سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۸
کد مطلب : 97256

اتحادیه اروپا دست به دامان ایران شد

ناظران سیاسی می‌گویند حل تحولات سوریه با راه حل تهران امکان پذیر است

با توجه به رایزنی‌های ۲۴ساعت گذشته برخی سران اروپایی با محمد جواد ظریف، بسیاری از ناظران سیاسی براین باورند که تاثیرگذاری اروپا برای حل بحران سوریه منوط به همراهی با سیاست‌های جمهوری اسلامی است
حل بحران سوریه برای اروپا هم به یک دغدغه مهم و قابل توجه تبدیل شده که طی ۲۴ساعت گذشته وزیر خارجه آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص تحولات منطقه بویژه دمشق با وزیر خارجه کشورمان به رایزنی پرداخته‌اند. وزیر امور خارجه آلمان در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود در خصوص آخرین تحولات منطقه، بویژه سوریه و نیز تحولات مربوط به روابط دو جانبه گفت‌وگو و رایزنی کرد.
به گزارش فارس، فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر امور خارجه آلمان دیروز در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود در خصوص آخرین تحولات منطقه، بویژه سوریه و نیز تحولات مربوط به روابط دو جانبه گفت‌وگو و رایزنی کرد.
وزیر خارجه آلمان دیروز در سخنانی در برلین گفت: «از پایان حملات هوایی استقبال می‌کنیم اما ۸ ساعت برای اینکه کمک‌های بشردوستانه به مردم شرق حلب برسند، کافی نیست. حملات هوایی باید در حلب متوقف شود.»
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روزگذشته در گفت‌وگویی تلفنی با ظریف درباره آخرین تحولات سوریه گفت‌وگو کرد.
همچنین «برت کوئندرس» وزیر امور خارجه هلند عصر (دوشنبه) در تماسی تلفنی با محمدجواد ظریف ضمن تبادل نظر پیرامون روابط دو جانبه و چگونگی همکاری‌های فی مابین، درباره آخرین تحولات بحران سوریه گفت‌وگو کرد. این سومین رایزنی مقامات اروپایی طی ۲۴ ساعت گذشته با ایران است. وزیر امور خارجه ایران روز شنبه در نشست لوزان درباره سوریه که ۴.۵ ساعت به طول انجامید شرکت کرد.
موگرینی اعلام کرد که قرار است اتحادیه اروپا با ایران، عربستان و ترکیه درباره آینده سوریه رایزنی کند. «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان ضمن استقبال از اعلام آتش‌بس از جانب مسکو در شهر حلب گفت که این اقدام می‌تواند آغاز راه باشد.

دغدغه اروپا برای بحران سوریه!
بحران سوریه فقط برای سوریه یک بحران نیست، این بحران را غرب با حمایت از تروریست‌های تکفیری و وهابی پنج سال پیش برای این کشور نسخه پیچید به خیال اینکه با سرنگونی دولت قانونی و مردمی بشار اسد کل معادلات منطقه به نفعش تغییر خواهد کرد!
سوریه و عراق و یمن به جولانگاه تروریست‌هایی تبدیل شده که با دلارهای غربی، آمریکایی و سعودی هر روز فربه‌تر از قبل می‌شدند؛ اما به ناگاه ورق برگشت همین پرو بال دادن‌های زیادی بلای جان خودشان شد هنوز حادثه تروریستی نیس در فرانسه که منجر به کشته شدن تعدادی از شهروندان این شهر و یا ماجرای پاریس را از ذهن افکار عمومی پاک نشده است، تهدید به بمب‌گذاری نیز در بیشتر کشورهای اروپایی از سوی گروهک تروریستی بالاخص داعش را تقریبا هر روز شاهد هستیم. حالا غرب که همه معادلاتش به یکباره بر هم خورده به تقلا افتاده تا برای اینکه بیشتر ازاین با بحران و تهدید و اقدامات تروریستی از سوی این گروهک‌ها روبرو نشود برای نجات خود وکوتاه کردن نفوذ این تروریست‌ها کاری کند.
البته نشست‌های مختلفی که سران غربی و آمریکایی و برخی متحدان منطقه‌ای برای حل بحران سوریه برگزار کردند، دردی را برایشان دوا نکرد، از این روبه این فکر افتاده که برای رفع این بحران چاره‌ای جزهمراهی با سیاست و نگاه جمهوری اسلامی ندارند. جمهوری اسلامی از ابتدای بحران سوریه ضمن تاکید بر حل این بحران از طریق گفت وگوهای سوری -سوری پیشنهادات چهاربندی برای تمام شدن بحران این کشوررا مطرح، ضمن اینکه به صراحت از دولت قانونی و مردمی بشار اسد نیز حمایت کرد و همچنان این حمایت تا زمانی که مردم سوریه، اسد را بخواهند و به ادامه ریاست جمهوری‌اش آری گویند ازاین دولت قانونی دربرابر تروریست‌ها حمایت خواهد کرد؛ اماغرب همه تلاشش را برای نابودی وسرنگونی این رییس جمهوربه کار برد وهرباربا شکست مواجه شد.
با توجه به رایزنی‌های ۲۴ساعته گذشته برخی سران اروپایی با محمد جواد ظریف بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که تاثیرگذاری اروپا برای حل بحران سوریه منوط به همراهی با سیاست‌های جمهوری اسلامی است.

در صورت همراهی
با ایران بحران سوریه حل می‌شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر اتحادیه اروپا، مانند برجام با ایران همکاری کند، ورود آن به مذاکرات حل بحران سوریه می تواند موثر باشد.
علیرضا رحیمی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تماسی تلفنی موگرینی با محمد جواد ظریف در خصوص سوریه، اظهار داشت: سوریه در شرایطی قرار گرفته که نیاز به تغییر استراتژیک اساسی هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه نظامی دارد. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با تاکید بر اینکه تغییرات باید به سمت تغییر در مدیریت و برون رفت بحران برود، ادامه داد: ورود اتحادیه اروپا به موضوع سوریه به ویژه در شرایط کنونی قاعدتا می‌تواند به همگرایی بیشتر بازیگران بحران سوریه کمک کند.
وی گفت: اگر نگاه سازنده‌ای وجود داشته باشد، حتی می تواند در برون رفت از بحران خیلی موثر باشد، اما اگر همچنان نگاه‌های قدرتگرایانه آمریکا وجود داشته باشد و به سمت تعارض روسیه و آمریکا برود، همچنان سوریه در وضعیت بحرانی به سرخواهد برد. این نماینده در پاسخ به این سوال که اتحادیه اروپا در نهایت در چه قالبی وارد مذاکرات سوریه می شود، اظهار داشت: از آنجایی که شاهد چرخش و تغییر نگرش اتحادیه اروپا در برجام نسبت به جمهوری اسلامی ایجاد شد به نظر می‌رسد که اگر اروپا ظرفیت خود را از آمریکا جدا کند در سوریه اتفاقات مناسبی رخ خواهد داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برجام می‌تواند قرینه خوبی برای اروپا باشد تا در زمینه حل بحران سوریه، همراه جمهوری اسلامی حرکت کند.

اختلاف نظر ایران با غرب
در موضوع سوریه بسیار زیاد است
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: ورود اتحادیه اروپا به حل بحران سوریه اگر با نگاه آمریکا باشد هرگز از مجرای ایران به نتیجه نخواهد رسید چرا که اختلاف نظر بین نظام جمهوری اسلامی و آمریکا بر سر سوریه بسیار زیاد است.
فرهاد فلاحتی، با اشاره به تماس تلفنی ظریف و موگرینی بر سر موضوع سوریه و احتمال برگزاری مذاکراتی در این زمینه اظهار داشت: ایران در موضوع سوریه حرف برای گفتن دارد و هر جلسه بین‌المللی بدون حضور ایران تصمیمات به نتیجه‌ای نخواهد رسید، این مسئله را دول اروپایی و آمریکا درک کرده‌اند بنابراین بدون حضور ایران مشکلات داخلی سوریه و جنگ به پایان نمی‌رسد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما در این باره باید به اختلاف مواضع ایران و آمریکا نیز دقت کرد، ایران تاکید دارد که حاکمیت داخلی سوریه باید با نظر مردم این کشور تعیین شود و اگر قرار است حاکمیت تغییر کند باید با رای گیری در زمان مقرر انجام شود. وی گفت: اما غرب تلاش دارد بشار اسد را از عرصه سیاست خارج و انتخابات را زودهنگام برگزار کند، بنابراین تا زمانی که چنین اختلافاتی وجود دارد هیچ جلسه و مذاکره‌ای در زمینه حل بحران سوریه بی اثر خواهد بود. فلاحتی افزود: البته شاید در این مذاکرات بتواند به سمت و سویی بروند که تا نیروهایی که مخل نظم و امنیت داخلی سوریه از جمله داعش را آرام کنند تا در فضای آرامش گفت‌وگو شود اما تصور می‌کنم به قدری اختلافات زیاد است که این روش هم بی‌نتیجه خواهد بود. این نماینده ورود اتحادیه اروپا به حل بحران سوریه را ارزیابی کرد و گفت: از آنجایی که اتحادیه اروپا دنبال روی سیاست‌های آمریکا است تصور می‌کنم ورود اتحادیه در این مسئله تاثیر بسزایی ندارد مگر اینکه متوجه شوند جنگ و خونریزی در سوریه نتیجه‌ای برای آنها ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اما به نظر نمی‌رسد غرب به چنین سطح فکری رسیده باشد و در نهایت از ایجاد جنگ در سوریه عقب‌نشینی کند.

https://siasatrooz.ir/vdciqra3.t1ayw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی