پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۸
کد مطلب : 111783
کارشناس ارشد روابط بین الملل

اروپا چشم انتظار فرجی در اجرای برجام می ماند

کارشناس ارشد روابط بین المل گفت: اروپا برای اجرای برجام، تا انتخابات ۲۰۲۰ منتظر تغییر احتمالی رییس جمهور آمریکا می‌ماند.
سعید محمدی با اشاره به گام چهارم ایران و رویکرد طرف‌های اروپایی برجام در قبال آن خاطرنشان کرد: با توجه به خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و عمل نکردن دیگر شرکای برجام به تعهدات شان پس از یک سال صبر استراتژیک، تهران به این نتیجه رسید که به تنهایی نمی‌تواند تمام مسئولیت برنامه اقدام مشترک را به دوش بکشد، بنابراین طبق طرحی که از پیش به آژانس بین المللی انرژی اتمی هم ارائه کرد، در مقاطع مشخص زمانی دو ماهه اقدام به کاهش تکالیف هسته‌ای خود کرد تا از این طریق فرصتی نیز برای حفظ برجام فراهم و در نتیجه با هزینه کمتر، سایر شرکا را نسبت به اجرای تعهدات شان مجاب کند. وی در خصوص انفعال اروپا در مسئله برجام تصریح کرد: متاسفانه پس از برجام طرف‌های اروپایی نه تنها به همه وظایف خود عمل ننمودند، بلکه برخلاف وعده ها، پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق، حاضر به حمایت و ارائه تضمین‌های لازم جهت مشارکت فعالانه اقتصادی با ایران نشدند. در نتیجه موسسات و شرکت‌های خصوصی آن‌ها علیرغم تمایل زیاد برای همکاری منصفانه با تهران قادر نبودند به طور موثر فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری مستقلی را در کشورمان برقرار کنند.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل با بیان اینکه در شرایط فعلی تنها ایران هزینه ماندن در توافق هسته‌ای را می‌پردازد، عنوان کرد: با انعقاد برجام تمام تحریم‌ها به واسطه سال‌ها مذاکره برداشته شد، اما هم اکنون شاهدیم که نه تنها این اعمال محدودیت ها، به صورت حداکثری بازگشته اند، بلکه شرکای اروپایی ما هم هیچ تحرکی برای شکستن سد تحریم‌های ظالمانه و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران ندارند.
وی افزود: با تمام تلاش‌های آمریکا تاکنون تحریم‌ها تاثیر چندانی بر کشورمان نداشته است. چرا که در چهل سال گذشته توانسته‌ایم از طریق توسعه زیر ساخت‌های فنی تکنولوژیک و با اتکا به دانش بومی در بسیاری از بخش‌ها به خودکفایی نائل گردیم و هم چنان برای استقلال و خود کفایی در تلاش هستیم، بنابراین از این حیث و برخلاف تبلیغات آمریکا تحریم‌های اعمالی بر تهران چندان موثر و فلج کننده نبوده است. محمدی با اشاره به اینکه در بخش‌های ارتباطی و مبادلات به واسطه این که بنای ما تعامل با جامعه بین الملل و بازار‌های جهانی بوده با محدودیت‌هایی روبرو شده ایم افزود: این امر هم نتوانست اقتصاد ایران را با چالشی عمیق، مواجه نماید.
وی با اشاره به سابقه بد عهدی و عدم سهم پذیری اروپایی ها برای حفظ برجام تصریح کرد: همگام با تلاش برای ارتقا سطح علمی و تکنولوژی داخلی تصمیم مقامات کشورمان در مورد برجام این بود که بر اساس بند‌های ۲۶ و ۳۶ توافق هسته‌ای، ضمن حفظ برجام نسبت به کاهش بخشی از تعهدات هسته‌ای ایران برنامه ریزی صورت پذیرد. درهمین راستا سازمان انرژی اتمی در سه گام گذشته به وظائف خود عمل نمود و در گام چهارم هم بر اساس دستورات رئیس جمهور گازدهی به تعدادی از سانترفیوژ‌های فوردو را عملیاتی کرد.
این کارشناس بین المللی با اشاره به اینکه فرانسه، انگلیس و آلمان با در پیش گرفتن سیاست‌های خنثی و متناقض، عنوان کرد: شرکای اروپایی برجام در راستای منافع کوتاه مدت، منافع بلند مدت خود را هم قربانی و تسلیم مطامع آمریکا کرده اند؛ بنابراین تهران در قبال این رویکرد غیر منطقی اروپا نمی‌تواند ساکت بماند. بر این اساس چنانچه این رویه اروپا ادامه یابد می‌توان انتظار شکست کامل برجام را هم داشت. 

https://siasatrooz.ir/vdcivzazpt1azy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی