سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 95816
در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید صداوسیما مطرح شد

اعلام سیاست‌ها و اولویت‌های جدید رسانه ملی

اعلام سیاست‌ها و اولویت‌های جدید رسانه ملی

درست یک سال و نیم پیش، معارفه رئیس سازمان صداوسیما در سالن بزرگ مرکز همایش‌های سازمان برگزار شد. ضرغامی می‌رفت و سرافراز می‌آمد و حالا در فاصله‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی، سرافراز رفت. مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان صداوسیما روز گذشته در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما با حضور اهالی رسانه برگزار شد.
علی‌ لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و شماری از مقامات کشوری و لشکری در این مراسم حضور داشتند. علی‌اصغر پورمحمدی، مهندس حسین محمدی، علی‌اکبر ولایتی، حجت الاسلام سید‌محمود دعایی، دکتر مخبر دزفولی، حسن خجسته، محمد حسینی، دکتر محمد اخگری، علی دارابی، بیژن نوباوه، دکتر منتظرالمهدی و محسن مؤمنی‌شریف از دیگر چهر‌ه‌های حاضر در این مراسم بودند.
همچنین هنرمندانی چون جمشید مشایخی، داریوش ارجمند، داوود میرباقری، محمدرضا شفیعی، داریوش اسدزاده، سعید ابوطالب، مسعود جعفری‌جوزانی، علی نصیریان و سیدضیاءالدین دری در این مراسم حضور داشتند.
علی اصغر پورمحمدی معاون سیما به عنوان یکی از سخنرانان مراسم حرف‌هایش را به زبان طنز بیان کرد و گفت: بنده قرار نبود در این مراسم سخنرانی کنم اما گفتند چون پیرمرد جلسه شورای معاونان هستید سخنرانی کنید هرچند که سخنران خوبی نیستم اما قبل از انقلاب سخنرانی پرشوری داشتم.
پورمحمدی تصریح کرد:‌ دکتر سرافراز پدیده بود و هست، ‌همان طور که دکتر علی عسگری هم پدیده است و در سن ۱۶ سالگی وارد دانشگاه شد، آقای ضرغامی هم پدیده بود و هست.
معاون سیما با اشاره به مشکلات و مسائل رسانه ملی تاکید کرد:‌ کار کردن در رسانه ملی ایران با سایر کشورها تفاوت دارد ما فرستندگان پیام از سطح مدیریت با هم از لحاظ ارزشی، نگاه به ارزش‌ها و فرهنگ متفاوت هستیم و مخاطبان گوناگونی هم داریم. ما چهارشنبه پیش مشکلات خود را خدمت آقای لاریجانی گفتیم که خبر نداشتند. یکی از نقاط ضعف سرافراز همین بود که مشکلات را نمی‌گوید و بیان نمی‌کند. مثلا آقای لاریجانی که از دوستان آقای سرافراز هستند نیز از این مشکلات خبر نداشتند.
پورمحمدی ضمن ابراز خشنودی از حضور آشنا در این مراسم و آوردن وی از ردیف سوم صندلی‌ها به ردیف اول به شوخی گفت: همین موضوع روی میزان بودجه ما تاثیر دارد. در حالی که سردار شیرازی هم اینجا حضور دارد ولی اصلا معلوم نیست کجاست. هماهنگی در کشور ما کار بسیار سختی است و سرافراز نتوانست با دولت و مجلس هماهنگ باشد ولی گام‌های مهمی را برداشت و امیدوارم دکتر علی عسکری در این مسیر سخت و طولانی موفق باشد. معاون سیمای صداوسیما در بخش پایانی سخنانش گفت: تلاش برای اصلاح نظم ساختاری در سازمان، ایجاد شفافیت کاری و مالی، حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی، شایسته‌سالاری در تنفیذ مدیران، تمرکز بر تولیدات بهتر به جای کمیت، توجه به سلایق مختلف در جامعه، چابک‌سازی و تلاش برای حرکت رسانه‌ای گوشه‌ای از اقدامات دکتر سرافراز در صداوسیماست و من هم از مجاهدت‌های خاموش ایشان تشکر می‌کنم.
معاون سیما در ادامه به موفقیت‌های سرافراز اشاره کرد و اظهار داشت: حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر تولیدات بهتر به جای کمیت، چابک‌سازی و تلاش برای حرکت رسانه‌ای و... همه از اقدامات موثری بود که ایشان انجام داد و من از تلاش‌ها و مجاهدت‌های خاموش ایشان قدردانی می‌کنم. انشاالله اگر ما هم در خدمتشان بودیم بتوانیم کار کنیم. یک نکته کاری هم بگویم که استفعا کلا چیز خوبی نیست و با آن موافقت می‌شود. سعی کنیم استعفا ندهیم و از مکتب تی‌پا استفاده کنیم.
رئیس سابق صداوسیما نیز در این مراسم گفت: مهم‌ترین چالش سازمان مشکلات مالی بود که در آن زمان ۱۸۰۰ میلیارد بودجه و ۲۸۰۰ میلیارد هزینه سازمان بود و در سال ۹۳ کمک هزار میلیاردی دولت هم تمام شده بود و باید فکری برای آن می‌شد. ۳ راهکار داشتیم. کاهش هزینه، افزایش بودجه و افزایش درآمد. در آن زمان سیما ۲۰۰ میلیارد بدهی داشت. در همان سال اول بدهی‌ها کاهش یافت. دولت شفاهی قول‌هایی داد ولی انجام نشد. موضوع افزایش درآمدها یک بحث نظری هم هست که آیا صداوسیما یک سازمان فرهنگی است یا درآمدزا که بودجه دارد یا خودش درآمدزایی کند؟ نگاه رئیس‌جمهور محترم هم بر درآمدزایی بود. فشارها باعث شد که تغییر رویه بدهیم و به سمت درآمدزایی حرکت کنیم. مسیر کاهش و هزینه‌ها ادامه داشت و با فراز و نشیب‌ها ما وارد سال جدید شدیم و خوشبختانه این مدل برای سازمان به نتیجه رسیده و قراردادهای ما ۲هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است و همراه با کمک دولت و رقم افزایشی مجلس ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد بودجه خواهد بود که دکتر علی عسکری می‌تواند بدهی‌ها را بدهد و از این گردنه عبور کند. نکته بعدی چابک‌سازی بود. اول تبدیل ساختار اداره‌ای به ساختار رسانه‌ای بود. گردش کار بین صف و ستاد صورت می‌گرفت که بین همه حوزه‌ها نقش ایفا می‌کردند و هم ارتباط افقی و هم عمودی کاهش پیدا کرد و سازمان خبری‌تر شد.
وی تصریح کرد: نکته بعدی بحث مخاطب است. این موضع بسیار اصلی است. دغدغه و چالش رسانه ملی همین است. هم ضریب نفوذ تلفن‌های همراه زیاد شده و هم نسل جدید ماهواره‌ها که باید مدام رصد شوند. فعلا تا این مدت در اغلب شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی مخاطبان افزایش پیدا کرده‌اند که برخی از آنها چشمگیر بوده‌اند. شبکه دو که بسیار افت کرده بود بسیار افزایش مخاطب داشته است. شبکه خبر و شبکه مستند با توجه به اچ‌دی شدن و آی‌فیلم و نسیم افزایش مخاطب داشته‌اند. اخیرا در شبکه پنج نیز که در حوزه اقتصاد مقاومتی کار کرده با افزایش مخاطب بسیار روبه‌رو شده است. همچنین نظم کنداکتوری و جدول پخش نیز در این میان تاثیر بسیاری داشته که همه در یک عنوان بود.
وی در پایان سخنان خود به موضوع استعفا از سوی پورمحمدی پرداخت و گفت: من به بخش سنتی استعفا می‌پردازم که استعفا به معنی طلب عفو کردن است و از همه طلب عفو می‌کنم که در این مدت اذیتشان کردیم و امیدوارم توفیق خدمت برای همه فراهم شود.
در این مراسم علی‌عسگری رئیس جدید رسانه ملی در ابتدای سخنان خود گفت: مراتب قدردانی خود را از مقام عظمای ولایت بیان می‌کنم، امیدوارم روزی را ببینیم که خنده بر لب ایشان است. از زحمات دوستم سرافراز تشکر می‌کنم که حاصل آنها قدم‌هایی در سازمان صداوسیما بود و از همه آنها تشکر می‌کنم. سازمان صداوسیما یک سازمان بسیار بااهمیت و راهبردی و حیاتی برای نظام اسلامی است. دنیای امروز دنیای ارتباطات و رسانه‌هاست و رویارویی اصلی نه جنگ نظامی بلکه نبرد رسانه‌هاست، کسانی که در این حوزه توانمندی بالایی دارند در میدان رقابت موفق‌تر جلوه می‌کنند.
علی‌عسگری اضافه کرد: ملت ایران یک ملت برتر بزرگ و قهرمان است و خدا این فرصت را به او داد که با رهبری امام این دوران را رقم بزند، این ملت بی‌بدیل و بی‌نظیر است. رسانه‌ها برای انتقام از ملتی که این انقلاب را پدید آورده است از طریق رسانه‌ها اقدام می‌کنند. ببینید چه حجمی از مواردی رسانه‌ای برای تخریب فرهنگ خانواده‌ها و ملت ایران تلاش می‌کنند، رسانه‌هایی که می‌خواهند این ملت را تغییر دهند و نوعی انتقام‌جویی از این ملت سلحشور است. جوابگویی رسانه‌ای به این نوع انتقام‌ها بر دوش صداوسیما و همه آحاد صداوسیماست. شاید من کسی باشم که ادعا نکنم اما صداوسیما را به‌خوبی می‌شناسم، عمق میدان آن را می‌شناسم، این سازمان قوی و مستحکم است. همه‌ آحاد سازمان را تکریم می‌کنم چون نیروهایی فداکارند.
وی تصریح کرد: برای گسترش و غنای صداوسیما کمک کرده و اقدام می‌کنم. این بار بر دوش انسان‌های رسانه‌ای است و موجب افتخار و مباهات است و در همه حوزه‌ها قابل طرح است. چه‌کاری وظیفه ماست؟ عمق‌بخشی به تولیدات و دین‌باوری و مواجهه هوشمندانه با موضوعات اجتماعی، نگاه کرامت‌آمیز به تولیدات، پاسخگویی به نیاز مخاطبان، تولید و انتقال و انتشار با کیفیت بالا و تصویر جمال زیبای ملت ایران به دست ماست.
علی‌عسکری ادامه داد: حمایت و پشتیبانی از به حرکت درآوردن هنرمندان عرصه رسانه و خلق آثار بزرگ فیلم‌ها و سریال‌های فاخر از مأموریت‌های رسانه ملی است. معنای رسانه ملی در همکاری و تعامل با قوای سه‌گانه است. حمایت قاطع از دولت محترم در دستیابی به اهداف نظام، پرهیز از سیاه‌نمایی‌های مرسوم، پرهیز از دوقطبی شدن جامعه، شکل‌دهی به مقاومت رسانه و کمک به دستیابی مردم ایران به اهداف خود از جمله اهداف رسانه ملی در دوره جدید خواهد بود.
علی لاریجانی نیز سخنران اصلی مراسم بود. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «اگر می‌خواهیم یک انقلاب قوی داشته باشیم، باید در اقتصاد به پیشرفت مطلوب دست یابیم» ادامه داد: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی باید برنامه‌ریزی‌ها به نحوی باشد که رونق تولید، ملاک باشد و انگیزه جوانان باید بر کارآفرینی باشد؛ در حال حاضر شرایط در حد زیادی در حالت رکودی است و صداوسیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند و باید روی اراده‌ها تاثیرگذار باشد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور افزود: برای ترقی کشور و سامان بخشی موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید به مباحث واقعی اقتصاد و ثروت زایی توجه شود و انگیزه‌ در جامعه برای رشد صادرات را افزایش داد.
وی با اشاره به آشنایی علی عسگری رئیس جدید صداوسیما با مسائل اقتصادی گفت: برای دستیابی به جهش اقتصادی باید از افزایش چالش‌های داخلی جلوگیری شود؛ مثلا گاهی در اخبار مشاهده می‌شود ۴ آیتم خبری منفی پخش می‌شود که این امر بر روحیه مخاطبان تاثیرگذار است.
لاریجانی ادامه داد: اگرچه اشکالات باید منعکس شود، اما باید احساس زنده بودن و امیدواری در جامعه همیشه وجود داشته باشد؛ زیرا یک جامعه منقبض از لحاظ روحی عملکرد خوبی ندارد. بنابراین باید با همت و امیدواری فعالیت کرد و از مشکلات عبور کرد و نباید فراموش کرد که بعد از انقلاب از مشکلات عبور کردیم.
رئیس نهاد قانونگذاری درباره نحوه پرداختن به برجام در صداوسیما، افزود: در موضوع برجام، رادیو و تلویزیون با آرای مختلف مواجه است و باید در این رابطه استراتژی روشن داشت و بنده، هم نسبت به رادیو و تلویزیون و هم نسبت به مسئله هسته‌ای بیگانه نیستم.
لاریجانی ادامه داد: در موضوع هسته‌ای مسیر جمهوری اسلامی ایران آگاهانه و خوب بود و تصمیم کشور مبنی بر انجام مذاکره، کار بسیار عاقلانه و داهیانه‌ای بود زیرا دشمنان می‌خواستند ایران گرفتار تحریم‌ها بماند.
وی با احترام به موافقان و مخالفان در موضوع برجام گفت: از نظرات موافقان و مخالفان برجام آگاه هستم و ممکن است در بعضی جاها درست باشد؛ اما طرح مسائل و چالش ایجاد کردن چه بهره‌ای دارد؟ یک زمانی طرح مسئله و بررسی ممکن بود لازم باشد - البته با کیفیت مطرح شدن با آن وضعیت نیز خیلی موافق نبودم ولی به هر حال سلیقه‌ای بود - و این کار را شما انجام دادید، حال که زمان گذشته باید از فرصت‌ها استفاده کرد.
وی افزود: درباره همکاری قوای نظام با صداوسیما، بنده فکر می‌کنم همه قوا علاقه دارند که این سازمان موفق باشد. مجلس نیز امسال ۱۵۰ میلیارد تومان به بودجه صداوسیما اضافه کرد و علاقه‌مند به کمک به این سازمان است. همچنین مقرر شد ۲ درصد از کل بودجه دستگاه‌ها در زمینه عقد قرارداد با سازمان صداوسیما اختصاص یابد تا در موضوعاتی مانند اقتصاد مقاومتی سامان یابد.
لاریجانی گفت: باید ارتباطات صداوسیما با دستگاه‌ها نزدیک‌تر شود و آقای علی عسگری در این رابطه استاد است؛ بنابراین ایجاد همگرایی خوب است و اینکه آقای سرافراز به درآمد ۲ میلیارد و ۳۰۰ هزار آگهی بازرگانی و کمبود بودجه سازمان اشاره کردند، نشان می‌دهد که باید از ظرفیت‌های صداوسیما برای درآمدزایی نیز استفاده کرد.
وی ادامه داد: مجلس از سازمان صداوسیما حمایت می‌کند و امیدوارم صداوسیما نیز زمینه همگرایی بیشتر را در کشور فراهم کند.
لاریجانی با آرزوی موفقیت برای رئیس سازمان صداوسیما گفت: تردیدی ندارم آقای علی‌عسگری از مدیریتی توانا برخوردار است و فردی خستگی‌ناپذیر و مثبت اندیش است و روحیه استعفا ندارد بنابراین باید در مقابل مشکلات با روحیه مثبت ایستاد تا حل شود. وی افزود: از مقام معظم رهبری برای انتخاب آقای علی عسگری به عنوان رئیس صداوسیما تشکر می‌کنم به دلیل اینکه این انتخاب احترام به کارکنان رادیو و تلویزیون است.
وی ادامه داد: رادیو و تلویزیون باید به مختصات جمهوری اسلامی توجه کند به دلیل اینکه ممکن است جریان‌ سکولار درخصوص رسانه موضوعاتی بیان کند که این مبنای کار ما نیست.

https://siasatrooz.ir/vdciqva3.t1awz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی