شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹
کد مطلب : 104420
شفاف‌سازی حق مردم نیست؟

«کازرون» مدیریت می‌خواهد

بارها با استاندار تماس گرفتیم و بعد از کلی تلاش جناب اسماعیل تبادار گفت: «با معاون سیاسی به عنوان سخنگو صحبت کنید» وقتی شماره سخنگو را خواستیم گفت: «الان در استانداری هستند» و بعد از اینکه توضیح دادیم کسی در استانداری پاسخگو نیست و شماره بدهید، در اوج ناباوری گفت: «شماره استانداری را به خاطر ندارم از ۱۱۸ بگیرید.»
«کازرون» مدیریت می‌خواهد

تجمعات چهارشنبه شب کازرون در حالی رخ داد که عملا موضوع تفکیک بخش‌هایی از این شهرستان متوقف شده است،‌ از سوی دیگر رسانه‌های بیگانه سعی می‌کنند با تحریک، احساسات مردم را به خشونت بکشانند اما شاید حلقه مفقوده این رخدادها مسئولینی باشند که دربرابر این اعتراضات و شایعات سکوت کرده اند و همین سکوتشان فضایی رابرای جولان رسانه‌های بیگانه فراهم آورده باشد. اما در کازرون چه خبر بود؟! ابتدا از حوادث رخداده صحبت کرده و بعد تلاش خواهیم کرد با مسولان و مرتبطین هم‌کلام شویم.

چرا کازرون نا آرام شد؟
موضوع ناآرامی‌ها و تجمعات کازرون شاید به حدود ۱۰ ماه پیش برگردد، جایی که برخی از اهالی این شهرستان در اعتراض به آنچه "تجزیه کازرون" عنوان می‌کردند به بیرون از خانه‌های‌شان آمدند و در میدان اصلی این شهر تجمع کردند. آنها معتقد بودند طرح تجزیه شهرستان کازرون، در دو سال گذشته و در سکوت خبری از سوی حسین رضازاده نماینده اصلاح‌طلب کازرون در مجلس شورای اسلامی که عضو لیست امید مجلس به حساب می‌آید، دنبال می‌شد. براساس این طرح قرار بود دو بخش از این شهرستان شامل بخش‌های «قائمیه» و «کوهمره نودان» که یکی از آنها زادگاه نماینده مجلس است، از کازرون جدا شده و شهرستانی جدید تشکیل شود. این نماینده که قبلا سابقه کار در وزارت کشور را دارد خود توضیحی درباره طرح و اعتراضات مردمی نداشته است.
با رسانه‌ای‌شدن این موضوع در سطح شهرستان و طرح آن در حوزه عمومی جامعه، موجی از انتقادها درباره روند و جزئیات طرح یادشده به راه افتاد که نهایتا این اعتراض‌ها منجر به اتفاقات ناگوار چهارشنبه شب گذشته در این شهرستان شد.

توضیحات دولتی‌ها
از سوی دیگر، این اتفاقات و اعتراض‌ها در حالی رخ می‌دهد که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور حدود یک ماه قبل در نشست با مدیران ارشد دولت گفته بود:‌ «نباید اجازه بدهیم مشکلات به چالش‌های سیاسی، اجتماعی و امنیتی تبدیل شود. مدیر موفق کسی است که این چالش‌ها را در نقطه شروع حل کند. موضوع کازرون باید حل شود، نمی‌شود مردم هر روز به خیابان بیایند و عده‌ای هم بر این موج سوار شده و شعارهای خود را سر دهند. دولت درباره کازرون هیچ تصمیمی نگرفته است.»
غیر از معاون اول رئیس‌جمهور، استاندار فارس و امام جمعه کازرون نیز به طور جداگانه و رسمی، اعلام کرده‌اند که طرح تشکیل یک شهرستان جدید در کنار کازرون، متوقف شده است. مردم کازرون از استاندار فارس نیز گلایه می‌کنند که چرا در طول این مدت او حتی یک بار هم به این شهر نیامده و با آنان سخن نگفته است. البته در این میان، به اعتقاد کازرونی‌ها حجت‌الاسلام محمد خرسند امام جمعه کازرون با مردم همراه بوده و حتی برای پیگیری این مسئله به مدت یک هفته به تهران سفر کرده و با مقام‌های دولتی و مجلس از جمله علی لاریجانی دیدار کرده است.
حجت‌الاسلام خرسند در توضیح دیدارهای خود با مقام‌های کشوری در خطبه‌های نماز جمعه هفتم اردیبهشت‌ ماه گفته بود: در اعتراضاتی که هفته قبل در میدان مرکز شهر بود رسانه‌های بیگانه به اختلافات دامن زدند، اما با هوشیاری و بصیرت مردم و نیز مراقبت دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و مدارای نیروی انتظامی، الحمدالله به کسی صدمه نخورد و درگیری پیش نیامد و مالی به غارت نرفت و خسارت مالی به کسی وارد نشد و هنجارشکنی صورت نگرفت. دیگر هیچ تجمعی نباید شکل بگیرد، چراکه مسوولان قول پیگیری دغدغه‌ها را داده‌اند و بحث تشکیل شهرستان جدید هم متوقف شده است؛ بنابراین امیدواریم هم مردم کازرون و هم شهرهای تابعه راضی باشند.

اعتراض خشن
با همه این تفاسیر اما آن چه که چهارشنبه شب در کازرون رخ داد، بازتاب زیادی در رسانه‌های خارجی یافت، به طوری که برخی رسانه‌های ضدانقلاب مانند من و تو، بی‌بی‌سی فارسی، صدای آمریکا، دویچه‌وله و... به طور ویژه به این مسئله پرداخته و سعی کردند که به اقدامات و خشونت‌های عده‌ای ناشناس در میان تجمع‌کنندگان، با تحریک رسانه‌ای دامن بزنند، دقیقا همان کاری که در دی‌ماه سال گذشته نیز در جریان اعتراضات اقتصادی مردم انجام داده و سمت و سوی مطالبات اقتصادی مردم را به سوی درگیری و خشونت کشاندند. در همین زمینه معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس گفته بود که: با حضور مقتدرانه پلیس در کازرون، آرامش و امنیت در این شهر برقرار است و مشکل خاصی وجود ندارد.
سرهنگ کاووس محمدی افزود: پس از تجمع‌های اعتراض آمیز کازرون نسبت به تفکیک این شهرستان، عده‌ای فرصت طلب و اراذل و اوباش قصد تخریب اموال عمومی را داشتند که پلیس با آنها قاطعانه برخورد کرد.
وزارت کشور روز پنجشنبه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که حوادث شهرستان کازرون در استان فارس جنبه تقسیماتی نداشته بلکه ریشه در عوامل دیگری دارد که باید مورد شناسایی دقیق قرار گیرد.
در این اطلاعیه آمده است: وزارت کشور با دریافت نظرات و پیشنهادات مردمی و بررسی موضوع از نزدیک در قالب اعزام کارشناسان در چندین نوبت و همچنین حضور مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در منطقه، در تلاش بوده تا نگرانی‌های مردم شریف کازرون را درباره طرح در حال بررسی لحاظ نماید. ایرنا نوشته که به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، در حوادث شامگاه چهارشنبه کازرون، ۲ نفر از عوامل نیروی انتظامی و ۹ نفر از حمله‌کنندگان به مقر پلیس زخمی شدند که یکی از زخمی‌های جمعیت معترضان، پس از انتقال به بیمارستان فوت کرد. هادی پژوهش‌جهرمی افزود: در ادامه این تجمع‌های غیرقانونی، صبح پنجشنبه نیز عده‌ای که بعضا سلاح سرد به همراه داشتند دست به تجمع زده و ضمن حمله به نیروهای انتظامی اقدام به آتش زدن ۲ دستگاه خودرو پلیس کردند.
استاندار فارس نیز در ارزیابی جنس اعتراض‌های روزهای چهارشنبه و پنجشنبه کازرون گفت که عده‌ای به دنبال سوءاستفاده و طرح مسایل دیگر هستند.
اسماعیل تبادار پیش از این در سفر ۱۳ اردیبهشت به کازرون به مردم این شهرستان اطمینان داده بود که طرح تفکیک این شهرستان و تشکیل شهرستان جدید با عنوان «کوه‌چنار» با هدف تامین نظر مردم این شهر از دولت برگشت داده شده است تا اصلاح شود. اما واقعا در کازرون چه خبر است؟!

ناآرامی‌های کازرون روال طبیعی ندارد
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این رابطه استاندار و امام جمعه کازرون هم در گذشته به تهران آمده بودند تا مشکلات را پیگیری کنند.
اصغر مسعودی نماینده مردم نی‌ریز و استهبان درباره ناآرامی‌های چهارشنبه شب در شهرستان کازرون با بیان اینکه از این موضوع اطلاع دقیقی ندارم، به ایلنا گفت: به نظر می‌رسد روال طبیعی درپی این موضوع نباشد، چرا که پیرو اعتراضاتی که مردم کازرون داشتند مسئولان قول داده بودند که مشکل را حل کنند تا مشکلات بعدی بروز نکند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این رابطه استاندار و امام جمعه کازرون هم در گذشته به تهران آمده بودند تا مشکلات را پیگیری کنند.
اما به جز این نماینده تقریبا با تمامی نمایندگان پیشین و فعلی استان فارس تماس گرفتیم که یا پاسخگو نبودند و یا می‌گفتند ما در شیراز هستیم از کازرون خبر نداریم!! به نمایندگان کمیسیون حقوقی و شوراها و امنیت ملی هم زنگ زدیم و آنها یکدست و هماهنگ جوابگوی تلفن همراهشان نبودند.
پیگیری حوادث کازرون
اما برای ریشه‌یابی اتفاقات چهارشنبه شب با روابط عمومی استانداری تهران تماس گرفتیم، اما تلفن همراه او توسط فرد دیگری پاسخ داده شد که بعداز شنیدن کارمان و اندکی تامل که به نظر مشورت با دین‌پرست اعلام کرد: جناب دین‌پرست جراحی حنجره داشتند و نمی توانند صحبت کنند.
در پاسخ به اینکه با چه کسی در غیاب وی می‌توانیم طرح موضوع کنیم تکرار کرد: نمی‌تواند صحبت کند.
به ناچار مستقیما با جناب حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری تماس گرفتیم که او هم در بیمارستان بود و صحبت کردن را به شب موکول کرد!
بارها با استاندار تماس گرفتیم و بعد از دو ساعت دایورت شدن و در دسترس نبودن جناب اسماعیل تبادار تلفن را برداشتند و گفتند: ما جناب پژوهش معاون سیاسی را به عنوان سخنگو انتخاب کردیم با او صحبت کنید.
وقتی شماره سخنگو را خواستیم گفتند: الان در استانداری هستند. و بعد از اینکه توضیح دادیم کسی در استانداری پاسخگو نیست و برای اطمینان از درست گرفتن شماره استانداری شماره خواستیم در اوج ناباوری گفتند: شماره استانداری را به خاطر ندارم از ۱۱۸ بگیرید.

امام جمعه کازرون:
مسئولین باید پاسخگو باشند
حجت‌الاسلام خرسند امام جمعه کازرون اما در گفت‌وگو با سیاست روز گفت: ما امروز در نماز صحبت کردیم... به نظرم الان اینجا بحث تقسیمات کشوری را داریم.
وی افزود: این بی‌نظمی‌ها و حوادثی که در دو سه روز اخیر اتفاق افتاده نباید اتفاق می‌افتاد، تقاضای ما هم این است. امروز هم من در نماز جمعه گفتم هیاتی از مرکز حوادث کازرون را رصد کند و عواملی که باعث شد این قضیه به خسارت جانی و مالی منجر بشود را بررسی کند، این قضیه مورد بررسی و کارشناسی صورت گیرد و ریشه‌یابی شود.
اما راهکار او برای کوتاه مدت اینطور عنوان شد: الان مردم باید به این فراخوان‌های مشکوک و جریانهای معاند و ضد انقلاب که در این قضیه فعال شدند و به اسم حمایت از مردم کازرون به دروغ اشک تمساح می‌ریزند توجه نکنند و بالاخره آرامش خود را حفظ کنند تا کارها از مجاری قانونی پیگیری بشود؛ خب دولت و وزارت کشور هم در بررسی این طرح باید عجله نکنند و ملاحضات لازم را صورت بدهند که یک موضوعی که می‌تواند به صورت عادی حل شود نباید به این شکل آن هم در موقعیتی که نیاز به آرامش داریم، تبدیل بشود.
حجت‌الاسلام خرسندی با اشاره به اینکه فصل‌الخطاب قانون باشد؛ خاطرنشان کرد: الان من مردم را دعوت به آرامش و قانونمداری می‌کنم و منتظر ریشه‌یابی خحوادث هستم، به هر حال آنهایی که مسئولیت دارند باید پاسخگو باشند و شفاف‌سازی کنند تا عرصه به دست رسانه‌های معاند نیفتد و از آب گل‌آلود ماهی نگیرند.
وی گفت: مردم کازرون مردم انقلابی هستند و گلایه‌مندی آنها از برخی برخوردها است و نسبت به نظام و اصل نظام و مقدسان احترام می‌گذارند، البته وقتی جمعیتی در خیاباتن می‌آید احتمال دارد برخی از این مساله سوء‌استفاده کنند و بخواهند شعارها را منحرف کنند که الحمدالله اینجا خیلی موفق به انجام این کار نشدند و مردم منتظرند مسئولین در این زمینه شفاف‌سازی کنند و اگر کسی به وظیفه عمل نکرده شفاف‌سازی شود و با اینها برخورد شود.
به نظر می‌رسد که حق پاسخگویی به مردم ادا نشده است.

https://siasatrooz.ir/vdcir5azut1au52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی