سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۱
کد مطلب : 106077
اگر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور می‌شد

تکرار شیوه کهنه "رقیب هراسی" برای فرار از پاسخگویی

تکرار شیوه کهنه "رقیب هراسی" برای فرار از پاسخگویی

این روزها که دولت تحت فشار همه جانبه سیاسی، اقتصادی و بین المللی قرار دارد و برکناری دووزیر و سوال از رئیس جمهور وشایعه برای استیضاح دیگر وزرا نیز در جریان است، حامیان اصلاح‌طلب دولت ضمن تلاش برای متهم سازی جناح رقیب به انواع کارشکنی ها، تلاش می کنند تا حمایت خود از دولت روحانی را توجیه و آن را منطقی عنوان کنند.
همه مردم این روزها به یاد دارند که این گروه در زمان انتخابات با هراس افکنی در دل مردم عنوان می کردند که ریاست جمهوری رئیسی مساوی با دلار ۱۰ هزار تومانی و جنگ با آمریکاست. آنها معتقد بودند که رئیسی سابقه روشن و اطلاعات درستی از وضعیت کشور ندارند و همانند هندوانه سر بسته‌ای است که نمی‌توان مطمئن بود که وی در آینده مفید واقع خواهد شد.
اما حالا که دولت روحانی بر سرکار آمده و هر دو این اتفاقات افتاده است، برای دفاع از حرفهای گذشته خود عنوان می‌کنند که اگر نامزد رقیب امروز رئیس جمهور بود قطعا وضعیت اقتصادی کشور بهتر از حال حاضر نبود و شاید بدتر هم می‌شد. آنها می‌گویند که با روی کار آمدن رئیسی حتی احتمال این بود که که قیمت دلار به دو تا سه برابر قیمت کنونی یعنی حدود ۴۰ هزار تومان افزایش می یافت.
جالب آنجاست که به نظر آنها انتقاد منتقدین از این شرایط عوامانه است و فاکتورهای سیاسی، اقتصادی، بین‌الملی و روانی در به وجود آمدن این شرایط دخیل هستند. آنها همچنین اظهار پشیمانی از رای دادن به روحانی را اقدامی مدیریت شده دانسته و این اقدام را از جانب رقبای خود عنوان کردند.

پاسخگویی در کار نیست
این درحالی است که حالا بعد گذشت بیش از یک سال که از دور دوم ریاست جمهوری روحانی می‌گذرد قیمت ارز به ۱۵ هزار تومان رسیده و نه تنها کسی پاسخگوی مردم و وعده های داده شده نیست، بلکه اصلاح طلبان به قول معرف دست پیش را می‌گیرند که پس نیافتد.
حالا اوضاع اقتصادی کشور نیز به مرحله‌ای رسیده که حتی شاهد اعلام برائت سلبریتی‌های بنفش، ورزشکاران و بسیاری از حامیان روحانی از وی هستیم.
در این میان گروهی که مدعی رونق اقتصادی بودند آیا جوابی دارند که به مردم بدهند؟ آیا شرایط اقتصادی امروز حکایت از عملیات فریب افکار عمومی در آن برهه را ندارد؟
اگر شعارهایی که در آن زمان مطرح می‌شد، بررسی کنیم روشن می‌شود که "رقیب هراسی" و دادن "وعده‌های بلندپروازانه" ، محور مشترک تبلیغات حامیان روحانی در انتخابات بود. هنوز مردم مقایسه وضعیت اقتصادی ایران و ونزوئلا و "کمپین نه به ونزوئلا" را فراموش نکرده اند. علی مطهری از جمله افرادی بود که در این باره گفته بود: "روحانی کشور را سوئیس نمی‎کند اما ونزوئلا هم نمی‎شویم!"
حمیدرضا جلائی پور از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب در دوره اول انتخابات ریاست جمهوری مدعی شده بود که جلیلی ظرف ۴ سال ایران را تبدیل به ونزوئلا می‌کند در مورد در ترسیم شرایط اقتصادی ایران در دولت دوم روحانی گفته بود: آقای روحانی ۴ سالی است که اوضاع را نرمال کرده و شرایط ایران برای یک توسعه چندجانبه و پایدار فراهم می شود...اگر روحانی رای خوبی بیاورد می تواند برجام ملی اجرا کند. یعنی یک برنامه جامع مشترک ( یعنی با اجماع همه ارکان حکومت و همه جناحها) برای حل ابر چالشهای کشور ریخته شود. روحانی فرد برجام سازی است"!
وی حتی با وعده اینکه ثبات اقتصادی در دولت دوم روحانی بر می گردد، افزود : " انتخابات ۹۶ را با ۹۲ مقایسه می کنم. مردم در ۹۲ از شبح ناامنی ها و تحریم ها که بالای سر ایران آمده بود، می ترسیدند. آینده تحریمها در شورای امنیت سازمان ملل و آثار تخریبی تحریم ها باعث وحشت مردم شده بود که زمینه مهمی برای تکوین انتخابات ۹۲ بود. ولی الان آن ترس و بحران نیست. اگرچه وضعیت به مرحله رونق فراگیر اقتصادی هم نرسیده ولی شبح ناامنی به رغم اینکه ترامپ نامتعادل هم بر سر کار آمده، از بالای سر ایران کنار رفته است. و وضعیت اقتصادی باثبات است."
این پروژه فریب و رقیب‌هراسی در حالی صورت گرفت که قیمت دلار در دولت دوم روحانی و در ابتدای آغازین روزهای سال ۹۷ از مرز ۵ هزار و ۱۰۰ تومان هم گذشت.
پس از آن بود که جریان حامی دولت برای توجیه ارعاب افکار عمومی نسبت به دلار ۵ هزارتومانی در صورت پیروزی رئیسی یا قالیباف، به ترسیم شرایط اقتصادی ایران در دولت دوم روحانی پرداخته و مدعی شدند که در صورت عدم پیروزی روحانی در انتخابات امکان افزایش قیمت دلار و ونزوئلائی شدن اقتصاد ایران وجود داشت. در همین راستا عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت اصلاحات گفته بود: «ما همین که کشوردر دولت روحانی مثل ونزوئلا نشده باید خوشحال باشیم. در حالی که وقتی روحانی روی کار آمد مثل ونزوئلا بودیم».

تکرار دوباره فریب
حالا جالب است اصلاح‌طلبان که در قبل برجام و ترسیم چشم اندازهای آینده برای مردم قبل از انتخابات به فریبکاری دست زده بودند حالا هم می‌خواهند، از این روش برای تایید وعده ها و اظهاراتخود و شانه خالی کردن از مسئولیت اقداماتشان استفاده کنند و با جنگ روانی به فرافکنی موضوعات بپردازند.
اکنون که هنگام عملی کردن وعده‌ها و برنامه‌های اقتصادی این گروه در زمینه ایجاد رونق اقتصادی است، آنها هیچ راهکاری نمی‌دهند جز رقیب هراسی و مذاکره با دشمن. آیا دولت روحانی نبود که از بی نیاز کردن مردم از یارانه سخن می‌گفت؟ آیا یکی از شعارهای دروغ اصلاح‌طلبان برای تداوم دولت روحانی، خروج بازار ارز از بحران نبود.
در حقیقت چنین فرافکنی و این که اعلام کنند که اگر رئیسی رئیس جمهور شده بود قیمت دلار به ۴۰ هزار تومان می‌رسید، نوعی توهین به شعور افکار عمومی و توجیه ناکارآمدی دولت است با استفاده از پروژه رقیب هراسی است. این پروژه با تحمیق افکار عمومی از سوی رسانه‌های زنجیره‌ای و جریان حامی دولت همراه است و تلاش می‌کند که اصلاح‌طلبان را برای رسیدن به قدرت در انتخابات آتی مبرا از اشتباه معرفی کند.
آنها مفتضحانه از قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی کشورمان دفاع می کنند و آن را نوعی پیروزی برای روحانی دانسته و مدعی می شوند که در صورت پیروزی نشدن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی خیلی بیشتر از شرایط امروز اقتصاد کشور بود. این درحالی است بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی اوضاع فعلی کشور را ناشی از سیاست‌های غلط دولت دانسته و عنوان کرده‌اند که عدم ثبات بازار را به به هیچ کس جز دولت مربوط نیست.
اینکه کشور با مشکل مدیریت مواجه است و مدیرانی انتصابی دولت که با وجود منابع اقتصادی کشور فراوان ، نیروی جوان و تحصیلکرده آماده به کار ، نمی‌توانند اقتصاد کشور را سوزن‌بانی کنند و دولتمردان و حامیان اصلاح طلب آنان نیز از حرف شنوایی از کارشناسان و منتقدین دلسوز ندارند سبب شده تا چنین بحرانی به وجود بیاید.

درنهایت
اینکه روحانی گفته بود دلار از ۳۳۰۰ تومان تجاوز نمی‌کند! و مدعیان اصلاحات اعلام کردند اگر رئیسی رای آورده بود دلار ۵ هزار تومان می‌شد! وقتی ۵ هزار تومان شد گفتند اگر رئیسی رئیس‌جمهور شده بود ۸ هزار تومان می‌شد! بعد که ۸ هزار تومان شد گفتند اگر رئیسی بود دلار ۱۲ هزار تومان می‌شد! و... وقتی هم که دلار ۱۳هزار تومان شد، گفتند اگر رئیسی رای آورده بود در همان اولین روز‌ها دلار ۱۳هزار تومان شده بود، چه هدفی را دنبال می کند؟!.
براستی برخی فکر می کنند که مردم دچار آلزایمر و فراموشی هستند ؟
در چند سال اخیر، صاحب نظران منتقد با انواع فحش ها و ناسزا ها و تهمت ها نواخته شدند، اما امروز روزی است که باید کسانی که بدون کمترین سواد اقتصادی و آشنایی با شرایط سیاسی ، وعده های گزاف به مردم می دادند و به خاطر رسیدن به اهداف خود، شرایط اسف بار کنونی را رقم زده‌اند، از پیشگاه ملت و رقبای انتخابات ریاست جمهوری عذرخواهی کرده و بار مسئولیت خود را در این خصوص بپذیرند.
انصاف این است که این گروه اعلام کنند که خودرایی و خودپسندی، رویا اندیشی، شلختگی مالی و تکرار سیاست آزمون خطا و اصرار بر اعتماد یکطرفه به دشمن باعث گرفتاری‌های امروز کشور شده و آنها راه اشتباه را طی کرده‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdciyqazyt1auu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی