سه شنبه ۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۷
کد مطلب : 101153

دفاع مقدس و امروز ما

این روزها در تاریخ معاصر ایران روزهای گرانقدری است که از جایگاه و اهمیت بالایی در میان...

این روزها در تاریخ معاصر ایران روزهای گرانقدری است که از جایگاه و اهمیت بالایی در میان ملت ایران برخوردار است آری این روزها یادآور ۸ سال دفاع مقدس در برابر تجاوز رژیم بعث صدام با حمایت بیش از ۳۰ کشور و ابرقدرت جهانی است. جنگ تحمیلی زشتی‌ها و درد و رنج‌های بسیاری با خود داشته که آثار مخرب آن همچنان در ریه‌ها و کالبد مردم ایران زمین به کرات مشاهده می‌شود.
سلاح‌های کشتار جمعی شیمیایی که قدرت‌های بزرگ شرق و غرب در اختیار صدام قرار دادند همچنان زنان و مردان کشورمان را آزار می‌دهد و همچنان شاهد شهادت این عزیزان ایران زمین در اوج مظلومیت هستیم چنانکه بسیاری از این افراد پس از شهادتشان است که مردم می‌فهمند چه روزهای سختی را تحمل کرده‌اند که کمتر از حضور در جبهه‌ها و مقابله با دشمن نیست.
اکنون ۳۷ سال از روزی که صدام به پشتوانه قدرت‌های غربی و شرقی علیه ملت ایران اعلام جنگ کرد، می‌گذرد در حالی که در کنار دستاوردهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و جهانی دفاع مقدس، درسهای بسیاری با خود به یادگار گذاشته است که نقشی اساسی در ساختار سیاست خارجی و مواضع منطقه‌ای و جهانی جمهوری اسلامی داشته و دارد.
نخست آنکه جنگ تحمیلی این پیام بزرگ را داشت که نظام سلطه که آمریکا و عقبه آن در منطقه تبلور می‌یابد تنها یک هدف برای خود تعریف کرده و آن نابودی انقلاب اسلامی ملت ایران است.
ملت ایران آموخته است که برای مقابله با متجاوزان و دور ساختن چشم طمع‌ورزان به ایران زمین یک راه بیشتر ندارند و آن تقویت توان دفاعی کشور و ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان است. هر چند که گفته می‌شود گفت وگو و مسئولیت‌پذیری در نظام بین‌الملل اصل محوری است اما رفتارهای قدرت‌های بزرگ در طول جنگ تحمیلی نشان ‌داد تا زمانی که قدرت و توان بالا نداشته باشی کسی به گفتارهای شما گوش نخواهد داد چنانکه تا زمانی که ایران دستاوردهای بسیاری همچون گرفتن فاو، نزدیک شدن به بصره را محقق نساخت، سازمان‌های جهانی برای پایان جنگ و پذیرش خواسته‌های ایران اقدامی صورت ندادند.
دفاع مقدس به ایرانیان آموخت که شعار مرگ بر آمریکا اصلی مهم و ابدی است چرا که دشمنی آمریکا هرگز پایانی ندارد و تنها راه جلوگیری از توطئه‌ها و فتنه‌های آمریکا مقاومت است لذا مرگ بر آمریکا به عنوان راهبردی استراتژیک هرگز نباید کنار گذاشته شود. نمود آن یعنی قابل اعتماد نبودن آمریکا پس از ۳۷ سال اکنون نیز به خوبی قابل مشاهده است و آن عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در برجام است که جهانیان به آن اذعان دارند.
دوم آنکه در دوران دفاع مقدس یک اصل مهم آشکار شد و آن اینکه سلطه گران جهانی و دشمنان جهان اسلام سناریوی تقابل میان ملتها و کشورهای منطقه را همواره در راس برنامه‌های خود دارند. جنگ تحمیلی میان عراق و ایران، تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه، تجاوز سعودی به یمن، ایجاد و گسترش تروریسم در منطقه از القاعده گرفته تا داعش و النصره و ... همه و همه در این چارچوب صورت گرفته است.
بر همین اساس جمهوری اسلامی همواره تلاش کرده تا توان نظامی و امنیتی خود را برای مقابله با این فتنه‌ها به کار گیرد که نمود آن را در حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه می‌توان مشاهده کرد. جمهوری اسلامی هزینه‌های بسیاری برای امنیت خود و منطقه پرداخته چرا که امنیت کشور را برابر با امنیت منطقه دانسته و خواستار وحدت و یکپارچگی سراسری در برابر وحدت شکنان است.
براساس این دیدگاه است که جمهوری اسلامی ایران با اقداماتی نظیر همه پرسی برگزار شده در مناطق کردنشین عراق مخالفت همه جانبه داشته و خواستار توجه همگان به یکپارچگی مرزی و وحدت سراسری عراق و تمام کشورهای منطقه است.
مخالفت ایران با آنچه در کردستان عراق روی می‌دهد نه برگرفته از دیدگاه شخصی بلکه نشات گرفته از نگاه جهان شمول جمهوری اسلامی است که حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه و عدم گسست ملی کشورها را مولفه‌ای مهم برای ثبات و امنیت سراسری و مقابله با توطئه‌های دشمنان منطقه می‌داند. اکنون که داعش به روزهای پایانی حیات خود رسیده و این فتنه در حال پایان است، جمهوری اسلامی با تکیه بر حفظ تمامیت ارضی عراق و سایر کشورهای منطقه تلاش دارد تا شیرینی کام ملتهای منطقه از این دستاورد بزرگ با فتنه جدید دشمنان به تلخ کامی مبدل نشود.

نویسنده:‌ قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdciwzazpt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی