يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۹
کد مطلب : 99038
وقتی همه خود را به خواب زدند و چشم‌ها را به روی تعطیلی کارخانه‌ها بستند

انکار رکود در تولید از سوی وزیر صنعت

انکار رکود در تولید از سوی وزیر صنعت

در حالی که در یکسال گذشته حجم قابل توجهی از شرکت‌های مختلف یک به یک رو به تعطیلی گذاشته‌اند و هر روز تعطیلی این کارخانجات بر سیل بیکاران کشور افزوده است؛ روزگذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت مدعی شد که" در رکود نیستیم، البته صنعت مشکل زیاد دارد که این هم مربوط به این دولت یا دولت قبل نیست. برخی مشکلات از دولتهای قبل ایجاد شده که در حال رفع است."
وی مدعی شد که " بخش قابل توجهی از صنایع ما در چند ماه اخیر تقاضای توسعه دارند و بزرگترین مشکل آنها زمین است. این به معنای افزایش امیدواری است. موضوع دیگر آنکه طی چندسال اخیر سرمایه به کندی به سمت صنعت می آید. اما طی ۸ سال گذشته انباشت سرمایه منفی بود. ما هنوز نتوانستیم این انباشت سرمایه را مثبت کنیم اما روند رو به تنزل آن را متوقف کردیم. ما واحدهای قبلی در حال توسعه را به واحدهای جدید ترجیح می‌دهیم."
نعمت زاده با اشاره به اینکه " بانک مرکزی که یک روز مارا قبول نداشت الان هر روز زنگ می زند و از ما آمار می‌خواهد که کدام بانک در کدام استان چه میزان تسهیلات دادند."تصریح کرد: در دولت قبل واحدهایی بودند که برای دریافت تسهیلات پروانه فعالیت گرفته اما حتی یک دستگاه ماشین الات نخریده بودند تا فعال شوند.
وی افزود: این واحدها به لیست واحدهای غیرفعال ما می‌رود و ما آنها را از لیست فعال به تعطیل می‌بریم. برای مثال باید بگویم ۳۸۰۰ واحد تعطیل در داخل شهرکهای صنعتی با ۳۵ هزار و ۵۴۸ نفر وجود داشت.
نعمت زاده در تشریح تعطیلی برخی واحدهای تولیدی قدیمی کشور طی سال گذشته نیز گفت: تعطیل جلوه دادن کارخانه‌ها برنامه‌ای برای زیر سوال بردن عملکرد دولت است. مشکلات ۵۴۰۰ واحد تولیدی وصنعتی در سال ۹۵ رفع شد و اگر واحدهای تولیدی به سمت نوسازی و استفاده از تکنولوژی جدید نروند، نمی‌توانند در بازار رقابت کنند.
وی ادامه داد: کارخانه داروگر که ۷۰ سال پیشینه فعالیت دارد‌، هم اکنون در حال فعالیت است. کارخانه روغن نباتی جهان هم فعال است. قند دزفول که نزدیک به ۱۰ سال است متوقف شده بود، با رایزنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با جهاد کشاورزی و قوه قضاییه در حال بازسازی است که تا دوماه آینده وارد چرخه تولید خواهد شد. نعمت زاده گفت: نصف واحدهای راکد متعلق به دولت‌های قبل است و این واحدها یا بازسازی و نوسازی نشدند یا ورثه و سهامداران آن‌ها متمایل به ادامه کار نبودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:در بخش صنعت و معدن از رشد نسبتا مناسبی برخوردار بودیم گرچه در بخش معدن آمار منفی ارائه شد اما این آمار اشکال داشت که به بانک مرکزی اعلام کردیم اصلاح کند.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری خود به تشریح عملکرد این وزارتخانه طی فعالیت چهارساله پرداخت و گفت: گرچه در شرح بین‌الملل و منطقه شرایط پیچیده و سختی داشتیم خوشبختانه کشور ما در امنیت و رونق و ثبات داشتیم.
وی اظهار کرد: در بخش صنعت و معدن از رشد نسبتا مناسبی برخوردار بودیم گرچه در بخش معدن آمار منفی ارائه شد اما این آمار اشکال داشت که به بانک مرکزی اعلام کردیم اصلاح کند.
نعمت زاده ادامه داد: در بخش صنعت بر اساس آمار مرکز آمار در بخش ارزش افزوده ما ۵ درصد رشد داشتیم؛ در خودرو و فلرات اساسی و لوازم خانگی هم ما تکلیفی از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی داشتیم؛ یکی حمایت از صنایع کوچک و متوسط بود که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بود. ما باید از ۷۵۰۰ واحد تولیدی کوچک و متوسط حمایت می کردیم که ۱۲ هزار مورد تسهیلات بانکی پرداخت کردیم که با اضافه شدن بخش کشاورزی به ۲۰ هزار مورد هم رسید. این مقام مسئول گفت: در خصوص صادرات گرچه از لحاظ مبلغ ۳ درصد رشد داشتیم اما از لحاظ مقدار بیش از ۳۵ درصد رشد داشتیم. به دلیل رکود جهانی قیمت کالا کاهش پیدا کرد که در جمع مبلغ صادرات ما پایین بود.
نعمت زاده اظهار کد: در زمینه رفع موانع تولید پیرو تصویب قانون رفع موانع تولید، آیین نامه‌های مورد نیاز آماده شد که برخی از این آیین‌نامه‌ها زمان بر است و به مرور مشکلات حل می‌شود.
وی با بیان اینکه در زمینه موضوعات مالیاتی به دو جمع بندی خوب با وزارت اقتصاد رسیدیم، افزود: نخست آنکه اظهارنامه مالیاتی بنگاههای کوچک هم مانند واحدهای بزرگ تنظیم و طی یکماه ارائه شود. توافق بعد هم در خصوص صادرات بود. ما در قانون داریم سازمان مالیات ظرف یکماه مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کند اما دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها مغایر بود که سازمان مالیاتی بازنگری کرد و این مشکل هم حل شد.
او ادامه داد: شبکه بانکی سال گذشته ۱۶۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت کرد که ۳۲ درصد رشد داشته است. در بخش تجارت هم ۷۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت شد. البته این تسهیلات پول جدید نبود و ۵۰ تا ۶۰ درصد کل تسهیلات، برای استمهال بدهی‌های گذشته بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعطیلی کارخانجات ارج و داروگر گفت: بی‌انصافی است و خبر نادرست مطرح می شود. تعدادی از این کارخانه‌ها در طول تاریخ فرسوده و تخریب شده است.
نعمت زاده در پاسخ به سوالی در خصوص نتیجه تفاهم نامه و مذاکرات با شرکتهای خودرویی دنیا گفت تنها ۲ مورد داریم که بالای ۹۰ درصد اجرایی شده است. ما در این نوع قراردادها باید منافع کشور را در نظر داشته باشیم.
وی افزود: اگر من خودم مذاکره می‌کردم می‌دانستم چگونه امتیاز بگیرم اما دوستان خودروساز تا اینجا زحمات زیادی کشیدند. رنو بسیار پیگیر و جدی است در همکاری با ایران. علیرغم اینکه قیمت ارائه شده خودرو بسیار بالاست. ما حسابرسی مجدد کردیم و پیشنهاد دادیم. در اینگونه شرکتها جلسات هیئت مدیره هر یکی دوماه یکبار برگزار می‌شود. ما منتظریم بعد از جلسه مذکور، مذاکرات و قراردادها را نهایی کنیم.
وزیر صنعت در مورد مذاکره با کمپانی بنز هم گفت: در خصوص بنز هم باید بگویم داریم گروکشی می‌کنیم. آنها می‌خواهند قطعات کامل بیاورند اما ما اصرار داریم امکان تولید داخل داریم و باید قطعات را در داخل تولید کنیم. در خصوص سیتروئن هم مشارکت ۵۰ درصدی روی سایپا کاشان مذاکره کردیم. مخالفت سایپا هم مطرح نیست و ما در حال پیشبرد مذاکرات هستیم.
نعمت زاده در پاسخ به سوالی مبتی بر دلیل گران شدن سیمان در فصل بهار گفت. علت این است که طبیعت اقتصاد عمل می کند. برمبنای مقتضیات عرضه و تقاضا قیمتها تغییر می کند. به طور مثال چین ناگهان وارد بازار می شود و نرخها را بصورت جهشی کاهش یا افزایش می‌دهد.
وی ادامه داد: من فکر می‌کنم این قیمت‌گذاری فروردین به فروردین را دولت باید متوقف کند. چون کارخانه‌ها منتظر می‌مانند تا ببینند دولت چه می‌کند. باید اقتصادی‌ها این مشکل را حل کنند. مثلا در برنامه ششم دیده شود که این روند قیمت‌گذاری و حقوق و دستمزد توسط دولت متوقف شود.
او ادامه داد: بیش از هزار واحد تولیدی راکد در شهرک‌های صنعتی در یک سال گذشته راه‌اندازی شد و در شش ماهه اخیر نیز بیشتر واحدهای موجود در خواست توسعه واحدهای خود را داشتند که این موضوع از امید به پیشرفت و توسعه این واحدها حکایت دارد.
نعمت زاده در خصوص اهداف صادراتی سال جاری گفت: از ۳۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی مشوق‌های صادراتی فقط ۵۰ میلیارد تومان دریاقت شد. امسال آقای جهانگیری به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کردند که رقم مشوق‌های صادراتی به طور کامل پر اخت شود.
وی همچنین به موضوع واردات اشاره کرد و گفت: در مورد فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص واردات کالاهایی که به تولید داخل صدمه می زند ما در مجلس و دولت پیشنهاداتی را ارائه دادیم. یک ماده در قانون دائمی برنامه توسعه ششم داریم که در احکام دائمی برنامه ششم آمده است در خصوص موانع کالاهای وارداتی.
وی تصریح کرد: مجلس بخش مربوط به «در موارد خاص دولت می‌تواند از ورود کالاهای وارداتی جلوگیری کند» را حذف کرده است که مجدد پیشنهاد دادیم مجلس این بخش را اضافه کند. مگر اینکه بگوییم فرمایش آقا فوق این است که در حد اظهار نظر من نیست. 

دبیرکل خانه کارگر: ۲ برابر شاغلان جدید صنعتی در سال ۹۵ بیکار شدند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۹۴ هزار نفر در بخش صنعت در سال ۹۵ بیکار شدند گفت: از ۶۷۰ هزار شغلی که دولتی‌ها از آن خبر می‌دهند حدود ۷۰ درصد در بخش خدمات بوده که پایداری ندارد.
به گزارش تسنیم، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر با حضور در نشست خبری با اشاره به اینکه در سال ۹۵ حدود ۹۴ هزارنفر در صنعت شغل خود را از دست دادند و ۴۸ هزار نفر شغل به دست آوردند؛ گفت: از ۶۷۰ هزار شغلی که دولتی‌ها از آن خبر می‌دهند حدود ۷۰ درصد در خدمات بوده است. دوبرابر آنهایی که شغل در صنعت به دست آوردند شغل خود را در صنعت از دست دادند. مشاغل خدماتی به میزان مشاغل صنعتی پایداری ندارند. در صنعت به میزان بیکاران پتانسیل وجود دارد اما متأسفانه با واردات بی‌رویه برای خارجی‌ها شغل ایجاد کرده‌ایم. وی درباره تعیین تکلیف کارگران بیکار شده کارخانه‌های ورشکست شده از جمله داروگر گفت: داروگر یکی از خوش‌نام‌ترین کارخانه‌های تولید داخل بود. بعد از آنکه مدیریت جدید روی کار آمد به دلیل عدم مدیریت ناصحیح نتوانست موفق باشد و ما راضی به تعطیل شدن این کارخانه نبودیم. در گزارشی مفصل در مجلس پیرامون داروگر صحبت خواهیم کرد.
دبیرکل خانه کارگر با تأکید بر شعارمقام معظم رهبری افزود: همه ملت در قبال بیکاری مقصر هستند. همه باید با نهادینه کردن تولید داخلی در سبد خرید خود به این سمت پیش روند تا بیکاری از وضعیت بحران خارج شود. وی بیان کرد: موضوع روز کارگر یک موضوع کهنه است، به عبارتی روز کارگر به آغاز اولین جنبش‌کارگری در شهر شیکاگو در اول ماه مه ۱۸۸۶ میلادی بر می‌گردد، همان‌طور که مشاهده می‌کنید ۱۳۰ سال از آن زمان می‌گذرد و اتفاقات زیادی در عرصه کارگری می‌افتد.
علیرضا محجوب ادامه داد: این جنبش خواهان ۸ ساعت کاری و افزایش دستمزد بود و توانست بعد از تشکیل سازمان بین‌المللی کار در سال ۱۹۱۷، ساعت کار به ۸ ساعت تقلیل یابد و اجباری شود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: علت اهمیت ۱ مه ۱۸۸۶ اعتراض کارگران در شیکاگو بود که طی آن ۳ روز راهپیمایی از اول تا سوم مه آغاز و به طول انجامید، از آن پس هر ساله سالروز این قیام را جشن می‌گیرند، از این رو خواهران و براداران عزیز ما باید آشنا باشند که از حقوق کارگر که با معضلات بسیاری درگیر هستند دفاع کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcivua3.t1a3p2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی