دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 88256

شکاف‌های سیستم جنگی رژیم صهیونیستی

پس از جنگ سال ۲۰۰۶ (سرب گداخته) رژیم صهیونیستی سعی در ترمیم مواردی از ساختار نظامی امنیتی خود کرد و این اصلاحات را در سه بخش مورد اقدام قرار داد.
اولین بخش مورد نظر برای اصلاح ایجاد هماهنگی بین نیروهای زمینی، دریایی و هوایی در مواردی همچون تبادل اطلاعات امنیتی و عملیاتی که این مورد از نکات مهم و با اهمیت در شکست جنگ ۳۳ روزه بشمار میرفت.
تاکتیک های جنگ زمینی که طبق گزارش وینو گراد نیز در تعیین برنده و بازنده جنگ‌ها بسیار مهم است. گنبد آهنین نیز از دیگر مواردی بود که می بایست در ساختار نظامی رژیم صهیونیستی اصلاحات جدی و پایه ای در آن صورت گیرد زیرا این سامانه پر هزینه علی رغم فشار مالی بالایی که به کابینه و وزارت جنگ اسرائیل وارد می‌کند نمی‌تواند سیستم موفقی از خود در برابر موشک‌های مقاومت به نمایش بگذارد. این سامانه یکی از نقاط امید و تکیه‌گاه‌های رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشک‌های مقاومت فلسطین و حزب‌الله است.
اما بحران و جنگ تفکرات بین محور مقاومت و صهیونیست‌ها موضوعی است با سابقه بیش از دو دهه که همواره مهندسان نظامی مقاومت سعی در مقابله و ورود به سیستم‌های جنگی صهیونیست‌ها دارند. حزب‌الله لبنان که پس از جنگ سال ۲۰۰۶ به توان بالایی در جنگ و فناوری نظامی دست یافت قصد انتقال این تجربیات به گروه‌های جهادی فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی دارد که این امر در دوران محمود المبحوح در حال انتقال بود و تاکنون ادامه دارد.
مقاومت حزب‌الله توانسته بود با استفاده از تکنیک آتش گسترده با استفاده از موشک‌اندازهای شش فروندی سامانه گنبد آهنین را مختل نماید و همین مطلب سبب شد تا دلخوشی و امیدهای واهی جامعه صهیونیستی به توانمندی‌های این سامانه ضد موشکی از بین برود و صهیونیست‌ها با دیدی ناامیدانه به این سامانه پر هزینه بنگرند.
در صورت بروز یک اقدام نظامی برنامه‌ریزی شده از سوی حلقه‌های مقاومت تقریبا یک میلیون و دویست هزار موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی نشانه رفته است و طبق اظهارات مقامات صهیونیستی تنها حزب‌الله قادر است روزانه ۱۰۰۰ فروند موشک به سرزمین‌های اشغالی پرتاب کند که صد فروند سهم تل‌آویو خواهد بود و البته نباید منطقه "گوش دان" را نیز فراموش کرد زیرا این منطقه از موقعیت بسیار حساس و با اهمیتی برای رژیم صهیونیستی برخوردار است و در تیر‌رس موشک‌های ۸۸۰ کیلویی مقاومت لبنان.
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی مطلع است که حزب‌الله دارای موشک‌های فاتح ۱۱۰ است که یکی از خصوصیات و توانانمندی‌های این موشک‌ها قابلیت تغییر مسیر این موشک‌ها در حین پرواز است.
حال با این توانمندی مقاومت در منطقه و ناتوانی‌های متعدد سامانه‌های ضد موشکی رژیم صهیونیستی و در نظر گرفتن افزایش تخصصی توان ایران در ساخت پهپاد و دانستن این مطلب که سامانه گنبد آهنین توان ردیابی این پهپادها را نیز ندارد و تنها راه مقابله با پهپاد در اسرائیل استفاده از جنگنده‌های اف ۱۶ و یا موشک پاتریوت است می‌توان دریافت که این رژیم در چه شرایط بغرنجی به سر می‌برد.
در کنار این مواردی که نام برده شد رژیم صهیونیستی با مواردی دیگر از جمله بالا رفتن تکنولوژی در ساخت موشک‌های کورنیت ساخت سوریه و همچنین موشک‌های کاتیوشای حزب‌الله لبنان که برد آن بالای ۲۰۰ کیلومتر افزایش یافته و حزب‌الله اعلام کرده که موشک‌هایی با برد تا ۴۰۰ کیلومتر را نیز در اختیار دارد.
این افزایش توان در مقاومت که بخش اعظم و مهم آن توسط شهید عماد مغنیه صورت گرفت و به مقاومت فلسطین نیز انتقال داده شده است باعث شده تا رژیم صهیونیستی درباره آغاز جنگ فراگیر و جدی با مقاومت لبنان را آغاز نکرده و تنها به اقدام علیه منطقه تحت محاصره غزه و فلسطینیان بی‌دفاع این منطقه داشته باشد.
شاید باید اعلام کرد که راه اندازی بحران داخلی در سوریه نتیجه همین مشکلات داخلی و نظامی رژیم صهیونیستی بود که برنامه‌ریزی‌های دمشق برای بالا بردن توان دفاعی و ورود به جنگ‌های چریکی در این ارتش را به زیان خود می‌دید و با آغاز این چنین بحرانی سعی در تضعیف یکی از حلقه‌های مقاومت در منطقه را داشته است.
سوریه‌ای که در حال ارتقای تغییر اندیشه رزمی و جایگزینی تفکرات حزب‌الله لبنان در آن و بالا بردن کیفیت نیروهای زرهی در مرز با سرزمین‌های اشغالی، تجهیز نیروی دریایی به توانمندی‌های هجومی و موشک‌های ضد‌زره و ایجاد سپر امنیتی برای ذاقه‌های تسلیحاتی سوریه بود.
با نگاه به این تحولات و موقعیت‌ها می‌توان دریافت که سوریه خود را برای جنگی جدید با رژیم صهیونیستی آماده می‌کرد جنگی که در آن سلاح شیمیایی وجود نداشت بلکه جنگی با موقعیت‌های چریکی پایه‌ریزی شده بود.
حال می‌توان دریافت که چرا بحران سوریه، عراق و حمله به نوار غزه شکل گرفت. صهیونیست‌ها با اینگونه اقدامات سعی در خرید زمان برای ایجاد تغییرات در سیستم‌های جنگی خود را دارند و البته حلقه‌های مقاومت را نیز درگیر شرایطی کنند که دچار نوعی فرسایش شوند و بخش‌هایی از توان رزمی آنان در برابر رژیم صهیونیستی کاهش پیدا کند.

عماد نجار

https://siasatrooz.ir/vdciqrav.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی