دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۴
کد مطلب : 41392

يك كارشناس مسكن: ساخت‌وساز در شرايط فعلي سودآور نيست

يك كارشناس مسكن با بيان اينكه طي چند سال گذشته بخش مسكن بهشت سرمايه‌گذاري بود، گفت: سازندگاني كه درشرايط فعلي اقدام به ساخت و ساز كنند، ضرر مي‌كنند و اين وضعيت تا زماني كه به ثبات كلي نرسيم، ادامه خواهد داشت. عليرضا سرحدي – كارشناس مسكن – در گفت‌وگو با ايسنا، در پاسخ به اين سوال كه آيا سازنده‌ها به دليل كاهش سود اقدام به ساخت و ساز نمي‌كنند؟ گفت: قيمت‌ها به كف رسيده و واقعيت اين است در معاملاتي كه اكنون در بازار انجام مي‌شود، سود چنداني وجود ندارد و ‌افرادي كه در شرايط فعلي اقدام به ساخت و ساز كنند ضرر مي‌كنند. وي ادامه داد: در دوران ركود به سر مي‌بريم و سياست‌هاي موجود در جهت تشويق سرمايه‌گذاري در اين بخش نيست، بنابراين علاوه بر اين كه در شرايط فعلي ساخت و ساز جديد نخواهيم داشت، در خريد و فروش‌ها نيز رونق ايجاد نمي‌شود. اين كارشناس در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال كاهش بيشتر قيمت مسكن وجود دارد؟ گفت: نبود رونق در خريد و فروش‌ها باعث مي‌شود كه قيمت‌ها ثابت بماند، اما كاهش قيمت‌ها تا حدودي مشكل‌زاست، زيرا واحدهاي مسكوني آماده كه براي آن‌ها متقاضي وجود ندارد، در زمان تورم ساخته‌ شده‌اند و در نتيجه با كاهش 30 درصدي قيمت مسكن در سال گذشته، قيمت آنها به كف رسيده است. وي با تاكيد بر اين كه كاهش بيشتر قيمت مسكن بعيد است، گفت: اين امر ممكن است در مواردي رخ دهد كه مالك به پول نياز داشته باشد. سرحدي با بيان اين كه بعيد به نظر مي‌رسد در آينده نزديك شاهد رونق بازار مسكن و افزايش قيمت‌ها باشيم، افزود: رونق بازار مسكن و افزايش قيمت‌ها همواره با هم رخ مي‌دهند. اين كارشناس ادامه داد: در حوزه مسكن حمايتي مانند مسكن مهر بحث سودآوري مطرح نيست، اما آن بخش مسكن كه از آن به عنوان بازار ياد مي‌شود، به دنبال سود است. به عبارت ديگر سرمايه‌گذار بخش خصوصي بدون در نظر گرفتن چشم‌انداز سود وارد اين عرصه نمي‌شود، زيرا اين كار پرهزينه و زمان‌بر است. وي گفت: اگر بخشي داراي سود معنادار نباشد، به طور حتم سرمايه‌گذاران بخش خصوصي به آن وارد نمي‌شوند و در نتيجه رونق هرگز اتفاق نمي‌افتد. سرحدي با بيان اين كه بخش دولتي باعث رونق بازار نمي‌شود، خاطرنشان كرد: بخش دولتي تنها مي‌تواند نيازهاي خاصي را به صورت سطحي، آهسته و در دراز مدت پاسخگو باشد. هميشه رونق بخش توليد و بازار مسكن با هم همراه هستند و هر زماني كه ساخت و ساز اوج مي‌گيرد، قيمت‌ها نيز به شدت بالا مي‌رود. وي با بيان اين‌كه قيمت به سرمايه‌گذار علامت مي‌دهد كه وارد حوزه شود، گفت: اگر قيمت‌ها ثابت باشد و اوج نگيرد، هيچ سرمايه‌گذاري وارد حوزه نمي‌شود. او در پاسخ به اين سوال كه راهكار ايجاد تعادل در بخش مسكن چيست؟ گفت: اگر ساخت و ساز انجام نشود، طي دو تا سه سال آينده با بحران مسكن رو به رو مي‌شويم، زيرا متقاضيان بالقوه مسكن وارد بازار مي‌شوند؛ بنابراين در چنين شرايطي بهتر است دولت بخش‌هايي را كه تعهد كرده بسازد و بازار ساخت و ساز را با رونق رو به‌رو كند؛ در غير اين صورت با مشكل روبه‌رو مي‌شويم. وي اظهار كرد: دولت براي ورود خريدار به بازار بهتر است وام‌هاي ساخت را به گونه‌اي طراحي ‌كند كه پس از پايان دوره ساخت به خريدار منتقل شود. اين كارشناس با بيان اين‌كه تبديل وام هاي ساخت به خريد باعث رونق در بازار خريد و فروش مي شود، گفت: اگر وام‌ها به صورت مستقيم به بازار تزريق شود، اتفاق سال‌هاي 1384-1383 تكرار مي‌شود و قيمت ها به شدت افزايش مي‌يابد.
https://siasatrooz.ir/vdcirpa5.t1az32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

مهدی کاظمی
روزها که بخش مسکن با وضعیت بغرنجی روبرو است ، اغلب با اظهار نظرعزیزانی مواجه میشویم که بعنوان کارشناس سکن دراین زمینه اظهار نظر میکنند . اماانچه باید در این مورد با احساس مسئولیت مورد توجه قرارگیرد ،این استکه : انچه اغلب این عزیزان مطرح مینمایند فاقد توجه کافی به مسئله مسکن- در واقع مسکن وشهرسازی - در وضع موجود است . بدین ترتیب که: از یک سو، این نظریات بدون توجه وشناخت تاثیر سیاست گذاری های شهری ومصوبات مسئله ساز ومزید بر علت انها مطرح میشوند . از ان جمله : مزید برعلت هائی که محدویت های اعمال شده طرحهای جامع کلیشه ای وبه بن بست رسیده شهری موجب شده اند . از سوی دیگر باز هم این نظریات فاقد توجه به ویژگیهای ساختاری شهرنشینی در جریان که دستگاه اجرائی در عوض هدایت اگاهانه ان سالهاست باان بصورت کاملا" بی نتیجه و مسئله سازی در حال «مقابله» ازطریق انواع محدویت های غیر منطقی وحتی من در اوردی است. اکنون اگر در چنین وضعیتی قصدمان نظردادن در این مقوله باشد ، میباید نظریات با توجه به همه جوانب مطرح گردند ! در غیر این صورت ، انچه گفته میشود از مشتی برداشت های ذهنی وشخصی این عزیزان فراتر نرفته ، حاصلی جز افزودن بر سردرگمی افکار عمومی نخواهد داشت . سایت «شهرسازی وتوسعه » این مسئله را در مقالات مفصلی ، درسایت شهرسازی وتوسعه مطرح نموده ایم . از نقد متقابل سپاسگزار خواهیم بود .
sali.afshar60@gmail.com
زمانی که سازنده بابت بیمه به اندازه هزینه نظام مهندسی به دولت پرداخت می کند چه انتظاری از سرمایه گذاران دارین. دولت بهتر است به جای وام های و تسهیلات صرفا تبلیغاتی به فکر این موانع باشد. هزینه بیمه که برای کارگران فصلی گرفته می شود حالا باید پرسید کدوم کارگر ؟؟؟؟ مهندساش بیکارند .وای از از این مسپولین.