نفوذ و گسترش گروهك‌هاي تروريستي در كشورهايي همچون سوريه و نقطه اشتراك مسكو با تهران در اين امر، روسيه را بر آن داشت تا براي مقابله با نفوذ بيشتر گروه‌هاي تروريستي همچون داعش به اقدام نظامي روي آورد و در ميان جمهوري اسلامي ايران نيز بيش از ساير كشورها در حمايت از حملات هوايي روسيه عليه تروريست‌ها قدم برداشته است.
صحنه تحولات سوریه، زمینه مساعدی را برای برجستگی عینی نقاط اشتراک ایران و روسیه در قبال تحولات بین‌المللی و منطقه خاورمیانه فراهم ساخته است. آنطور كه مرکز مطالعات بین‌المللی صلح تصريح كرده هر دو کشور به دلایل مختلف تاریخی، ژئوپلیتیکی و حفظ منافع و امنیت ملی خود با گسترش حوزه نفوذ سیاسی، اقتصادی و نظامی جهان غرب در مناطق پیرامون خود مخالف هستند. از این‌رو است که تهران و مسکو طی سال‌های اخیر، مواضع انتقادی مشابهی را در قبال اتخاذ رویکردهای یک‌جانبه در مناسبات بین‌الملل از سوی ایالات متحده اتخاذ كرده‌اند.
نگرش هر دو کشور به تحولات کنونی سوریه را بايد در نگرانی مشترک از گسترش دامنه نفوذ جهان غرب در منطقه استراتژیک خاورمیانه برشمرد. روس‌ها به خوبی بر این نکته واقفند که با گسترش گروهك‌هاي تروريستي که به شدت از سوی کشورهای عربی - غربي پشتیبانی مي‌شوند و نيز سرنگوني نظام سیاسی کنونی سوریه کل منطقه زیر سلطه غرب بویژه آمریکا قرار مي‌گیرد و این برای روسیه‌ای که در حال احیاء شدن است یک زیان بزرگ تلقی مي‌شود.
ایران نیز سوریه را نقطه مهم و استراتژیک در محور مقاومت علیه اسرائیل و جهان غرب در منطقه مي‌بیند. از این‌رو، سقوط دولت کنونی و نيز گسترش نفوذ تروريست‌ها به هیچ عنوان در راستای منافع استراتژیک ایران و روسیه قرار ندارد.
اهمیت این مساله تا بدان جاست که در شرايط حاضر روسیه با تمام قدرت وارد صحنه تحولات سوریه شده است. در حوزه سیاسی، سرسختانه در مقابل درخواست محور غربی - عربی - ترکی برای تغییر رژیم در سوریه ایستادگی نمود و هم‌اكنون نيز براي حمايت از سوريه و مبارزه با تروريسم به اقدام نظامي در چارچوب حملات هوايي روي آورده است.
به گزارش شبكه خبر، روسیه امروز مطمئن است که نه غربی‌ها و نه حتی عرب‌ها به دنبال ثبات در سوریه نیستند، اما در عین حال در چهار سال اخیر روسیه امیدوار بود که ارتش بشار اسد با حمایت‌ها و پشتیبانی ایران بتواند ثبات سیاسی خود را بدست آورد که بعد از رفتارهای دوگانه طرف غربی بویژه در موضوع گروه‌های تروریستی در سوریه، اين كشور به این نتیجه رسید که سوریه به تنهایی نمی‌تواند با این گروه‌های تروریستی مبارزه کند و دیدار و گفت‌وگو با اولاند در اجلاس پاریس با همین هدف صورت گرفت.
تهران طي چهار سال گذشته به طور کامل و همه‌جانبه از سوریه حمایت معنوي داشته است اما امروز معادلات در سوریه تغییر کرده است، و روسیه برای اعزام نیروی هوایی خود به سوریه کاملا مصمم است و خود را برای عملیات دراز مدت در خاک سوریه آماده کرده است.
با توجه به منافع مشترک جمهوری اسلامی با روسیه شکی نیست هردو طرف، خواهان ثبات سیاسی در سوریه‌اند. زیرا روسیه مطمئن است که اگر داعش و گروهک‌هاي تروریستی در منطقه از بین نروند، دیر یا زود خود را به خاک روسیه مي‌رسانند و طبیعتا امنیت روسیه را نيز به خطر مي‌اندازند.
از سويي ديگر آمریکا و هم‌پیمانانش خواهان ثبات سیاسی در سوریه نیستند و در حقیقت سوریه را بدون بشار اسد مي‌خواهند، حقیقت این است که با سقوط سوریه اولین کشوری که آسیب مي‌بیند، ایران است و طبیعتا موقعیت خود را در منطقه از دست خواهد داد.
براي همين جمهوري اسلامي ايران از زمان شروع حملات هوایی روسیه به مواضع داعش در سوریه حمايت رسمي خود را اعلام داشت چنانچه چند روز پيش افخم سخنگوي وزارت خارجه اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران عملیات نظامی روسیه علیه گروه‌های مسلح تروریستی در سوریه را گامی در راستای مبارزه علیه تروریسم و در مسیر حل بحران جاری ناشی از آن در منطقه مي‌داند.
وزيرخارجه كشورمان نيز ديروز در جواب سوالی درباره سوریه و نقش جدید روسیه نیز گفت: براین باوریم که همه جامعه بین‌المللی باید در مورد سوریه به منظور مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم در منطقه ما همکاری کند ولی متاسفانه تاکنون توجهات جدی برای مقابله با این موضوع وجود نداشته است و امیدواریم ابتکار روسیه تغییری در این وضعیت ناگوار ایجاد کند.

https://siasatrooz.ir/vdciv3a3.t1apu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی