چهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
کد مطلب : 115086
رد درخواست آمریکا برای بازگشت تحریمهای ایران از سوی رئیس دوره‌ای شورای امنیت

ایران پرچمدار «نه» جهانی به آمریکا

ایران پرچمدار «نه» جهانی به آمریکا

در ادامه پرچمداری ایرن در «نه» جهانی به آمریکا، یکجانبه گرایی آمریکا یک بار دیگر در شورای امنیت ناکام ماند و رئیس دوره‌ای شورا از طرح امریکا برای فعال سازی مکانیسم ماشه خودداری کرد. آمریکایی‌ها به یک واژه عادت دارند و آن اینکه یک جانبه گرایی آنها همواره محقق می‌شود و جهانیان باید به ساز آنها باشند. این نگاه آمریکایی اما با چالشی بزرگ مواجه است و آن مقاومت و ایستادگی ملت بزرگ ایران و نظام اسلامی در برابر زیاده خواهی آمریکاست. طی هفته‌های اخیر این مقاومت که البته تحریف کنندگان مقاومت ملت ایران برآنند تا آن را با نام دستاوردهای برجام کم رنگ سازند دستاوردهای بزرگی رقم زده است. مخالفت ایران با مذاکراه با آمریکا و عدم ورود به مذاکرات منطقه‌ای و موشکی و ایستادگی ملت ایران در برابر تحریم‌ها موجب شده تا جهانیان دریابند که می‌توان به آمریکا و یکجانبه گرایی آن «نه» گفت. مسئله‌ای که حتی به سازمان ملل نیز رسیده است و شکست آمریکا در شورای امنیت را می‌توان برگرفته از همین موضوع دانست. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به شکست آمریکا در پیشبرد مکانیسم ماشه در شورای امنیت گفت که امیدواریم واشنگتن از این طرح دست بردارد چرا که هم غیرقانونی است و هم به نتیجه نخواهد رسید.«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در واکنش به رد درخواست آمریکا برای بازگشت تحریمها علیه ایران از سوی اندونزی، رئیس دوره ای شورای امنیت، ابراز امیدواری کرد که واشنگتن پیشنهاد خود برای فعال کردن مکانیسم ماشه را متوقف کند. وی افزود: این پیشنهاد نه تنها غیرقانونی است بلکه به اهدافی که آمریکا به دنبال آن است نیز منتج نخواهد شد.
«دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در همین زمینه در حساب توئیتری خود نوشت: این(اقدام رئیس شورای امنیت) به این معنی است که هیچ اسنپ بکی(مکانیسم ماشه) در کار نیست. «دیان دجانی»، رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن اشاره به عدم اجماع نظر در این شورا در خصوص طرح آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران گفت که این شورا در جایگاهی نیست که اقدام بیشتری درباره درخواست آمریکا انجام دهد.او گفت: «پس از رایزنی با اعضای این شورا، برای من روشن است که یک عضو شورا موضع خاصی درباره این موضوعات دارد در حالی که شمار زیادی از اعضا نظر متفاوتی دارند.»«کلی کرافت»، نماینده آمریکا با عصبانیت به اظهارات رئیس شورای امنیت واکنش نشان داد. او گفت: «اجازه بدهید این را بسیار بسیار روشن بگویم: دولت ترامپ هیچ بیمی از اینکه در این ماجرا همراهان چندانی نداشته باشد ندارد.» همچنین میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی تصور بازگشت تحریم‌ها در نتیجه تلاش آمریکا و بعد از آن پایان توافق هسته‌ای ایران را واهی خواند و نسبت به دنیای غیرواقعی آمریکایی‌ها ابراز تاسف کرد.دیپلمات روس در این خصوص سوالاتی را که پاسخ آن‌ها روشن است مطرح کرد و نوشت: اگر آمریکا قطعنامه خود را ارائه کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا این نظر سایر اعضای شورای امنیت را تغییر خواهد داد؟ آیا واضح نیست که هیچ کسی حاضر نیست آمریکا را به عنوان یک مشارکت‌کننده در برجام بشناسد؟وی سپس به آمریکا توصیه کرد که از به خطر انداختن موقعیت کشور خود دست بکشد.
همچنین بعیدی‌نژاد سفیر جمهوری اسلامی در لندن در توئیتی با اشاره به نشست شورای امنیت و موضع رئیس دوره‌ای این شورا درباره درخواست آمریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران و اینکه در خصوص این موضوع اجماعی وجود ندارد، نوشت: ختم جلسه! همچنین دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با طرح آمریکا برای احیای تحریم‌های ایران، تأکید کرد انزوای واشنگتن در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را به نمایش گذاشت. در ابتدای این بیانیه با تأکید بر مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت با اقدام اخیر واشنگتن برای استناد به «مکانیسم ماشه» آمده بود: «امروز، اکثریت قریب‌ به اتفاق اعضای شورای امنیت بار دیگر، مقبولیت نامه اخیر ایالات متحده مبنی بر آغاز فرایندی برای وضع مجدد تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را رد کردند».دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک با اشاره به مخالفت ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت با نامه اخیر آمریکا علیه ایران ادامه داد: «۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت از جمله طرفین باقیمانده برجام و همچنین ایران از طریق نامه‌های شخصی یا مشترک بشدت صلاحیت قانونی نامه آمریکا را رد کردند».

https://siasatrooz.ir/vdcivwazqt1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی