پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۳
کد مطلب : 100929
۳۸۰ هزار کودک یمنی با سوء تغذیه شدید مواجه هستند

سعودی همچنان پیشگام کشتار

سعودی همچنان پیشگام کشتار

صندوق کودکان ملل متحد «یونیسف» در حساب کاربری خود در توئیتر هشدار داد که ۳۸۰ هزار کودک یمنی زیر ۵ سال در معرض سوء تغذیه شدید قرار داشته و با خطر مرگ مواجه هستند.
شمار کودکانی که در یمن با سوء تغذیه مواجه هستند، در حال افزایش است. طبق آمارهای سال ۲۰۱۴ قبل از آغاز تهاجم عربستان به یمن؛ دراین کشور ۱۶۰ هزار کودک یمنی دچار سوء تغذیه بوده و در سال ۲۰۱۵ این تعداد به ۲۱۰ هزار و در سال ۲۰۱۶ به ۳۶۰ هزار نفر رسیده بود.
لازم به ذکر است، با توجه به ادامه تهاجم عربستان به کشور یمن میلیون ها نفر از مردم این کشور آواره شده و بالطبع به دلیل عدم دسترسی به آب آشامیدنی و عدم جمع آوری زباله ها، مردم این کشور هر روز نه تنها در معرض خطر مبتلا به بیماری مهلک وبا قرار دارند؛ بلکه کودکان نیز با سوء تغذیه شدید مواجه شده اند. در این میان سفیر عربستان در سازمان ملل با تشکیل کمیته بین‌المللی بررسی موارد نقض حقوق‌بشر توسط ائتلاف سعودی در یمن مخالفت کرد.
سفیر عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه گفت اکنون زمان مناسبی برای تحقیقات بین‌المللی مستقل درباره نقض حقوق‌بشر در یمن، که کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل درخواست کرده است، نیست.
این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد ائتلاف سعودی در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است؛ به طوری که در حملات هوایی این ائتلاف تنها در دو ماه گذشته ۳۹ غیرنظامی جان خود را از دست داده اند که از این تعداد ۲۶ نفر کودک بوده اند.این سازمان حقوق بشری در ادامه اعلام کرده است در ۵ حمله هوایی، ۴ خانه و فروشگاه هدف قرار گرفته و سبب کشته شدن غیرنظامیان شده است. این موضوع نقض قوانین جنگی به حساب می آید.
«سارا لیا ویتسون»، مدیر اجرایی بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد: وعده های تکراری ائتلاف عربی به انجام حملات هوایی به شکل قانونی، کودکان را مستثنی نکرده است.
وی در ادامه افزود: این مسأله لزوم وارد کردن فوری نام ائتلاف عربی در لیست سیاه را به سبب نقض حقوق کودکان در درگیری های مسلحانه نشان می دهد.
در تاریخ ۴ اوت، در حمله ائتلاف سعودی به خانه ای در صعده، ۹ نفر از یک خانواده جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۶ نفر کودکانی در سنین ۳ تا ۱۲ سال بودند. سازمان دیدبان حقوق بشر همچنین گفته است سوم ژوئیه ۸ نفر از یک خانواده در استان تعز، از جمله یک مادر و فرزندش که تنها ۸ سال داشته، کشته شدند. این سازمان با ۹ نفر از افراد یک خانواده و نیز شاهدان عینی بر ۵ حمله هوایی که در ۹ ژوئن تا ۴ اوت انجام گرفته، مصاحبه هایی کرده است.
در پاسخ به جنایات سعودی،نیروهای ارتش یمن و انصارالله عملیات منحصر به فرد و غافلگیر‎کننده‎ای را در پایگاه شبه نظامیان ائتلاف سعودی در تعز واقع در غرب یمن انجام دادند و پایگاه‎های آنها در جنوب عربستان را هدف حملات توپخانه‎ای و موشکی قرار دادند. یگان موشکی و توپخانه‎ای ارتش یمن و کمیته‎های مردمی وابسته به انصارالله در ادامه عملیات انتقام‎جویانه خود علیه ائتلاف سعودی، روز گذشته محل استقرار نظامیان سعودی و تجهیزات آنها را در تعدادی از پایگاه‏های جازان و نجران واقع در جنوب عربستان هدف قرار دادند. منابع خبری یمن می‏‌گویند که یگان توپخانه‏‌ای ارتش یمن و انصارالله مواضع نظامیان سعودی و تجهیزات نظامی آنها در پایگاه «السدیس» در نجران منهدم و چندین فروند موشک کاتیوشا به پشت پایگاه الطلعه شلیک کردند.نیروهای ارتش یمن و انصارالله همچنین عملیات غافلگیرکننده‎ای را در پایگاه‌های مزدوران در غرب منطقه «موزع» در استان تعز واقع در غرب یمن انجام دادند.
منابع نظامی یمن در این باره می گویند که نیروهای ارتش یمن و انصارالله حملات غافلگیر‎کننده‎ای را به پایگاه‌‏های شبه نظامیان ائتلاف سعودی در غرب منطقه موزع انجام دادند.
یک نشریه آلمانی در گزارشی با اشاره به بحران حاکم در یمن نوشت که عربستان عامل اصلی وضعیت ناگوار موجود است و جامعه جهانی هم توجه چندانی به اوضاع کنونی ندارد. نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی اوضاع اسف‌بار مردم یمن را بررسی کرد و از آنچه در این کشور فقیر می‌گذرد به عنوان بدترین بحران یاد کرد.
در این گزارش آمده است که ۷ میلیون نفر را خطر گرسنگی تهدید می‌کند. ۳ میلیون تن هم آواره شده‌اند و ۶۰۰ هزار نفر هم به بیماری وبا دچار شده‌اند. در یمن یک تراژدی در جریان است و مقصر اصلی این وضعیت هم عربستان سعودی است اما جهان خود را از این بحران دور نگه داشته است.
به گواه سازمان ملل متحد، هم‌اکنون بزرگترین فاجعه جهانی در یمن به وقوع پیوسته است. فاجعه‌ای که مانند بلای طبیعی بر سر مردم نیامده است بلکه به دست انسانها ایجاد شده است. اما جهان این موضوع را نادیده می‌گیرد. اما نمی‌توان از اعداد و ارقام تکان‌دهنده چشم پوشید: تقریبا ۱۸ میلیون از ۲۷ میلیون یمنی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و بیش از ۷ میلیون تن هم در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.
بیش از ۳ میلیون نفر از این کشور گریخته‌اند.۱۴.۵ میلیون تن که بیش از نیمی از جمعیت را شامل می‌شوند، هیچ دسترسی به آب آشامیدنی ندارند و نتیجه آن شیوع بدترین اپیدمی وبا شده است. حدود ۶۰۰ هزار نفر هم فقط از آوریل گذشته به بیماری وبا دچار شده‌اند. دست‌کم ۲ هزار یمنی هم تاکنون در پی بیماری جان باخته‌اند. یمن سالهاست که فقیرترین کشور شبه جزیره عربستان است و از زمان آغاز جنگ میان حوثی‌ها و نیروهای دولتی در سال ۲۰۱۴، این وضعیت بدتر هم شده است.

https://siasatrooz.ir/vdciruaz3t1au32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی