دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۴
کد مطلب : 90028
سیاست روز اظهارات وزیر راه و شهرسازی را بررسی می‌کند؛

آب پاکی وزیر روی دست مسکن مهر

آب پاکی وزیر روی دست مسکن مهر

تلاش این روزهای اعضای هیات دولت از این منظر که هر یک مي‌کوشند تا زودتر سوت ناتوانی را به صدا در آورند، نکته قابل‌توجهی است. طی روزهای اخیر و درست پس از اظهار‌نظر مشاور رئیس‌جمهور در‌خصوص توانایی کشور در صنعت قرمه‌سبزی و آبگوشت این‌بار نوبت وزیر راه و شهرسازی است که اعلام کند "تحویل مسکن مهر با تعهدات و ودیعه اولیه نشدنی است".مسکن مهری که شروع اجراي آن از اجرای آن در دولت قبل بسیاری از مردم را به تحقق آرزوی دیرینه خود که همان خانه‌دار شدن بود امیدوار کرد. امیدی که گمان مي‌رفت با تدابیر صورت گرفته در دولت جدید به سر منزل مقصود برسد اما با این اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه "اگر تصور صاحبان مسکن مهر بر این است که دولت مي‌تواند خانه‌های مهر را براساس تعهدات اولیه تحویل دهد، این امر انتظاری غیرواقعی و نشدنی است به نظر مي‌رسد راه ديگري در پيش دارد."
عباس آخوندی در شرایطی اعلام کرده که بحث مسکن مهر سر تا پا نقد است که مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی در مورد به اتمام رسیدن این طرح داشته‌اند و به دولت توصیه کردند که اگر هم دولت محترم با کلیت طرح مسکن مهر مخالفت دارد اما مشکل و نگرانی مردم در این خصوص حل شود.
وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از نواقص مراحل اجرای این طرح اعم از مکان‌یابی، طراحی مهندسی، اجرا، نحوه و... براین باوراست که قراردادهای ثابت منعقد شده برای مسکن مهر در دولت قبل با وجود تورم ۳۵ درصدی بوده است و همین مساله مشکلات متعددی را پدید آورده است.
هر چند پس از تاکیدات معظم‌له مردم امیدواری بیشتری برای خانه‌دار شدن خود یافتند اما گمان مي‌رود این اظهارات ضد و نقیض متولیان جایی برای تحقق این رویای دیرینه باقی نگذاشته و در یک کلام دولت یازدهم آّب پاکی را بر دست مردمی که چشم انتظار خانه‌دار شدن بودند ریخته است.
گفته‌های وزیر راه و شهرسازی در مورد مخالفت این دولت با طرحی که از دولت قبل به این دولت به ارث رسیده است و همواره به عنوان ارثیه تلخ از آن یاد مي‌شود به همین مساله باز نمی‌گردد و این عضو هیات دولت بارها و بارها این مساله را عنوان کرده است.

بستن سفره مسکن مهر در سال ۹۴
کارشناسان اقتصادی در رویارویی با این انتقادات وزیر راه در مورد نواقص موجود بر این باورند که عدم رعایت برخی از اصول مالی تخصیصی برای انجام این طرح و فقدان کارشناسی‌های لازم برای انجام چنین طرحی، تصمیم‌گیران برای توقف این پروژه موارد قابل قبولی است اما آنچه مسلم است تاکنون هزینه بسیار زیادی برای تحقق این طرح انجام شده و نمی‌توان به همین راحتی با نقدهای متعدد اجرای آن را متوقف کرد و یا در آن تعلل به خرج داد.
هرچند وزیر راه و شهر‌سازی در صحبت‌های خود به این موضوع اشاره داشته که با وجود این ایرادات دولت یازدهم خود را متعهد کرده که این طرح را به نحوی که آسیبی به مردم نرسد به پایان برساند.
هرچند آخوندی مدعی شده که با وجود تمام نقایص این طرح تمام تعهدات دولت قبل در‌خصوص مسکن مهر با قوت پیگیری مي‌شود و در حال حاضر نیز طرح‌های مسکن مهر به صورت میانگین ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و با تدابیر لحاظ شده سفره مسکن مهر در سال ۹۴ جمع شود اما نکته قابل‌توجه سرعت متفاوت این وزارتخانه در اجرای این طرح است.
کارشناسان وزارت راه و شهر‌سازی در نقد عملکرد دولت دهم و یازدهم در اجرای این طرح این مساله را مطرح می‌کنند که دولت قبل با وجود تمام نقایص این طرح را با سرعت ۲۵۰ کیلومتر اجرای می‌کرد و حال دولت یازدهم با وجود چنین صراهتی به دلایلی کارشناسی و گاها فنی سرعت حرکت آن را متوقف کرده است و با این روند این پروژه به این زودی‌ها به سرانجام نمی‌رسد.
این کارشناسان سرعت ۲۰۰ کیلومتر نیکزاد به بحث بازدیدهای هفتگی وی نسبت مي‌دهند و عنوان مي‌کنند که در طول یکسال گذشته وزیر راه و شهرسازی تنها ۳ یا ۴ بازدید از پروژه‌های مسکن مهر داشته و این نشان مي‌دهد که متولیان این دولت با وجود تاکیدات صورت گرفته تمایلی برای به سر منزل رساندن این پروژه ندارند.

هزینه‌های مبهم
کارشناسان اقتصادی با انتقاد از این عملکرد وزیر بر این باورند که وضعیت کنونی مسکن مهر به عدم حمایت متولیان باز می‌گردد و می‌گویند: وزیر راه و شهرسازی معتقد است برای اتمام ۱۷ درصد باقی مانده مسکن مهر که چیزی در حدود ۲ میلیون مسکن است اعتباری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است و این درحالی است که بانک مسکن حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان به مسکن مهر تخصیص اعتبار داده است و در مقابل وزارت راه و شهرسازی تاکنون با هزینه‌کرد این ۴۳ هزار میلیارد تومان از طریق خط اعتباری انجام شده حدود مسکن مهر ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این کارشناسان مي‌گویند: با این تفاسیر چطور ممکن است ۱۷ درصد باقی مانده نیازمند اعتباری معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان پول باشد و این قبیل ادعاها چیزی جز شانه خالی کردن از بار مسئولیت نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcivua3.t1aur2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی