يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۳
کد مطلب : 92756
وزير كشور در همايش مبارزه با مواد مخدر از عدم همكاري دنيا با ايران انتقاد كرد

جامعه بين‌الملل دست همكاري با ايران را پس مي‌زند

جامعه بين‌الملل دست همكاري با ايران را پس مي‌زند

همزمان با ۲۶ ژوئن - پنجم تیر ماه - سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر مراسم ویژه اي تحت عنوان سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی دادستان کل کشور، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، رحماني فضلي وزير كشور و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سفیران کشورهای مختلف در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
۲۶ ژوئن برابر با پنجم تیر ماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نام گرفته است و به همین مناسب در ایران از ششم تا ۱۲ تیر ماه هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار می شود.
دادستان كل كشور اما در اين مراسم با تأکید بر لزوم به وجود آمدن اراده جدی و بین‌المللی در امر مبارزه با مواد مخدر، خطاب به نماینده سازمان ملل و سفرای حاضر در این مراسم گفت: من از نماینده سازمان ملل و سفرای حاضر می‌خواهم که اقدامات جهادگرانه نیروهای مسلح، مرزبانان و قضات کشورمان را به کشورهای متبوع خود گزارش کنند و انتظارات جدی ما برای حضور و کمک کشورهای خود را نیز به آن‌ها اطلاع دهند.

کمترین همکاری بین المللی با ايران صورت مي گيرد!
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبازره با مواد مخدر گفت: جمهوی اسلامی ایران در حالی بیشترین مبارزه و بیشترین کشفیات مواد مخدر دنیا را به خود اختصاص داده است که کمترین همکاری بین المللی نیز با آن صورت می‌گیرد.
وي افزود: با توجه به همجواری با افغانستان که این کشور ۸۰ درصد مواد مخدر سنتی را تولید می‌کند، بیشترین تهدید نیز متوجه ایران است.
وزير كشور ادامه داد: احساس می کنیم هر چه دامنه مبارزه با مواد مخدر بیشتر شود، خیر آن به همه انسان ها می رسد و اگر همکاری مستمر، موثر و مفید از طرف کشورهای مختلف به ویژه نهادهای بین المللی و سازمان ملل رخ دهد ما می‌توانیم مبارزه را وسعت دهیم. همچنین با اقداماتی نظیر کشت جایگزین، تامین معیشت و پیشگیری از مواد مخدر، آثار این مبارزه را می توانیم  قطعی‌تر کنیم.
وزیر کشور افزود: امروز بیش از یکصد تن مواد مخدر در کشور امحا می شود که تلاش ما این است بتوانیم فعالیت هایی در حوزه های مختلف پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت انجام دهیم تا بتوانیم آثار شوم این بلای خانمانسوز را در جامعه به حداقل برسانیم. وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبازره با مواد مخدر گفت: شیوع اعتیاد در ایران ۵۰ درصد متوسط شیوع در دنیا است و این رقم برای ما خیلی زیاد است. وی در عین حال به این موضوع هم اشاره کرد که ۹۷ درصد جامعه ایرانی پاک و سالم هستند.

تولید مواد مخدر زیر چتر حمایت ناتو و آمریکا
دادستان‌کل کشور با اشاره به پارادوکس در تشویق ایران به مبارزه با مواد مخدر و همچنین صدور قطعنامه در برابر احکام صادره برای قاچاقچیان، تولید موادمخدر در افغانستان را زیر چتر حمایتی ناتو و آمریکا عنوان کرد.
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی با اشاره به اراده قوه قضائیه و نظام جمهوری اسلامی در برخورد با قاچاق مواد مخدر اظهار داشت: از ابتدای انقلاب اسلامی گام‌های بلندی برای مبارزه با مواد مخدر در کشورمان انجام شده است و به‌کارگیری بخش قابل توجهی از ظرفیت دستگاه قضا و همچنین احکام قاطع صادر شده برای قاچاقچیان نشان‌ دهنده این اراده در جمهوری اسلامی ایران است.
دادستان کل کشور مواد مخدر را باعث هلاکت حرث و نسل خواند و افزود: اگر ابعاد مختلف مواد مخدر و تهدید آن برای منطقه و مردم شناخته نشود، مبارزه با آن نیز مبارزه‌ای یک‌ضلعی و ناکارآمد خواهد بود لذا باید برای شناسایی ابعاد مختلف تهدیدات این موضوع تلاش کرد.
وی با انتقاد از افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان به‌دنبال حضور نیروهای ناتو و آمریکا در این کشور گفت: تولید مواد مخدر در افغانستان زیر چتر حمایت ناتو و آمریکایی‌ها انجام می‌شود لذا باید آن‌ها پاسخگوی این پرسش باشند که چه اقداماتی را در جهت مبارزه با مواد مخدر در این کشور انجام داده‌اند.
رئیسی ادامه داد: همچنین کشورهای اروپایی باید به این سؤال پاسخ دهند که اگر ما به‌عنوان خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در دنیا مورد تشویق قرار می‌گیریم و علاوه بر هزینه‌های مالی شهدای بسیاری را تقدیم این راه کرده‌ایم، کشورهای اروپایی چه‌مایه‌ای در این موضوع گذاشته و خواهند گذاشت.
دادستان کل کشور همچنین با انتقاد از صدور قطعنامه‌های حقوق بشر درباره احکام قاچاقچیان اظهار داشت: چگونه است ایران در موضوع مبارزه با مواد مخدر مورد تشویق کشورهای دنیا قرار می‌گیرد ولی در مقابل به‌دنبال احکام صادره برای قاچاقچیان بازخواست می‌شود و قطعنامه علیه ما صادر می‌کنند؟ لذا این دو یک پارادوکس بزرگ است که باید به آن پاسخ داد.
وی ادامه داد: این موضوع چه توجیهی دارد که از یک سو کشورمان مورد تقدیر قرار می‌گیرد و از سوی دیگر با توبیخ برخی گزارشگران بین‌المللی مواجه می‌شویم؟
رئیسی گفت: جامعه عاری از مواد مخدر که یک شعار بین‌المللی است نیازمند الزاماتی است که نخستین آن برخورد قاطع با قاچاقچیان و علاوه بر آن تبادل اطلاعات در خصوص فعالیت قاچاق و منابع مالی باندهای قاچاق مواد مخدر است.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران در حال جهاد بزرگی است و اگر جامعه جهانی اقدامی در حمایت از این تلاش انجام ندهد، مردم اروپا نخستین قربانیان مواد مخدر خواهند بود.
وی موضوع مواد مخدر را نتیجه اقدامات سلطه در دنیا عنوان کرد و افزود: جریان سلطه جوان‌هایی را می‌خواهد که از روحیه منورالفکری عاری شوند و روحیه انظلام در آن‌ها تقویت شود تا در آن‌ها فهم، درک و احساس مسئولیت وجود نداشته باشد لذا گسترش مواد مخدر نیز در این راستا انجام می‌شود تا جوانان بی‌توجه به ذخایر انسانی و ملی خود شده و این امر را در القای سینمای هالیوود می‌توان مشاهده کرد چرا که از نظر آنها روحیه ضدسلطه‌پذیری جامعه پویا مورد پسند و مطلوب نیست.
رئیسی با تأکید بر لزوم به وجود آمدن اراده جدی و بین‌المللی در امر مبارزه با مواد مخدر، خطاب به نماینده سازمان ملل و سفرای حاضر در این مراسم گفت: من از نماینده سازمان ملل و سفرای حاضر می‌خواهم که اقدامات جهادگرانه نیروهای مسلح، مرزبانان و قضات کشورمان را به کشورهای متبوع خود گزارش کنند و انتظارات جدی ما برای حضور و کمک کشورهای خود را نیز به آن‌ها اطلاع دهند.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: البته ما از کشورهای دیگر کمک مادی نمی‌خواهیم ولی توقع داریم حداقل اقدامات ما را در مبارزه با مواد مخدر مورد نکوهش قرار نداده و علیه ما قطعنامه صادر نکنند.

مرزهای غربی در امنیت کامل هستند
فرمانده نیروی انتظامی گفت: در حال حاضر وضعیت امنیتی تمام مرزهای کشور مناسب است و نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در مرزها در آمادگی کامل به سر می‌برند.
سردار حسین اشتری در حاشیه مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جمهوری اسلامی با جدیت در مقابله با شبکه‌ها و باندهای قاچاق مواد مخدر مبارزه می‌کند و این مبارزه در حالی است که متاسفانه کشورهای هدف این آسیب و سازمان‌های بین‌المللی این جدیت را نداشته و حمایت‌های آنها در حد شعار بوده و گاهاً به طور سیاسی با این موضوع برخورد می‌کنیم.
وی عنوان کرد: برگزاری این نشست‌ها باید به همکاری بیشتر کشورهای هدف موادمخدر و سازمان‌های بین‌المللی با ایران بینجامد.
فرمانده ناجا با اشاره به هدف‌گذاری انجام شده برای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر گفت: مبنای نظام در مواجهه با موضوع اعتیاد آن است که این پدیده را با حضور مردم و خانواده‌ها با کمترین ضرر مرتفع کند و امیدواریم با توجه به اقدامات انجام شده نتیجه‌های مورد نظر را ظرف چند ماه آینده شاهد باشیم.
سردار اشتری با بیان اینکه در ۳ ماهه نخست امسال ۳۰ درصد بر کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزوده شده است از ادامه دار بودن انسداد مرزها خبر داد و افزود: انسداد مرزها در مناطقی که انسداد به طور کامل انجام نشده است، امسال انجام می‌شود ولی باید توجه داشت که برای تکمیل انسداد مرزی نیازمند حمایت‌های مالی و معنوی هستیم.
وی در پایان در خصوص وضع امنیتی مرزهای غربی و تهدید احتمالی داعش در این مناطق خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت امنیتی تمام مرزهای کشور مناسب است و نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در مرزها در آمادگی کامل به سر می‌برند.

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdciqya3.t1arw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی