?>?> آموزش و پرورش اصلاح مي‌شود | سیاست روز
چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۳
کد مطلب : 92710
فاني برلبه تيغ؛

آموزش و پرورش اصلاح مي‌شود

آموزش و پرورش اصلاح مي‌شود

امروز بعد از گذشت يكسال از پيگيري نمايندگان بالاخره جلسه استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس با حضور رئیس‌جمهور برگزار مي شود و قرار است وزير آموزش و پرورش از انتقادهايي كه نمايندگان نسبت به عملكرد وي دارند دفاع كند تا شايد بتواند خود را بار ديگر در آن پست ابقا كند. او پیش از این دو کارت زرد از سوی مجلس دریافت کرده بود. در ادامه استیضاح او با ٧٠ امضا به هیأت‌رئیسه تقدیم شد، اما ١٥ نماینده امضایشان را پس گرفتند.

محورهاي استيضاح
نمایندگان ۱۰ موضوع اصلی را به عنوان محورهای استیضاح فانی اعلام کرده‌اند. محورهایی که به موضوعات مهمی همچون ناتوانی وزیر در جلب رضایت و اعتماد جامعه مهم آموزش و پرورش،‌ ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت به اهمیت و نقش آموزش و پرورش،‌ ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت برای تأمین منابع مورد نیاز برای هزینه‌های موجود مدارس و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان براساس اصل ۳۰ قانون اساسی،‌ ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت برای تأمین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته به امتیازاتی مشابه سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها به فرهنگیان و ناتوانی وزیر در حذف تفاوت حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر دستگاه‌ها و ارگان‌هایی که نسبت به آموزش و پرورش از حساسیت کمتری برخوردارند، اشاره می‌کند.

آموزش و پرورش مشكل جدي دارد
قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن اشاره به اينكه جزو امضاکنندگان استیضاح وزیر آموزش و پرورش نبود، گفت: اعتقاد دارم که این وزارتخانه با مشکلات جدی مواجه است و در مواردی همچون معیشت فرهنگیان،‌سرانه مدارس، مدارس فرسوده و غیرمقاوم،‌شبانه روزی‌ها و مطالبات فرهنگیان با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی افزود: تمام مشکلات موجود به بحث معیشت فرهنگیان خلاصه نمی‌شود چرا که در سایر موارد از جمله تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین نیز با مشکلاتی مواجه هستیم اما این سوال نیز مطرح است که آیا تمام مشکلات موجود به شخص وزیر مربوط است؟ در این زمینه نمی‌توان قضاوت کرد اگرچه معتقدم وزیر سهم بسیاری را در بهبود شرایط دارد چرا که سکاندار آموزش و پرورش است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد:‌دولت باید به آموزش و پرورش توجه بیشتری داشته باشد هم‌اکنون مذاکرات هسته‌ای، سلامت و تورم جزو اولویت‌های اصلی دولت است و بحث آموزش تقریباً جزو اولویت‌های دست چندم است. استیضاح وزیر آموزش و پرورش بستگی دارد که استیضاح کنندگان چه نکاتی را مطرح می‌کنند و وزیر آموزش و پرورش چه پاسخی می‌دهد همچنین سخنان رئیس جمهور در صحن علنی مجلس در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.

رئيس جمهور بايد نظر دهد!
عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه مجلس با پافشاری بر روند انجام استیضاح وزیر آموزش و پرورش موفق شد، صدای فرهنگیان کشور را به گوش رئیس جمهور برساند، گفت:‌ حالا رئیس جمهور باید صراحتاً بیان کند که آیا صدای فرهنگیان کشور را شنیده‌ است و قول مساعد برای پیگیری مسائل فرهنگیان را بدهد.
وی افزود: در جلسه استیضاح، وزیر آموزش و پرورش و رئیس جمهور باید قول‌های قابل توجهی را بدهند تا نمایندگان به عدم استیضاح آقای فانی رای بدهند. در حقیقت استیضاح وزیر آموزش و پرورش بستگی دارد به سخنانی که دولت برای مجلس می‌آورد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد:‌ مجلس با مطرح کردن موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش صدای فرهنگیان را به گوش دولت رساند و در این شرایط که صدای فرهنگیان به گوش دولت رسیده است دیگر نیازی نیست تا ساختار آموزش و پرورش را دچار تغییرات پی در پی کنیم و با رای اعتماد مشروط به وزیر آموزش و پرورش اجازه ادامه فعالیت را به او بدهیم اما شرط این باشد که رسیدگی جدی به آموزش و پرورش و مشکلات فرهنگیان جزو اولویت‌های اصلی باشد.

مشكل آموزش و پرورش به وزير چه ربطي دارد؟!
مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان و وزیر سابق دولت اصلاحات با تأکید بر اینکه مشکل وزارت آموزش ‌و پرورش به وزیر ارتباطی ندارد، تصریح کرد: هرکس دیگری در این جایگاه قرار بگیرد به این قبیل مشکلات در آموزش ‌و پرورش برخواهد خورد؛ کمیسیون آموزش و تحقیقات باید برای حل این مشکلات طرح دهد؛ مثل کمیسیون بهداشت و درمان که به کمک وزارت بهداشت و درمان آمد.
وی با اشاره به جریان استیضاح علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌ و پرورش، ضمن انتقاد از این اقدام گفت: اگر از درون مجلس قانون را درست بنویسیم، مصوبات درستی داشته باشیم و اعتبارات را به‌درستی تخصیص دهیم، این مشکل پیش نمی‌آید. آیا ما اعتباری به وزارتخانه تخصیص داده‌ایم که وزیر آن را مورد استفاده قرار نداده که وزیر را استیضاح می‌کنیم؟ اگر واقعا می‌خواهیم کاری به‌نفع معلمان انجام دهیم، باید طرحی ارائه دهیم که در آن اعتبارات لازم برای مطالبات معلمان آورده شده باشد و در صورتی‌که وزیر این اعتبار را به معلمان اختصاص نداد، او را استیضاح کنیم.

فاني آموزش و پرورش را مي شناسد
مرتضي حسن زاده يكي ازكارشناسان آموزش وپرورش ضمن اشاره به سوابق فاني در آموزش و پرورش به سياست روز مي گويد: وزير فعلي با توجه به اينكه تجربه كار در آموزش و پرورش را از پايين ترين سطح تا مقامات بالايي دارد از شناخت خوبي در اين حوزه برخوردار است البته با توجه به كار وسيع اين وزارت خانه و مشكلات ملي آن زمان مي برد كه بتواند برطرف شد.
وي با اشاره به اينكه بايد به وزرا وقت لازم را براي پيگيري و حل مشكلات حوزه كاري همزمان با شناخت از حوزه خود داد، ادامه مي دهد: فاني از لحاظ علمي و تجربي در سطح بسيار مناسب است برخي مسايل در اين وزارت خانه مربوط به شاكله داخلي مي شود كه قطعا فاني با تجربه بالا مي تواند از پس آن برآيد البته اگر زمان كافي به وي داده شود.
حسن زاده با تاكيد به اين موضوع كه حل مسايل آموزش و پرورش در فرصت كوتاهي مقدور نيست افزود: حداقل ده سال زمان لازم است تا وزيري با خود مجموعه آشنايي پيدا كند و هدفهاي خود را تعريف كند.
وي گفت: شايد اكنون به مصلحت نباشد نهادي كه زمان برنامه ريزي اوج فعاليت ستادي را سپري مي كند تغيير كند چرا كه هر كسي بياد هر قدر هم به امور مسلط باشد زماني براي شناخت لازم دارد. شايد با توصيه هاي مجلس و توجه وزير به انتقادها و برطرف كردن اين معضلات كار بهتر پيش رود تا با تغيير وزير!
وزارت آموزش و پرورش مهم ترین ، بزرگترین و حساس ترین وزارتخانه مملکت ماست چون نقش انسان سازی دارد . بايد اين وزارت خانه با دقت و حساسيت بيشتري كار كرده و از آن طرف هم با حساسيت ديگري به آن كمك شود، بر همين اساس اميدواريم هر چه سريعتر اصلاحات لازم براي كارهاي دقيق و بهتر صورت گيرد تا آينده سازان كشور بتوانند فرصت درخشيدن پيدا كنند.

سوشيانت آسماني

https://siasatrooz.ir/vdciuya3.t1arz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی