دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۷
کد مطلب : 89778
اميدواري دولت به راي مثبت به نيلي

برائت از فتنه ملاك بهارستاني‌ها

برائت از فتنه ملاك بهارستاني‌ها

بهارستاني‌ها در حالي چهارشنبه نظر خود را پيرامون وزارت محمود نيلي‌دولت‌آبادي بر وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري اعلام مي‌كنند كه رفته رفته جلسات متعددي براي اين موضوع برگزار و موضع‌گيري‌هاي متفاوتي نسبت به اين امر اتخاذ مي‌شود.
پس از معرفی نیلی‌احمدآبادی از سوی دولت به مجلس يكشنبه نامه دولت در این ارتباط از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد و قرار شد تا روز چهارشنبه ۷ آبان‌‌ماه ۹۳ جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم در مجلس برگزار شود.
اظهار‌نظرهاي دولتي‌ها نشان مي‌دهد كه پاستور‌نشينان اميد دارند كه نيلي بتواند نظر مثبت مجلس را به خود جلب كند. به طوري كه نوبخت سخنگوی دولت با بیان اینکه فرد معرفی شده برای وزارت علوم شخصیت دانشمندی است ابراز اميدواري كرده است كه نمایندگان به نیلی رأی اعتماد دهند و محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته نيز در حاشيه مراسم ختم پدر کما‌ل‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در جمع خبرنگاران اين نكته را تكرار كرده و پيش‌بيني دولت را در اين‌باره مثبت دانسته است.
حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نيز در حاشيه اين مراسم بار اشاره به شخصيت برجسته علمي نيلي وي را صاحب فکر مستقل و انقلابی خواند و با ابراز امیدواری نسبت به کسب رأی اعتماد با تعداد بالا در مجلس تصریح کرد: مجلس حتما با فرصت باقیمانده در روز چهارشنبه که رئیس‌‌جمهور به مجلس خواهد آمد، با دفاعیات وزیر پیشنهادی به جمع‌بندی مناسب می‌رسد و انشاءالله رأی خوبی به نیلی‌احمدآبادی می‌دهند.
اما سوالاتي نيز در اين‌باره وجود دارد به طوري كه چند نفر از نمایندگان و کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که نیلی‌احمد‌آبادی موفق به کسب رأی اعتماد نخواهد شد و دولت نیز غرض‌ورزانه این معرفی را انجام داده تا نمایندگان به گزینه پیشنهادی رأی ندهند
با اين وجود انصاري اين اظهار‌نظر را نادرست خواند و عنوان کرد: نمی‌دانم که بعضی نمایندگان این صحبت را کرده باشند یا نه، اما در بعضی رسانه‌ها این را دیدم و شنیدم و به نظرم گمانه‌زنی‌های غیراخلاقی است، مگر ممکن است رئیس‌جمهور با مجلس و مردم صادقانه برخورد نکند؟
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: رئیس‌جمهور گزینه مورد‌ نظر خود را بعد از آقای فرجی‌دانا معرفی کرده و درخواست دولت از مجلس، رأی خوب به نیلی است، زیرا وزارت علوم، وزارتخانه حساسی است و نباید بیش از این در بلاتکلیفی نسبت به ثبات مدیریت قرار گیرد.
وی همچنین در‌خصوص اینکه گفته می‌شود آقای نیلی برای ریاست دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شده و رأی نیاورده گفت: ‌این شایعه‌ای است که تکذیب می‌شود و صحت ندارد.
به نظر مي‌رسد كه اميدواري دولت به نظر مثبت مجلس به نيلي تا آن اندازه است كه رئيس‌جمهور چهارشنبه براي دفاع از وي به مجلس مي‌رود.

ملاک اصلی در رأی اعتماد فتنه است
با اين حال مسئله برائت از فتنه موضوعي است كه پاشنه آشيل نيلي به شمار مي‌رود و اگر وي نتواند اين امر را به نمايندگان ثابت كند نخواهد توانست نظر مثبت مجلس را تامين كند چرا كه مجلس در استيضاح فرجي‌دانا نشان داد كه حساسيت ويژه‌اي نسبت به اين مسئله داشته و از آن به سادگي نخواهد گذشت.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ملاک اصلی مجلس را در رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، فتنه اعلام کرد و گفت: وزارت علوم نقش اول را در جلوگیری از فعال شدن عوامل فتنه دارد.
محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار نیلی‌احمدآبادی با علی لاریجانی افزود: نمایندگان نیز باید سخنان وزیر پیشنهادی علوم را بشنوند و هر چند سوابق علمی و انقلابی ایشان روشن است، اما ملاک اصلی ما در رأی اعتماد بحث فتنه است.
پورمختار تصریح کرد: اگر نیلی‌ احمدآبادی از فتنه اعلام برائت کند و آن کاری را که آقای فرجی دانا انجام می‌داد، انجام ندهد، مشکلی برای رای اعتماد نخواهد داشت.
وی با تأکید بر لزوم اعلام برائت وزیر پیشنهادی علوم از فتنه ۸۸ در روز چهارشنبه در جریان رای اعتماد خود خاطرنشان کرد: نمایندگان حتما در این باره از وی سؤال خواهند پرسید و این حساسیت روی موضوع فتنه وجود خواهد داشت.
پورمختار در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود نیلی‌احمدآبادی در جلسه فراکسیون رهروان ولایت از فتنه اعلام برائت کرده است،‌ تصریح کرد: نیلی در این جلسه موضع صریحی در قبال فتنه نگرفت.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: سوابق و ارزش‌های آقای نیلی‌ برای کل و پایه کار خوب است، اما فتنه موضوع حساس کشور است که هم مجلس به آن توجه دارد و هم ممکن است برخی عوامل فعال شوند که در این زمینه وزارت علوم نقش اول را دارد.
نماینده مردم کبودرآهنگ ابراز امیدواری کرد: وزیر پیشنهادی علوم با موضع‌گیری محکم خود در قبال فتنه رأی اعتماد مجلس را کسب کند.
از سوي ديگر محمد‌مهدي زاهدي رئيس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: امیدواریم وزیر پیشنهادی علوم موضع‌گیری‌های شفافی داشته باشد مخصوصا در رابطه با آنچه موجب شد فرجی‌دانا استیضاح شود.
وي در رابطه با دیدار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم گفت: نمایندگان سوالاتی از نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم داشتند که وی تلاش داشت به سوالات پاسخ دهد. به برخی از سوالات پاسخ داده شد و برخی از سوالات هم بنابر دلایلی مانند کمی وقت یا مصلحت ندیدن خودشان پاسخ داده نشد.
موسي غضنفر‌آبادي عضو فراکسیون رهروان ولایت نيز با بیان اینکه فتنه ۸۸ خط قرمز مجلس در رای اعتماد به وزراست، تاکید کرد: اگر در پرونده آقای نیلی، حضور و حمایت از فتنه ۸۸ وجود داشته باشد، قطعاً با عدم رای اعتماد مجلس مواجه خواهد شد.
وي با بیان اینکه فتنه ۸۸ خط قرمز مجلس در رای اعتماد به وزراست، تاکید کرد: انتظار داریم نیلی به صراحت درباره فتنه ۸۸ موضع‌گیری شفاف داشته باشد چرا که فتنه ۸۸، براندازی و کودتا علیه نظام اسلامی بود و به هیچ عنوان قابل گذشت و چشم‌پوشی نیست.
اين درحالي است كه زهره طبیب‌زاده عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان مجلس نسبت به وزیر پیشنهادی علوم نظر مثبتی ندارند، اظهار داشت: آقای نیلی‌احمدآبادی تجربه پست مدیریتی در عرصه کلان نداشته و در حد مدیریت میانی نیز سابقه خاصی تاکنون نداشته است.
وی وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم را جزو جناح بسیار تند سیاسی معرفی کرد و افزود: به لحاظ سیاسی آقای نیلی‌محمودآبادی کاملا مشابه آقای فرجی‌داناست که نمایندگان پس از دادن رای اعتماد، رای خود را پس گرفتند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به دوران ریاست وی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در دوران فتنه ۸۸، گفت: نیلی‌احمدآبادی در جریان فتنه، در تعطیل کردن کلاس‌های دانشکده فنی و راه‌اندازی اعتصاب نقش داشته و در یک کلام جزو عناصر فعال فتنه در دانشگاه تهران بوده است.
طبیب‌زاده ادامه داد: نیلی‌احمدآبادی حتی در انتصابات خود در دوران ریاست بر دانشکده فنی تهران، به افرادی پست‌های مدیریتی داده که رسماً حدود شرعی را رعایت نمی‌کردند، لذا وزیر پیشنهادی علوم مدیریتی غیردینی و سکولار داشته است.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت سکولار وی، نقش در فتنه و نداشتن تجربه خاص مدیریتی از دلایل عدم اقبال نمایندگان به نیلی‌احمدآبادی بوده و طی صحبت‌هایی که بنده با نمایندگان داشتم، احساس می‌کنم نظر نمایندگان نسبت به وزیر پیشنهادی علوم مثبت نیست.

برگزاري جلسات متعدد
با اين حال بهارستاني‌ها تمام تلاش خود را دارند كه فراتر از شخصيت علمي، موضع‌گيري‌هاي مديريتي و سياسي نيلي‌احمدآبادي را كشف و بعد به اظهار‌نظر بپردازند از اين‌رو جلسات مختلف تخصصي با وي انجام شد و در اين ميان طيف اصولگراي مجلس بيشترين تلاش خود را براي تعامل و بررسي با وزير جديد انجام داد.
نیلی روز گذشته به مجلس رفته و هم با هیأت‌ رئیسه فراکسیون رهروان ولايت و هم با برخی کمیسیون‌های تخصصی جلسه مشترک داشت. وزیر پیشنهادی علوم دیدار‌هایی نیز با دو نایب‌ رئیس و رئیس‌ مجلس انجام داده است و امروز نیز این دیدارها، ادامه خواهد یافت.
در همين حال ايرج عبدي نماينده مردم خرم‌آباد در مجلس و دبیر فراکسیون اصولگرايان رهروان ولایت از تصمیم‌گیری در مورد اعلام حمایت یا عدم حمایت از وزیر پیشنهادی علوم در جلسه امروز هیأت‌ رئیسه این فراکسیون خبر داد.
وی با اشاره به حضور رئیس مجلس در جلسه هیأت‌ رئیسه فراکسیون رهروان ولایت خاطرنشان کرد: هنوز هماهنگی‌ها در این‌باره انجام نشده است.
اسماعيل جليلي عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان نيز در اين‌باره گفت: در جلسه‌ای که قرار است در مورد رأی اعتماد و یا عدم رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم در فراکسیون رهروان ولایت مجلس تصمیم‌گیری شود، دو شاخص عملکرد مدیریتی و اجرایی و نیز عملکرد سیاسی وی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وي با بیان اینکه این دو شاخص عملکرد مدیریتی و سیاسی نیلی‌احمدآبادی، علاوه بر اعضای این فراکسیون برای همه نمایندگان مجلس ملاک تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به اینکه نیلی‌‌احمدآبادی روز گذشته در جلسه شورای مرکزی این فراکسیون حضور یافت و نتوانست به نحو مطلوبی پاسخگوی دغدغه‌های نمایندگان باشد، بنابراین بعید می‌دانم که بتواند رأی اعتماد نمایندگان مجلس را جلب کند.
جلیلی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم نیلی‌احمدآبادی در دو روز باقیمانده تا برگزاری جلسه رأی اعتماد بتواند با حضور در جلسات دو فراکسیون رهروان و اصول‌گرایان مجلس و نیز کمیسیون‌های تخصصی از برنامه‌هایش دفاع کرده و نظر نمایندگان را جلب کند.
از سوي ديگر ابوالقاسم خسروی عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به جلسه اين کمیسیون آموزش مجلس با نیلی احمدآبادی، گفت: در اين جلسه ، نیلی اهداف و برنامه‌های خود را به طور کامل تشریح و تاکید بر این مطلب داشت که در رأس اهداف خود اعتدال را رعایت می‌کند.
وی افزود: نیلی خود را فردی معتدل دانست و در رأس اهداف خود رشد علمی دانشگاه‌ها را توصیف کرد و در حقیقت به نظر بنده مواضع وی با مواضع فرجی‌دانا مشابهت دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نیلی چندین‌بار گفت در دانشگاه‌ها باید رویکرد اعتدال را دنبال کنیم و با توجه به رشد علمی دانشگاه‌ها به ویژه در حوزه‌های صنعت و کشاورزی به باید دنبال رفع نیازمندی‌های جامعه بود.
خسروی با بیان اینکه به گفته گزینه جدید وزارت علوم، دانشگاه باید محیط توسعه علم و دانش باشد، افزود: نیلی در صحبت‌های خود مصداق اعتدال را در سرپرستی چهار ماهه خود در دانشگاه تهران مثال زد که برای سه معاون کلیدی دوران رهبر، رئیس سابق این دانشگاه جایگزین تعریف نکرده و همکاری را با آنان ادامه داده چراکه نگاهش در جامه اعتدال، شایسته‌سالاری است.
وی در زمینه مواضع نیلی نسبت به فتنه و انتصاب‌ها تصریح کرد: ظاهرا نیلی خود را از فتنه کاملا مبرا می‌داند و گفته است که هیچ یک از عوامل فتنه در وزارتخانه وی جایگاهی ندارند.
از سوي ديگر يكي از جلساتي كه امروز براي بررسي صلاحيت وزير علوم برگزار مي‌شود، جلسه فراکسیون روحانیت مجلس است.
حجت‌الاسلام احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان در مجلس و نایب‌ رئیس فراکسیون روحانیت مجلس با اشاره به جلسه این فراکسیون برای بررسی صلاحیت و اعلام موضع در قبال وزیر پیشنهادی علوم در اين باره گفت : فراکسیون روحانیت مجلس امروز جلسه‌ای را به منظور بررسی صلاحیت و اعلام موضع در مورد وزیر پیشنهادی علوم برگزار می‌کند.
وی افزود: این جلسه در سطح مجمع عمومی برگزار می‌شود و همه اعضا حضور خواهند داشت و پس از بحث و بررسی، موضع فراکسیون در ارتباط با حمایت یا عدم حمایت از وزیر پیشنهادی مشخص می‌شود.

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdcivyav.t1a3y2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی