چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۹
کد مطلب : 111053

خبرنگار باید یک جو عقل داشته باشد!

حکیم بابا طاهر معروف به عریان، عارف و شاعر قرن پنجم هجری قمری و معاصر با طغرل شاه سلجوقی که می‌توان او را تنها منتقد عریان گوی تاریخ ادبیات ف
خبرنگار باید یک جو عقل داشته باشد!

حکیم بابا طاهر معروف به عریان، عارف و شاعر قرن پنجم هجری قمری و معاصر با طغرل شاه سلجوقی که می‌توان او را تنها منتقد عریان گوی تاریخ ادبیات فارسی دانست و امروز آرامگاهش در شهر همدان زیارتگاه کسانی است که به میراث فرهنگی کشور عشق می‌ورزند، دوبیتی‌های بسیاری پیرامون معضلات زمان خود دارد که اکثر آن‌ها با روند اجتماعی این دوران مطابقت می‌نماید و یکی از معروف‌ترین این سروده‌ها «تو که نوشم نه ای نیشم چرایی/ نمک‌پاش دل ریشم چرایی» است که می‌تواند با بعضی از برخوردهای موجود مطابقت داشته باشد!
کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان معتقد است عامل بیشترین خشونت‌ها علیه روزنامه‌نگاران آن در شش‌ ماهه نخست سال جاری میلادی مقامات دولتی این کشور بوده‌اند! که این ناهنجاری اجتماعی در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی در حقیقت از جانب مدیران و مسئولان به وقوع پیوسته و ۴۵ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است.
در سال گذشته میلادی نیز ۱۷ نفر خبرنگار و کارمند رسانه‌های افغان بر اثر ناامنی‌ها در این کشور کشته‌ شده‌اند که افغانستان را در رأس ناامن‌ترین کشورهای جهان برای خبرنگاران قرار داده است. گزارش تازه کمیته مصونیت موارد خشونت به ثبت رسیده در سال جاری را شامل ۳ مورد قتل، شش مورد جراحت، پنج مورد ضرب و شتم، نوزده مورد توهین و تحقیر، ۱۰ مورد تهدید، یک مورد بازداشت غیرقانونی و یک مورد اخراج اجباری اعلام کرده است! بررسی این خبر حیرت‌آور نشان می‌دهد که عامل ۲۰ مورد از خشونت‌ها کارمندان دولتی بوده‌اند و ۸ مورد از آن‌ها به طالبان و داعش نسبت داده‌ شده و ۸ مورد به افراد ناشناخته و ۶ مورد نیز به صاحبان قدرت تعلق دارد.
همه این ناهنجاری‌ها خاص کشوری است که نزدیک نیم‌قرن چوب ندانم به کاری‌های بزرگان خود را می‌خورد که اسیر فشارهای غرب و شرق بوده و امروز هنوز نتوانسته خود را از لایه‌های استعمار رها کند و براثر بی‌اهمیت شمردن عوامل حاکمیت این مسئله مهم که رسانه را می‌توان در هر زمان رکن چهارم یک حکومت فرض نمود، حاصل شده است.
توجیه مقامات توسط دستگاه‌های ارتباط‌ جمعی دولت وظیفه هر نظام است تا از طریق ارگان مربوطه‌ای که گروه را تحت حمایت خود دارد انجام شود اما متأسفانه این اقدام ضروری در کشور ما به نحو مطلوب صورت نمی‌پذیرد و جایگاهی ندارد که نمونه‌های متعدد آن فراوان می‌باشد.
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی وقت در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه گفته ‌شده سومین ایرباس خریداری ‌شده که به ایران آمده مرجوعی کشور کلمبیا است و آیا این موضوع صحت دارد و شرایط آن چگونه است؟ جواب می‌دهد: مرجوعی یعنی چه؟ این حرف‌های عجیبی است! در ادامه اما وزیر پس از قطع دوربین نسبت به این سوأل خبرنگار همچنان واکنش نشان داده و به وی می‌گوید: خبرنگار باید یک جو عقل داشته باشد!
وزیر راه و شهرسازی وقت بعد از این سخنان میکروفون خبرنگار را از دست او می‌گیرد و در حالی‌ که قصد پرت کردن آن را دارد با لحن فریاد گونه‌ای می‌گوید: شما حرفه‌ای نیستید و از خبرنگاری سر درنمی‌آورید. برید بابا!
روند این ماجرا به دلیل اینکه تعداد زیادی از اصحاب رسانه در باغ پاستور حضور داشتند و شاهد آن بودند قابل کتمان نبود بنابراین به ‌سرعت نشر یافت اما بوده و هنوز هم هست مواردی در گوشه و کنار کشور که بعضی از مدیران نمی‌دانند و آگاه نیستند اگر خبرنگاری برای پاسخ گرفتن به سوأل خود سماجت و اصرار می‌ورزد در حقیقت به وظیفه‌اش عمل می‌کند و این مدیران و مسئولان هستند که باید سعه‌ صدر داشته و اگر به دلایلی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند پاسخگو باشند موضوع را به نحوی دیگر تغییر و ضمن ملاطفت، از سوأل کننده بخواهند تا جواب گرفتن را به وقت دیگری موکول نماید.
این پدیده نوظهور خاص ره‌آورد تعامل ویژه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در کنار دیگر امتیازاتی است که برای آحاد جامعه طی شش سال گذشته به همراه آورده‌اند که شمارش آن‌ها از حجم این مقوله خارج و نیازمند می‌باشد تا سر فرصت منافع و مضرات آن در دو کفه ترازو گذاشته شود و در مقام مقایسه با همه دولت‌های پیش از آن درآید که امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت تازه به جرگه کابینه پیوسته نباید غوره نشده مویز شود که بهتر است بداند خبرنگاران دخترخاله و پسرعمو و یا کارمند دون‌پایه ایشان نیستند تا در مصاحبه چهارشنبه سوم مهر پاستور با آن‌ها اینگونه سخیف و بنا به اقوال دهه چهل «چاله‌میدانی» برخورد و صحبت نکند که اگر اینگونه بی‌حرمتی‌های لفظی ادامه یابد ماجرای ادامه روش وزیر قبلی راه و شهرسازی و گوشه‌ای از آغازین های این پروسه در افغانستان خواهد بود! این روزها و با همه این مشکلات و مصائب حاصل از مدیریت تدبیر و امید اصحاب رسانه را به حق می‌توان استوارترین ستون نظام بر اساس رکن چهارم در طول تاریخ خود دانست که با کمترین توقع، هزینه، تسهیلات و پایین‌ترین درآمد ممکن! سنگر خود را در حفظ شئونات انقلاب حراست نموده و خواهند نمود. بنابراین اگر در کردارتان نوش ندارید حداقل نیششان نزنید! که بقول شما اگر یک جو عقل داشتند اصحاب رانت می‌شدند نه رسانه! 

نویسنده: حسن روانشید

https://siasatrooz.ir/vdciwzazpt1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی