?>?> لزوم داشتن برنامه برای مقابله با تهاجم فرهنگی | سیاست روز
چهارشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : 100820
در آیین اختتامیه دومین جشنواره «چادرهای آسمانی» مطرح شد؛

لزوم داشتن برنامه برای مقابله با تهاجم فرهنگی

در حوزه حجاب اقدامات سلبی در خط آخر است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این مطلب که توسعه فرهنگ حجاب باید از درون منزل آغاز شود، گفت: باید در مقابل تهاجم فرهنگی برنامه داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در آیین اختتامیه دومین جشنواره «چادرهای آسمانی» اظهار داشت: تفکر صحیح دینی و برداشت صواب از دین، اعتقادات و احکام دینی، امروز بازار جدیدی دارد؛ از یک طرف رونق اسلامی در جهان را ما شاهدیم و از طرف دیگر، اسلام مغلوبه و بدلی را مشاهده می‌کنیم که می‌خواهند اسلام‌هراسی را عمق ببخشند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این مطلب که ما در ایران بعد از چهار دهه در حال تمدن و فرهنگسازی هستیم، تصریح کرد: طرح عفاف و حجاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب آن برای آن بود که جامعه اسلامی باید رنگ و لعاب دینی داشته باشد و تعریف خاص خود راداشته باشد. وی گفت: بخشی از هویت ما لباس، دین، زبان، حفظ محصولات فرهنگی و... در بروز این مسائل است و باید جامعه ما کوی و برزن، اماکن تفریحی، مدارس و دانشگاه‌ها همه بیانگر این هویت باشد.
این مقام مسئول در سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: اگر ما دین اسلام را با متد عقلانی پذیرفتیم، می‌دانیم خدا حکمی را بدون مصلحت امر نمی‌کند و اگر مفسده‌ای نبوده، نهی نمی‌کرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به فضای مجازی اشاره و بیان داشت: امروز فضای مجازی میدان‌های زیادی را بازشده نشان می‌دهد که افراد باید تقوا و خودکنترلی داشته باشند و چشم خود را باز کنند. وی با اشاره به برخی از آیات که اشاره به حجاب دارد، گفت: خداوند به زنان و مردان مؤمن دستور عفت و پاکدامنی داده است.
خاموشی ادامه داد: ما برای احکام شرعیه معیار قائل هستیم، آن هم حکمت، مصلحت و مفسده است و انسان مؤمن و مسلمان نیز برای پذیرش دینش معیار دارد.
وی با تأکید بر این مطلب که در قانون عفاف و حجاب بیشترین وجهه همت آن، فرهنگ‌سازی است، از فرمانده نیروی انتظامی و معاونت اجتماعی آن به دلیل برپایی جشنواره چادرهای آسمانی تقدیر کرد و گفت: ناجا به حق می‌گوید که آخرین مرحله در حوزه عفاف و حجاب است.
حجت‌الاسلام خاموشی به شروع تربیت از خانه اشاره کرد و گفت: تربیت باید از خانه آغاز شود و به مدرسه سرایت کند و از دانشگاه به سایر مراحل گسترش پیدا کند؛ نمی‌توانیم خانواده را ناآباد و جامعه را آباد کنیم و باید برای توسعه فرهنگ حجاب، از درون منزل آغاز کنیم.
وی با طرح این پرسش که چطور می‌شود که یک کودک را چادری کرد، بیان داشت: خانواده باید از خود شروع کند، اگر معیار در روابط باشد، حتماً کودک معیارپذیر شده و تربیت می‌شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر این مطلب که مدرسه نیز وظیفه محوری برای تربیت دارد، به وظایف سازمان تبلیغات اسلامی اشاره و تصریح کرد: ما هم در سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه تبلیغی، فرهنگی و تولید کارهای تبلیغی داریم. خاموشی به تهاجم فرهنگی پرداخت و گفت: تهاجم و شبیخون فرهنگی برای شاخه‌هایی که اقدام می‌کنند توجیه دارد، ما باید در مقابل تهاجم برنامه داشته باشیم.

در حوزه عفاف و حجاب کوتاه نمی‌آییم
فرمانده نیروی انتظامی با انتقاد از دستگاه‌های مسئول در حوزه عفاف و حجاب گفت: درحالیکه پلیس باید در ایستگاه آخر باشد اما به دلیل انجام ندادن وظیفه قانونی دستگاه‌های مسئول، امروز هم در ایستگاه اول، هم وسط و هم آخر هستیم.
سردار حسین اشتری با تأکید بر اهمیت حوزه عفاف و حجاب اظهار کرد: نیروی انتظامی براساس مطالبات مردم، متدینین، مراجع و علما و با توجه به وظیفه خود در پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی، وظیفه دارد با هرگونه ناهنجاری و اقداماتی که می‌تواند به جامعه آسیب بزند و ما را از مسیر ارزشهای خود خارج کند، مقابله کرده و در برابر آن ایستادگی کند.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اقدامات اثربخش در حوزه عفاف و حجاب در سنوات قبل گفت: به جرأت و با آمار و استدلال می‌گویم تمام اقدامات پلیس در این حوزه هم براساس قانون بوده و هم مبتنی بر وظایف شرعی و ذاتی آن که خوشبختانه اثرات خودش را نیز داشته ولی قطعا تا نقطه ایده‌آل و مطلوب فاصله داریم.
فرمانده نیروی انتظامی با تأکید براینکه در کنار اقدامات سلبی پلیس اقدامات ایجابی را نیز دارد، افزود: ما معتقدیم پیشگیری اجتماعی و فرهنگ‌سازی، آگاه‌سازی مخاطبان و استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌تواند کاری کند که کمترین امر و نهی را در این حوزه داشته باشیم.
اشتری با ابراز امیدواری نسبت به همکاری نخبگان و مسئولین دستگاه‌های مختلف در این امر گفت: ما معتقدیم غالب زنان و مردان جامعه اسلامی ما عفت لازم را دارند؛ البته ممکن است با معدود افرادی که به هنجارها توجه نداشته باشند برخورد کنیم ولی درصد بالایی از این افراد نیز به موضوع عفت معتقدند و این نشان می‌دهد که فطرت مردم ما فطرت درستی است. وی تأکید بر اهمیت کنترل فضای مجازی برای پیشگیری از آسیب‌های این حوزه گفت: ما با هجمه عظیمی مواجه هستیم که باورها و اعتقادات ما را هدف گرفته است که متأسفانه در برخی موارد اثرات خود را داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: متأسفانه رصد جامعه نشان می‌دهد که اگر فضای مجازی را مدیریت نکنیم این فضا می‌تواند تهدید بزرگی برای جامعه باشد. اشتری در ادامه سخنان خود با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص عفاف و حجاب گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۰۰ مصوبه درخصوص عفاف و حجاب به ۲۶ دستگاه ابلاغ کرد که از این میان ۲۰ مصوبه به نیروی انتظامی بود ولی این سوال وجود دارد که آیا همه دستگاه‌های ذی‌ربط به وظیفه خودشان در این بخش عمل کرده‌اند؟!
وی تصریح کرد: در حالی که نیروی انتظامی باید ایستگاه آخر در حوزه عفاف و حجاب باشد ما شاهدیم که در سایه عدم انجام وظایف دستگاه‌های مسئول، نیروی انتظامی هم ایستگاه اول است و هم وسط و هم آخر. چراکه دیگران وظایف خود را انجام نداده‌اند.
فرمانده نیروی انتظامی اضافه کرد: برخی می‌گویند شما به این موضوعات چکار دارید که در پاسخ به این افراد باید بگوییم این مسئله وظیفه ذاتی و قانونی ماست که به ما ابلاغ شده و مگر می‌توانیم آن را نادیده بگیریم ؟!این درحالی است که وظایف دینی و شرعی ما امر می‌کند که تمام افراد جامعه نسبت به این موضوعات حساس باشند.
اشتری خاطرنشان کرد: به جرأت می‌گویم که علی‌رغم تمام تلاش‌ها در این حوزه در خیلی از موارد نتوانسته‌ایم همه خواسته‌هایی که قانون از ما داشته را انجام دهیم و مواردی بر زمین مانده که علتش نیز عدم همکاری دستگاه‌های مسئول در این حوزه‌ها بوده است. وی با اشاره به تأثیر عفاف و حجاب در کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: به جرأت می‌گویم کسانی که در جامعه با عفت زندگی می‌کنند مصون‌تر هستند و کسانی که عزیزترند کمتر در معرض خطر قرار دارند و این درحالی است که افرادی که خودشان را ارائه می‌دهند خطر بیشتری متوجه آنهاست.
فرمانده نیروی انتظامی با انتقاد از عملکرد برخی از اصناف و بخصوص صنف مرتبط با پوشاک و البسه جوانان گفت: اصناف ما قشر ضعیفی هستند ولی متأسفانه بعضا می‌بینیم خانمی که بخواهد لباس مناسب برای خود تهیه کند کمتر موفق می‌شود لذا لازم است اصناف در این حوزه همکاری بیشتری در این حوزه داشته باشند.
اشتری در پایان گفت: نیروی انتظامی قطعا با برنامه، عقلانیت، تجربه و دانش و اختیارات خود با قوت در حوزه عفاف و حجاب به وظایف خود عمل خواهد کرد و حتما در این زمینه کوتاه نمی‌آییم تا شرمنده شهدا نباشیم.

پلیس مقابل مردم نیست
سخنگوی نیروی انتظامی با تأکید بر این مطلب که پلیس در مقابل مردم نبوده و همیشه در کنار مردم قرار داشته است، گفت: یکی از وظایف پلیس حفظ ارزش‌های نظام بوده و در این زمینه اقدامات سلبی آخرین خط درمان است.
سردار سعید منتظرالمهدی در حاشیه این مراسم اظهار داشت: امروز آیین اختتامیه دومین جشنواره چادرهای آسمانی بود و انشاالله این جشنواره در طی ماه‌های آینده توسط معاونت‌های اجتماعی استان‌ها در تمام استان‌های کشور برپا می‌شود.
سخنگوی نیروی انتظامی با بیان این مطلب که جنس حجاب، تشویق، تسهیل و تکریم است، اعلام کرد: اساساً در این حوزه اقدامات، ایجابی و آموزشی است و اقدامات سلبی در خط آخر و آخرین درمان است. وی گفت: همه اذعان داریم که قوام و بقای جامعه به رعایت هنجارها و هنجاربندی اعضای آن است و باید یک فشار هنجاری در مقابل ناهنجاری‌هایی که در جامعه وجود دارد ایجاد شود.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به این مطلب که حجاب مبتنی بر قانون جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: آن چیزی که برعهده نیروی انتظامی گذاشته شده درخصوص وضعیت حجاب، بخشی از آن ایجابی و فرهنگی و بخشی دیگر سلبی است و تا جایی که برعهده ماست، ما آن را انجام داده و می‌دهیم.
وی تأکید کرد:‌احیا و ترویج این فرهنگ توسط یک دستگاه انجام نمی‌شود و باید از دستگاه‌های دیگر که شرکای ما محسوب می‌شوند و عهده‌دار این وظیفه هستند نیز این قضیه را مطالبه کرد.
وی اظهار داشت: ما برای تک‌تک پرسنل پلیس امنیت اخلاقی و سایر مأموران نیروی انتظامی برنامه مرور ارتقای دانش، سواد رسانه‌ای و مواجهه با مردم را برگزار می‌کنیم. منتظرالمهدی با تأکید بر این مطلب که پلیس را نباید در مقابل مردم قرار داد و اینکه یکی از وظایف پلیس حفظ ارزش‌های نظام است، اعلام کرد: آخرین خط درمان، اقدامات سلبی است و تلاش می‌کنیم مسائل اجتماعی را به مسائل قضایی و سلبی تبدیل نکنیم.
وی درخصوص تبلیغات برخی شبکه‌های اجتماعی پیرامون چهارشنبه‌های سفید بدون روسری گفت: تاکنون ۵۰ درصد از عضوهای این شبکه‌ها کاسته شده و تبلیغات آنها نیز کمرنگ شده است؛ پلیس فتا بر روی چنین مسائلی کار می‌کند و سازوکار خود را دارد که چگونه و چه موقع اقدام کند.
وی درخصوص لباس‌های موجود در بازار و نامناسب بودن آنها گفت: حوزه اماکن در این زمینه نظارت دارد، اما باید گفت زور پلیس به تنهایی نمی‌چربد و باید سایر دستگاه‌ها نیز به کمک پلیس بیایند.

https://siasatrooz.ir/vdciruazut1auv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی