پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۱
کد مطلب : 88300

روز قدس و حمايت جهاني از غزه

اقدام هوشمندانه امام راحل در تعيين آخرين روز جمعه ماه مبارك رمضان به نام روز قدس، برآيند نگرش عميق آن رهبر فرزانه نسبت به...
روز قدس و حمايت جهاني از غزه

اقدام هوشمندانه امام راحل در تعيين آخرين روز جمعه ماه مبارك رمضان به نام روز قدس، برآيند نگرش عميق آن رهبر فرزانه نسبت به تحولات جهان اسلام و خطرات رژيم صهيونيستي است. بايد به اين نكته مهم توجه داشت كه در طول ۶ دهه گذشته مسئله فلسطين و اشغال آن به‌خاطر خيانت برخي رهبران عرب به عنوان يك موضوع حاشيه‌اي تلقي مي‌شد اما با پيروزي انقلاب اسلامي ايران، امام خميني كوشيدند تا مسئله فلسطين را كه كم كم به حاشيه مي‌رفت از حاشيه خارج كرده و به متن آورد. اين امر سبب شد كه جايگاه فلسطين در سطح منطقه و جهان به شكل مهمي گسترش يابد و مسئله فلسطين دوباره برجسته شود.
از ديگر تأثيرات انقلاب اسلامي برمسئله فلسطين، تعطيلي سفارت رژيم صهيونيستي و واگذاري آن به ملت فلسطين بود كه آن هم اقدام حساب‌شده‌اي بود كه براي اولين‌بار در طول مبارزه با رژيم صهيونيستي انجام شد. در واقع امام‌خميني(ره) با اين اقدام و اهميت بخشيدن به مسئله فلسطين بخشي از رنج‌هاي فلسطين را به عنوان سر فصل حركت سياسي جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين‌الملل قرار دادند.
از همان زمان بود كه مسئله فلسطين مورد توجه قرار گرفت و وضعيت فعلي كه مشاهده مي‌شود حاصل حركت هوشمندانه امام(ره) است كه بر ملت‌هاي اسلامي باقي مانده است. روز قدس امسال نيز مانند سال‌هاي گذشته در بسياري از كشورهاي اسلامي، عربي و حتي اروپا وآمريكاي لاتين برگزار خواهد شد تا نشان دهد كه انديشه انقلاب اسلامي بعد از گذشت بيش از ۳ دهه به بالندگي رسيده است و اجازه نمي‌دهد كه مسئله مهم فلسطين در سايه بحران‌هاي منطقه‌اي مانند سوريه، مصر، عراق و... به حاشيه برود. به بيان ديگر برگزاري روز قدس در اوج ناآرامي‌هاي منطقه‌اي نشان خواهد داد كه موضوع اصلي در منطقه بايد همان اشغالگري‌هاي اسرائيل و خوي توسعه‌طلبانه اين رژيم باشد.
هیچ مسلمانی در هیچ کجای دنیا هرچند در موضع «اقلیت» باشد، در لزوم آزادسازی قدس و نیز «مسئولیت» خود در این موضوع تردید ندارد و اگر هنوز بیت‌المقدس به پایتخت رژیم غاصب تبدیل نشده و هنوز مسلمین فلسطینی می‌توانند در مسجدالاقصی نماز بخوانند، بخاطر این حس عمومی است. اشغال کامل قدس و قطع دست مسلمانان از آن علی‌الاصول به یک انفجار عمومی در جهان اسلام منجر می‌گردد بگونه‌ای که غرب قادر به تحمل نتایج آن نیست و از این‌رو حتی آمریکایی‌ها با این سیاست صهیونیستی مخالفت کرده‌اند.
امروز این اعتقاد که نه انگیزه‌های صرف فلسطینی و نه انگیزه‌های صرف عربی، نه مبارزه صرف مسلحانه و نه مبارزه صرف سیاسی، نه مبارزه صرف تشکیلاتی و نه مبارزه صرف مردمی قادر به دفاع از فلسطین و قدس هستند به یک باور نسبتا عمومی تبدیل شده است. برای آزادسازی فلسطین، امام عظیم‌الشان راهی را نشان دادند که ضمن آنکه نافی انگیزه‌های عربی یا تشکیلاتی یا تسلیحاتی ویا توده‌ای نیست اما راه کامل‌تر و جامع‌تری را فراروی فلسطین قرار می‌دهد.

كارنامه ۶ دهه معاصر فلسطين:
كارنامه ۶ دهه معاصر فلسطين نشان مي‌دهد كه برخلاف خواست صهيونيست‌ها و متحدانشان، ملت فلسطين نه تنها تسليم زياده‌خواهي‌ها نشده، بلكه هر روز بر ميزان مقاومت افزوده و با اتحاد فراگير خود به سدي در برابر دشمنان مبدل شده‌اند. در بررسي كارنامه سال‌هاي اخير فلسطين به ويژه پس از انتفاضه دوم مسجد‌الاقصي (سال ۲۰۰۰) مشاهده مي‌شود كه رژيم صهيونيستي به رغم تمام تجاوزگري‌ها و جنايت‌هاي صورت داده، نه تنها نتوانسته به اهداف خود دست يابد بلكه در برابر اراده ملت فلسطين تسليم و در مسير زوال قرار گرفته است.
عقب نشيني از غزه در سال ۲۰۰۵ از نمونه‌هاي پيروزي مقاومت است. در اين چارچوب جنگ ۲۲ روزه و سپس جنگ ۸ روزه غزه را مي‌توان مهمترين رويدادي دانست كه در آن ملت فلسطين نشان داد كه در برابر ظلم و ستم دشمنان تسليم نمي‌شود و براي تحقق آرمان‌ها از هيچ رشادتي فروگذار نيست. و تجاوزات دو هفته اخير رژيم اشغالگر قدس به سرزمين هميشه مقاوم غزه نيز بار ديگر ادعاي مذكور را اثبات نمود كه جبهه مقاومت در سرتاسر فلسطين و جهان اسلام هرگز تسليم زياده‌خواهي و باج‌طلبي‌هاي اين اقليت افراطي صهيونيستي نخواهند شد.

دلايل عملیات رژیم صهیونیستی در غزه:
بررسی رخدادهای موازی با عملیات رژیم صهیونیستی در غزه، روشن می‌کند که چرا نتانیاهو حالا تصمیم به آغاز تهاجم جديد همه‌جانبه به نوار غزه گرفته‌ است. وقایعی که دامنه آن از قتل«محمد ابوخضیر» تا مذاکرات هسته‌ای ایران را در بر می‌گیرد. بامداد روز عمليات بود که سخنگوی ارتش اسرائیل از آغاز عملیات تازه‌ای علیه باریکه غزه خبر داد. عملیاتی که این بار هم مثل دو عملیات قبلی (۲۰۰۹ و ۲۰۱۲) هدف آن «ریشه‌کن کردن حماس» اعلام شد. اسرائیلی‌ها این عملیات را به عبری «صخره سخت» (تصوک ایتان) نام گذاشتند و مثل عملیات سال ۲۰۱۲ آن را با نامی دفاعی به جهان معرفی کردند.
اما چرا تل‌آویو باید دراین برهه که با مشکلات عدیده مالی مواجه است، چنین عملیاتی را آغاز کند که به اذعان رسانه‌های اسرائیلی میلیاردها دلار هزینه مستقیم و جانبی برای اقتصاد اسرائیل دارد. تبادل آتش در شهرک‌های نزدیک به غزه و حملات شبانه جنگنده‌های اسرائیلی به غزه که امری متداول و هر روزه است و ارتباط حماس با مرگ سه اسرائیلی در الخلیل هم هنوز اثبات نشده است.
شاید بررسی رخدادهای موازی با این عملیات، روشن کند که چرا «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «موشه یعلون» وزیر جنگ صهیونیست‌ها حالا تصمیم به آغاز تهاجمی همه‌جانبه به نوار غزه گرفته‌اند. وقایعی که دامنه آن از قتل «محمد ابوخضیر» فلسطینی تا مذاکرات هسته‌ای ایران را در بر می‌گیرد. كارشناسان چند دليل زير را ازدلائل دورجديد عمليات رژیم صهیونیستی در غزه بر شمرده‌اند:
۱- اختلاف‌افکنی در میان دو جناح فلسطینی‌ فتح و حماس و بر هم زدن توافقات صورت گرفته برای تشکیل دولت وحدت ملی. ۲- کاهش فشارهای داخلی عليه نتانياهو و دولتش. ۳- منحرف کردن افکار از قتل‌‌ «محمد ابوخضیر». ۴- سخنرانی‌های مداوم در مورد خطر رویارویی نظامی با ایران گرفته تا لغو رزمایش‌های هوایی به بهانه نبود بودجه کافی تا بتوانند بودجه كافي را جذب نمايند. ۵- مانع‌تراشی در مسیر مذاکرات هسته‌ای با ایران. ۶- انحراف اذهان و افكار عمومي از روز جهاني قدس.

رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین معضل خاورمیانه:
اشغالگران صهیونیست این برهه را که کشورهای غربی با موضوع‌های گوناگون درگیرند و کشورهای منطقه نیز سرگرم سامان دادن به امور داخلی و خارجی خود بوده یا با تنش‌های حاصل از فعالیت گروه‌های تکفیری روبرویند، برای آغاز نبرد نابرابر دیگری در فلسطین و کشتار زنان و کودکان بی‌دفاع مناسب دیده‌اند.
البته همراهی کشورهای غربی با این رژیم و سکوت و مماشات برخی اعراب در برابر فاجعه‌ای که در ماه مبارک رمضان بر سر مسلمانان فلسطین می‌رود، نشان‌دهنده توخالی بودن شعارهای حقوق بشری غرب و نیز بی پشتوانه بودن ادعاهای کشورهای عرب در پشتیبانی از فلسطینیان است. با این همه، کشورها و ملت‌های آزاده‌‌ای در منطقه هستند که باور دارند رژیم صهیونیستی بزرگ ترین معضل خاورمیانه است، از پس پرده بسیاری از ناآرامی‌ها و تنش‌های منطقه دست این رژیم را تشخیص می‌دهند و در برابر یورش تازه این رژیم به مردم بی‌گناه فلسطین ساکت نمی‌نشینند.
محور مقاومت هم، آنچنان قدرتی دارد که فشارها و تحریم‌ها و بی‌اعتنایی‌ها را پشت سر گذاشته و با نوآوری‌های تازه خود در مواردی چون افزایش برد موشک‌های دفاعی، اجرای عملیات دریایی، هدف قرار دادن جنگنده‌های صهیونیستی و... شکننده و پوشالی بودن تمام سدهای دفاعی این رژیم را به اثبات رسانیده است.
در چنین شرایطی، و در آستانه روز جهانی قدس، تنها دستاورد رژیم صهیونیستی از حمله نابرابر به غزه، تجربه شکستی دیگر از مقاومت آن هم پس از نبردهای ۲۲ روزه و هشت روزه و در هم شکسته شدن دوباره هیمنه آن خواهد بود. همه نشانه‌ها حاكي ازآن است كه صهيونيست‌ها درغزه شكست خواهند خورد زيرا حماس امروز حماس گذشته نيست و با اينكه اين تجاوز بسيار بزرگتر از گذشته است ولي غزه شكست نخواهد خورد.

شكست رژيم صهيونيستي در جبهه انساني و اخلاقي:
فلسطيني‌هاي مبارز و قهرمان با مقاومت ستودني خود براي مسلمانان و ملت‌هاي آزاديخواه عزت آفريده‌اند و ننگ و تنفر جهاني را براي سردمداران رژيم صهيونيستي، دولت‌هاي استعمارگر حامي اين رژيم و حكام خائن و بي‌تفاوت عربي باعث شده‌اند. رژيم صهيونيستي قبل از آنكه ناكامي قطعي در صحنه نظامي را تجربه كند در جبهه انساني و اخلاقي به شكست كامل رسيده است.
مردم جهان اكنون نظاره‌گر جنگي كاملاً يك‌جانبه و نابرابر، و غير‌عادلانه است كه در يك طرف، رژيمي تا بن دندان مسلح و متصل به زرادخانه قدرت‌هاي بزرگ قرار دارد و در سوي ديگر، ملتي مظلوم و بي‌دفاع كه چندين سال است در محاصره كامل مي‌باشند و از كمترين امكان دفاعي برخوردار است.
مردم غزه با پوست و گوشت خود مقابل بمب‌ها و موشك‌هاي پيشرفته رژيم صهيونيستي مقاومت مي‌كنند. صهيونيست‌ها درحالي ادعاي برتري مي‌كنند كه مقابل آنها، زنان و كودكان خردسالي قرار دارند كه اين بزرگترين ننگ براي اين رژيم است و نتيجه اعتبار و جايگاه آن را حتي در ميان ملت‌هاي كشورهاي هوادار اين رژيم نيز از ميان برده است و اين، اولين مرحله از پيروزي مقاومت است.
بي‌آبرويي رژيم صهيونيستي و تشديد تنفر جهاني از اين رژيم آنچنان آشكار شده كه دولتمردان آمريكا را به واكنش واداشته است. باراك اوباما، رئيس‌جمهور آمريكا در اقدامي غيرمعمول و خارج از روال سنتي، طي تماسي تلفني با نتانياهو به اين رژيم هشدار داد كه انتشار تصاوير كشتار كودكان فلسطيني باعث انتقادهاي شديد و گسترده بين‌المللي شده است.

جان كلام:
رژيم صهيونيستي به بهانه قتل سه يهودي مورد اشاره، ابتدا در كرانه باختري به سركوب و جنايت پرداخت كه در واقع اقدامي براي ارزيابي واكنشي كشورهاي عربي و مجامع بين‌المللي بود و پس از اطمينان از انفعال و بي‌اعتنايي آنها، جنايات گسترده خود در غزه را آغاز كرد. نشانه‌هاي روشني وجود دارد كه اين بار نيز صهيونيست‌ها با خفت و خواري و ناكامي مواجه خواهند شد و اين عمليات نيز حاصلي جز، بي‌آبرويي بيشتر و تشديد انزجار جهاني از اين رژيم نخواهد داشت و مردم فلسطين، به بهاي خون شهداي خود از اين جنگ نابرابر و ظالمانه سربلند بيرون خواهند آمد.
با اين حال، تاريخ سكوت ننگين مجامع بين‌المللي و خيانت حكام حاكم بر كشورهاي عربي ازياد نخواهد برد به ويژه حاكماني كه به جاي ياري رساندن به ملت فلسطين، ثروت‌ها و امكانات كشورهاي خود را دراختيار گروه‌هاي تروريست در منطقه قرارداده وباعث شده‌اند فلسطين از اولويت كشورهاي اسلامي خارج شود و صهيونيست‌ها با خاطري آسوده‌تر به كشتار مردم فلسطين بپردازند.
انشاء‌ا... امت اسلامي با وحدت خود در روز جهاني قدس به آنان نشان خواهند داد فلسطين تنها نيست و غزه را از فرياد خود كه تشنه حمايت جهاني است سيراب خواهند نمود.

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdciupav.t1avu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی