باید آستانه تحمل خودمان را بالا ببریم و به تمام مسلمانان و انسان‌ها در سراسر جهان احترام بگذاریم. قران به ما می‌گوید شما مسلمانان باید به گونه‌ای رفتار کنید که برای همه جهانیان الگو شوید.
رئیس جمهور تاکید کرد: دشمنان اسلام نمی‌خواهند ما با هم متحد باشیم اما آنچه ما از آثار تمدنی در حیدرآباد می‌بینیم نشانه آن است که قرن‌ها مردم این سرزمین با مردم ایران متحد و در کنار یکدیگر بوده اند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران اعلام می‌کند با توجه به منابع غنی انرژی‌، تامین کننده نفت و انرژی هند خواهد بود. ایران اعلام می‌کند که از طریق بندر چابهار، راه و مسیر ترانزیت برای دستیابی هند به آسیای مرکزی و اروپا باشد.
رییس جمهور گفت: درتمدن غرب هر روز در مدرسه و خیابان کشتار دسته جمعی انجام می‌گیرد پس تمدن مادی نمی‌تواند نجات دهنده باشد. ما آنهایی را که به برخی ملتهای مسلمان اجازه ویزا نمی‌دهند و مسلمانان را تروریسم می‌خوانند، محکوم می‌کنند. 

حامل پیام برادری ملت ایران به ملت هندوستان هستم
از سوی دیگر رییس جمهوری در سخنرانی خود درجمع نخبگان، علمای دینی و رهبران جامعه اسلامی حیدرآباد گفت: در سفر خود به این کشور حامل پیام برادری و دوستی ملت ایران به ملت بزرگ هندوستان است.
روحانی افزود: روابط بین ایران و هندوستان ورای روابط سیاسی و اقتصادی است وایران خواهان روابط صمیمانه‌تر و نزدیکتر با هند در تمام زمینه‌های ممکن است. وی با تبیین سیاست‌های جمهوری اسلامی از بدو تاسیس تا کنون تاکید کرد ایران همواره سیاست 'نگاه به شرق' را دنبال کرده وندای ملت از روز نخست انقلاب اسلامی، ندای وحدت، استقلال و اتحاد بوده است.
رئیس جمهوری کشورمان در ادامه سخنان خود هندوستان نمونه برجسته زندگی مسالمت‌آمیز انسانهایی با مذاهب و عقاید گوناگون عنوان کرده و گفت: امروز غربی‌ها میان مسلمانان فاصله انداخته و گروههایی به نام اسلام و جهاد تشکیل داده که ارتباطی با اسلام ندارند و از آنان به عنوان گروه‌های تکفیری یاد می‌کنیم. رییس جمهوری کشورمان تاکید کرد ایران نمی‌خواهد با هیچ کشور اسلامی و کشورهای منطقه و ملت‌های دوست خود، فاصله داشته باشد.
وی گفت: 'اگر مشکلی در جهان اسلام وجود دارد، راه حل آن لوله تفنگ و نظامی نیست بلکه با منطق ، استدلال و گفت و گو می‌توان مسایل را برطرف کرد.'
گفتنی است روحانی در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی روز پنجشنبه به دعوت «نارندرا مودی »نخست وزیر هند برای یک دیدار رسمی سه روزه وارد هند شد و سفر خود را از حیدرآباد آغاز کرد.
رییس جمهوری را هیاتی متشکل از محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، بیژن زنگنه وزیر نفت، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری، همراهی می‌کنند. همچنین هیاتی مرکب از فعالان اقتصادی و تجاری بخش خصوصی همراه رییس جمهوری به هند سفر کرده اند.
قرار است در جریان سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به هند نزدیک به ۱۵ توافقنامه و یادداشت همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین دو کشور امضا شود.
در این سفر، یک بیانیه سیاسی مشترک از سوی ایران و هند منتشر خواهد شد.
امضای موافقت‌نامه ارتقای همکاری‌های کنسولی بین دو کشور و تسهیل روادید از دیگر اهداف این سفر اعلام شده است.
امروز نیز پس از ورود روحانی به دهلی نو، مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهوری به عمل خواهد آمد.
روحانی در این روز با رامنات کنوید رییس جمهوری هند، نارندرا مودی نخست وزیر و سوشما سواراج وزیر خارجه هند دیدار خواهد کرد.
رئیس جمهوری همچنین در نشست اقتصادی ایران و هند شرکت خواهد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdciqpaz3t1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی