يکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۶
کد مطلب : 120053

ترکیه و آذربایجان همچنان به دنبال حاشیه

پس از رزمایش مشترک میان جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان در باکو، یک رزمایش مشترک دیگر در منطقه برگزار شد...
پس از رزمایش مشترک میان جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان در باکو، یک رزمایش مشترک دیگر در منطقه برگزار شد.
رزمایش فاتحان خیبر در پاسخ به اقدامات مقامات جمهوری آذربایجان و ترکیه برگزار شد که بازتاب های گسترده ای در منطقه داشت.
لجستیک گسترده نیرو و تجهیزات در کمترین زمان ممکن و حضور نیروهای واکنش سریع ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه رزمایش برای پاسخ به اقدامات صورت گرفته علیه جمهوری اسلامی و امنیت منطقه نشان از آمادگی ۱۰۰ درصدی نیروهای مسلح علیه هر گونه تحرک را دارد.
آذربایجان و ترکیه راه را اشتباه در حال سپری کردن هستند و علاقه زیادی از خود برای حاشیه سازی نشان داده اند علاوه بر آن اقدامات تحریک آمیز آنها در منطقه نیز از اندازه گذشته و پا را از گلیم خود فراتر گذاشته اند.
حسن نیت و سعه صدر جمهوری اسلامی ایران باعث سوء استفاده دو کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران شده و قطعاً در این ماجرا دست صهیونیست ها در کار است چرا که هر دو کشور روابط نزدیکی با اسرائیل دارند و تحت تأثیر و نفوذ شدید صهیونیستها هستند.
در این میان با وجود حمایت ایران از جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ، باکو سیاست خصمانه خود علیه ایران را کنار نگذاشته و حتی سعی دارد تا بر دشمنی های خود بیفزاید.
شبکه های متعدد تلویزیونی که علیه ایران در جمهوری آذربایجان تأسیس شده گویای سیاست غلطی است که الهام علی اف در برنامه خود دارد.
در این میان قرار است که شبکه آذری زبان ایران اینترنشنال نیز در جمهوری آذربایجان تأسیس شود که این اقدام خود مرحله دیگری از دشمنی های دولت باکو علیه ایران است.
با وجودی که از استقلال جمهوری های شوروی سابق بیش از ۳۰ سال گذشته، اما همواره جمهوری آذربایجان بجای آن که سعی کند روابط عمیق و نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، بر عکس عمل کرده و هیچگاه این روابط به سطح بالایی نرسیده است.
اجازه حضور به صهیونیست ها در خاک جمهوری آذربایجان و استقرار پایگاه نظامی و جاسوسی در خاک این کشور که علیه ایران استفاده میشود، عمق دشمنی باکو با تهران را نشان میدهد.
اما در طول روابط ۳۰ ساله ایران و ارمنستان تاکنون هیچ نمونهای از سیاست غلط از سوی ایروان در قبال تهران دیده نشده است و همواره دو طرف تلاش کرده اند تا روابط خود را گسترش دهند، چرا که دولتمردان ارمنستان از منطق برخوردارند.
هر دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان تا پیش از این بخشی از ایران بزرگ بودند که در دوران روسیه تزاری از وطن اصلی خود جدا شده و همین مسئله یکی از مؤلفه های قوی برای داشتن روابط عمیق با ایران است که به نظر می رسد مقامات جمهوری آذربایجان از این فرصت در طول سال های گذشته استفاده نکرده اند.
پرواز یک فروند پهپاد رژیم صهیونیستی از خاک جمهوری آذربایجان و ورود آن به آسمان ایران که در سال ۱۳۹۳ اتفاق افتاد و با هوشیاری پدافند هوایی نیروهای مسلح ایران سرنگون شد سند مهمی از همکاری و همدستی دولت باکو با رژیم صهیونیستی است اما ایران در این ماجرا با صبر استراتژیک برخورد کرد در حالی که از خاک جمهوری آذربایجان علیه منافع ملی ایران اقدام شده بود.
حتی در جنگ ۴۴ روزه ارمنستان و آذربایجان بر سر قره باغ، به دفعات راکتها و موشک هایی از سوی نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان به خاک ایران شلیک شد که در این مسئله نیز بار دیگر با خویشتنداری ایران همراه بود.
نقش ترکیه نیز در مسائل قفقاز پر رنگ است.ارودغان این روزها به خاطر شکست در سوریه، سعی دارد تا در آذربایجان نفوذ بیشتری داشته باشد و از آن طریق ایران را تحت فشار قرار دهد که این سیاست نیز از سوی رژیم صهیونیستی به باکو و آنکارا دیکته شده است.
عقل و منطق در عالم سیاست و سیاستمداری حکم می کند که باید با همسایگان روابط نزدیک و دوستانه ای داشت. ایران همواره سعی خود را بر این سیاست گمارده اما برخی همسایگان رفتارهای کودکانه ای از خود نشان میدهند.
می توان پیش بینی کرد که ادامه رفتارهای کودکانه ای که از سوی مقامات جمهوری آذربایجان و ترکیه سر میزند، مصداق این سخن رهبر انقلاب است که با اشاره به حوادثی که در شمال غرب ایران اتفاق افتاده فرمودند؛ «نیروهای مسلح کشور عزیز ما همواره با اقتدار همراه با عقلانیت عمل میکنند و این عقلانیت باید الگویی برای دیگر کشورها و عامل حل مسائل موجود باشد و همه بدانند که اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند اول خودش در چاه میافتد.»

نویسنده: محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdciwuazpt1aru2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی