سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۶
کد مطلب : 98930
وزیران خارجه جی ۷ با گسترش تحریم‌ها علیه روسیه و سوریه موافقت نکردند

شکست ترامپ در میدان رم

شکست ترامپ در میدان رم

نشست گروه ۷ در ایتالیا در حالی برگزار شد که به رغم تحرکات گسترده آمریکا، در نهایت این نشست با اعمال تحریم‌های جدید علیه سوریه و روسیه مخالفت کرد که خود سندی دیگر بر شکست آمریکا در معادلات جهانی است.
وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرد که وزرای خارجه گروه ۷ با این مسئله که بحران سوریه راهکار نظامی ندارد، موافقند و درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه سوریه یا روسیه هیچ توافقی صورت نگرفته است.
آنجیلینو آلفانو، وزیر خارجه ایتالیا که کشورش میزبان نشست گروه ۷ بود گفت: در نشست امسال بیش از ۲۰ موضوع را بررسی کردیم و نزدیک بودن دیدگاه حاضران پیروزی بزرگی در این زمینه محسوب می‌شود.
او ادامه داد: ما در جی ۷ معتقدیم که بحران سوریه راهکار نظامی ندارد و اما خواهان این هستیم که روسیه از حمایت بشار اسد دست بردارد. ما نمی‌خواهیم روسیه را تحت فشار قرار دهیم و منزوی کنیم.
آلفانو همچنین گفت که کشورهای شرکت کننده بر سر پایان دادن به درگیری در لیبی توافق کردند و قرار شده است تلاش کشورهای مذکور در این باره افزایش یابد.
وی افزود: در این نشست توافق شد که نباید روسیه را کنار گذاشت بلکه باید تا حدی در روند انتقال سیاسی سوریه شرکت داشته باشد.آلفانو افزود: پاسخ ما به تروریسم باید با اتخاذ اطلاعات درست باشد. روسیه باید بین همکاری با آمریکا و اسد و حزب‌الله یکی را انتخاب کند.
ضمن دعوت از ترکیه عربستان قطر و امارات برای شرکت در این نشست‌ها به توافق درباره مساله لیبی و مخالفت با راهکار نظامی در این‌باره و لزوم اتخاذ اقدامات بیشتر درباره لیبی تاکید کرد.
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان دراین باره ادامه داد: شاید همه از این جمله خوششان نیاید اما بدون مسکو و تهران هیچ راه‌حلی برای بحران سوریه وجود نخواهد داشت. در نظر نگرفتن آن‌ها در این روند یک گزینه نیست. گابریل اظهار داشت، رکس تیلرسون متعهد به حمایت از راه‌حل سیاسی در سوریه شد و گفت که به دنبال راه غیرخشونت‌آمیز و غیرنظامی است.وی افزود: مسکو باید بشار اسد را کنار بگذارد و نمی‌توان تصور کرد که روسیه همیشه کنار نظامی باشد که دست به "کشتار" می‌زند.
ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه نیز در حاشیه این نشست گفت: وزیران خارجه کشورهای گروه هفت بر این مساله توافق کردند که تا زمانی که بشار اسد در قدرت است امکان راه حل بحران سوریه ممکن نیست.
وزیر خارجه فرانسه اظهار داشت، کشورهای گروه هفت با توسعه تحریم‌ها علیه روسیه و سوریه توافق نکردند. نکته قابل توجه آنکه براساس نظرسنجی تازه منتشر شده اکثر اروپایی‌ها معتقدند که پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، جهان به مکانی کمتر امن تبدیل شده است.
براساس این نظرسنجی ۷۲ درصد آلمانی‌ها، ۶۴ درصد فرانسوی‌ها، ۶۰ درصد برزیلی‌ها و ۵۵ درصد انگلیسی‌ها و ۵۲ درصد مردم ترکیه معتقدند با آمدن دونالد ترامپ به عرصه سیاست بین‌المللی جهان امنیت کمتری را تجربه می‌کند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که ۴۹ درصد مردم ایتالیا و همچنین ۴۵ درصد ساکنان آمریکا نظری مشابه دارند. وزیر خارجه آمریکا در نشست گروه ۷ گفته که روسیه باید از بین ائتلاف با آمریکا و متحدانش یا ائتلاف با بشار اسد، ایران و حزب‌الله، یکی را انتخاب کند. مقام‌های آمریکایی می‌گویند به خاطر تنش‌های حاصل از حمله موشکی اخیر به پایگاه نیروی هوایی سوریه، مجبور شده‌اند که تلاش بیشتری برای حفظ جان نیروهای خود در سوریه به کار ببندند. خبر دیگر آنکه وزیر خارجه ترکیه در تماس‌های تلفنی جداگانه با همتایان خود در روسیه و عربستان سعودی درباره تحولات اخیر سوریه رایزنی و گفت وگو کرد. رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر انگلیس در گفت‌وگو با یکدیگر توافق کردند که در حال حاضر فرصت مناسبی برای متقاعد کردن روسیه به قطع روابط با رئیس‌جمهور سوریه وجود دارد. مقام‌های آمریکایی در ادامه هیاهوی تبلیغاتی بر سر حادثه شیمیایی در منطقه «خان‌شیخون» در «ادلب» سوریه، روسیه را به اطلاع قبلی از حمله ادعایی در این منطقه متهم کرده‌اند. نخست وزیر کانادا در سخنانی ضمن حمایت از حمله موشکی آمریکا به سوریه، ایران و روسیه را متهم به حمایت از دولت «بشار اسد» نمود.
وزیر دفاع امریکا دوشنبه در اظهارنظری درباره حملات موشکی اخیر این کشور به پایگاه «الشعیرات» مدعی شد که در این حمله ۲۰ درصد هواپیماهای عملیاتی سوریه نابود شد. سخنگوی کاخ سفید می‌گوید آمریکایی‌ها مانعی برای حمله موشکی جدید به سوریه ندارند و راهبرد کلی واشنگتن در سوریه، شکست داعش و نهایتاً تغییر رژیم در دمشق است. در این میان سخنگوی کرملین به انتشار هشدار فرماندهی اتاق عملیات مشترک متحدان در سوریه به آمریکا درباره هرگونه حمله جدید در سوریه واکنش نشان داد.
روسیه اعلام کرد برنامه‌ای برای دیدار رئیس‌جمهور این کشور از وزیر خارجه آمریکا ندارد و حمله اخیر واشنگتن به سوریه نشان داد که آمریکا تمایلی برای حل بحران سوریه به وسیله همکاری ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن حمایت از حفظ حاکمیت سوریه تأکید کرد: پکن با استفاده از نیروی نظامی در سوریه مخالف است. کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، همزمان کمک نظامیانش به تروریست‌ها در مرز سوریه، امدادرسانی رسمی به مجروحان معارضان سوری را بررسی کرد. «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اما به دلیل اینکه اعزام تروریست‌ها و معارضان مجروح به فلسطین اشغالی باید با هماهنگی و همکاری ترکیه انجام شود، با این مسئله مخالفت کرد.
در این میان مقداد معاون وزیر خارجه سوریه می‌گوید که آمریکایی‌ها می‌دانند که سوریه هیچ سلاح شیمیایی در اختیار ندارد؛ از این روی نمی‌توان حمله به پایگاه شعیرات حمص را با چنین دلایل واهی توجیه کرد.
در این میان وزیر خارجه انگلیس پیش از برگزاری نشست کشورهای گروه ۷ گفت که احتمال تکرار حمله آمریکا در سوریه وجود دارد. وزیر خارجه استرالیا نیز گفت برای حل مساله سوریه باید با ایران و روسیه کار کرد تا ضمن انتقال سیاسی، رئیس‌جمهور فعلی سوریه را از قدرت کنار بزنند.

https://siasatrooz.ir/vdciu3a3.t1avp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی