شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۶
کد مطلب : 102161
رئیس مجلس شورای اسلامی:

مبارزه با تروریست خاتمه پیدا نکرده است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که عراق و سوریه نیاز به کمک ایران داشته باشند، در این کشورها حضور خواهیم داشت.
به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی در گفت‌وگو با رسانه ایتارتاس روسیه درخصوص چشم‌انداز مبارزه با موادمخدر و اقدامات موثری که برای همکاری در این زمینه باید صورت بگیرد، گفت: ایران در مبارزه با موادمخدر بسیار جدی است، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در صف مقدم مبارزه با موادمخدر قرار گرفت. وی افزود: در سال‌های گذشته قوانین مفصلی برای مبارزه با قاچاق موادمخدر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و ستاد ملی برای مبارزه با موادمخدر زیرنظر ریاست جمهوری به وجود آمد. در این زمینه نیروی انتظامی تلاش بسیاری داشته است.
وی با اشاره به گستره مرزهای مشترک بین ایران و افغانستان عنوان کرد: ایران بخشی از مسیر ترانزیت موادمخدر به اروپا است، البته موادمخدر از مسیر تاجیکستان نیز به روسیه می‌رود. آمارها نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۱ که آمریکا و ناتو در افغانستان با هدف مبارزه با تروریسم و موادمخدر حضور پیدا کرده‌اند، میزان تولید موادمخدر در این کشور افزایش پیدا کرده است.
لاریجانی با اشاره به حضور ۱۶ ساله ناتو در افغانستان بیان داشت: سربازان زیادی از آمریکا و ناتو در افغانستان حضور دارند، اما نتایج حضور آنها در زمینه مبارزه با تروریسم فضاحت بار بود، به نحوی که نه تنها طالبان سرکوب نشد، که شاهد زاد و ولد و افزایش تروریست‌ها در عراق، سوریه، لیبی و یمن هستیم و همچنین شاهدیم که ۱۴ استان افغانستان در دست تروریست‌ها قرار دارد.
رئیس مجلس با بیان اینکه تولید موادمخدر در افغانستان در ۱۶ سال اخیر، ۴۵ برابر شده است، گفت: در سال ۲۰۰۱ بالغ بر ۲۰۰ تن موادمخدر تولید می‌شد اما امروز به ۹۰۰۰ تن افزایش پیدا کرده است. ترانزیت موادمخدر تنها از زمین نیست، بلکه سه فرودگاه بگرام، کابل و قندهار که زیر نظر ناتو فعالیت می‌کنند، ترانزیت موادمخدر را انجام می‌دهند و این سوال وجود دارد که به چه نحوی چنین اتفاقی رخ می‌دهد و بیانگر آن است که ناتو در این زمینه حساسیتی ندارد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مسئله مبارزه با موادمخدر، مسئولیت بین‌المللی است، عنوان کرد: همه می‌دانند که مقصد اولیه موادمخدر اروپا است، اما اروپایی‌ها سهم خود را برای مبارزه با موادمخدر پرداخت نمی‌کنند و هزینه آن بر دوش کشورهای مسیر ترانزیت است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه ایران در زمینه مبارزه با موادمخدر ۴ هزار شهید و ۱۳ هزار مجروح داشته است، تاکید کرد: این روند قابل ادامه دادن نیست و بهتر است سازمان ملل نگاه عادلانه‌ای داشته باشد و سهم کشورها را در زمینه مبارزه با موادمخدر و تامین تجهیزات و امکانات مشخص کند و همچنین برای کشت جایگزین در افغانستان اقداماتی داشته باشد. وی گفت: ناتو با حضور در افغانستان باید با فشار بر تولیدکنندگان موادمخدر موضوع جایگزین شدن کشت را پیگیری کنند، با این حال همکاری ایران و روسیه را در این زمینه مهم دانسته و امیدی به کشورهای غربی نخواهیم داشت.
لاریجانی با بیان اینکه همکاری‌های ایران و روسیه در فضاهای منطقه‌ای موفقیت آمیز است، اظهار داشت: البته در زمینه موادمخدر روسیه نیز آسیب دیده است چراکه میزان مصرف موادمخدر در این کشور افزایش پیدا کرده، به همین جهت همکاری‌های اطلاعاتی در زمینه مبارزه با قاچاق موادمخدر شکل گرفته است و باید اشراف اطلاعاتی نیز با سایر کشورهای مسیر ترانزیت افزایش پیدا کند که ایران آمادگی خود را در این زمینه اعلام می‌کند.
رئیس مجلس همکاری‌های روسیه، ترکیه و ایران در مبارزه با تروریست در سوریه را ارزیابی کرد و گفت: برخلاف کشورهای دیگر که در زمینه مبارزه با تروریسم تنها حرف می‌زنند و موضوعات را روی کاغذ می‌آورند، ایران و روسیه وارد عمل شده‌اند و همه مشاهده کردند که داعش در عراق و سوریه ضربه شدیدی خورد. وی ادامه داد: البته مسئله داعش و تروریسم در منطقه خاتمه پیدا نکرده است و هنوز تروریست‌ها در سوریه حضور دارند، چراکه جنس تروریست‌ها مهاجری است و به کشورهای دیگر می‌روند، با وجود لطمه و ضربه‌ای که به داعش وارد شده است اما مبارزه با تروریسم خاتمه پیدا نکرده است.

https://siasatrooz.ir/vdciqrazzt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی