شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 112476
وقتی حمله ایران به عین الاسد فصل جدیدی را در منطقه رقم می‌زند:

باخت ترامپ

باخت ترامپ

از ۸ ژانویه سال ۲۰۲۰ باید به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ یاد کرد چراکه حمله‌ای که ایران در این روز به پایگاه عین الاسد آمریکا داشت باعث آغاز فصل جدیدی در منطقه شد.
عملیات موشکی ایران که در راستای انتقام سخت وعده شده پس از ترور سردار سلیمانی صورت گرفت، نقطه عطفی در تاریخ تحولات منطقه خواهد بود. چرا که بزرگترین و مهم‌ترین پایگاه نظامی آمریکا درعراق هدف قرار گرفت. در جریان این عملیات ۱۳ موشک به سمت پایگاه‌های آمریکا شلیک شد که طبق اعلام سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران حتی یک تیر به سمت این موشک‌ها نیز شلیک نشد. این مسئله در حالی بود که ترامپ پیش از این عملیات تهدید کرده بود که در صورت حمله ایران، ۵۲ نقطه مهم و فرهنگی ایران هدف قرار خواهد گرفت. اما عملیات و انتقام سخت ایران انجام شد و ترامپ در یک سخنرانی بسیار ضعیف نه تنها به این عملیات موفق ایران واکنش نشان نداد بلکه اعلام کرد که به دنبال رسیدن به صلح است. این مسئله باعث شده تا فصل جدیدی در معادلات منطقه‌ای رقم بخورد.
پس از عملیات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد رسانه‌های آمریکایی در بهت فرو رفتند. همه نگاه‌ها به کاخ سفید بود. رسانه‌ها به صورت معناداری خبر ورود وزیر خارجه و مقامات نظامی آمریکایی به کاخ سفید را مخابره می‌کردند. طرفداران و امیدوارن به ترامپ منتظر بودند تا وی سرانجام آغاز حمله نظامی به ایران را اعلام کند. اما وی تنها به یک توییت بسنده کرد: از ایران موشک‌هایی به دو پایگاه نظامی واقع در عراق شلیک شده است. ارزیابی تلفات و خسارات الان در جریان است. تا الان همه چیز خوب بوده! ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش کل جهان را داریم! فردا صبح بیانیه‌ای صادر می‌کنم.
وی که چند روز پیش تهدید به بمباران ۵۲ سایت در ایران از جمله اماکن فرهنگی کرده بود، مدعی شد: در پایان خطاب به مردم ایران و رهبران ایران می‌گویم که ما می‌خواهیم که شما آینده خوبی داشته باشید. ما دوست داریم با همه کشور‌هایی که خواستار صلح هستند، همکاری کنیم. در واقع سخنرانی ترامپ از منظر حامیان جنگ‌طلب وی بسیار ناامیدکننده و منفعلانه بود. کارشناسان نظامی این سخنرانی لرزان را به دلیل قدرت موشکی ایران می‌دانند چرا که بسیاری از کارشناسان اعلام کرده‌اند ایران به یک ابرقدرت موشکی تبدیل شده و آمریکا به خوبی به این نکته واقف است. به همین دلیل ترامپ از واکنش به عملیات ایران خودداری کرد تا جان نظامیان آمریکایی را نجات دهد.
نکته جالب توجه اینکه آمریکا تقلای زیادی برای کم رنگ جلوه دادن این حمله انجام داد؛ پنتاگون مدعی شد هیچگونه تلاشی برای کم‌اهمیت نشان دادن و یا تأخیر در انتشار اطلاعات مربوط به مجروحان حملات موشکی ایران در پایگاه هوایی عین الاسد صورت نگرفته است.
انتشار اخبار مربوط به نظامیان آسیب دیده در جریان حملات موشکی ایران به پایگاه هوایی عین‌الاسد به چالش جدید دولت آمریکا تبدیل شده و این سؤال را در میان افکار عمومی و رسانه‌های آمریکا ایجاد کرده که چرا اخبار مصدومیت نظامیان این کشور با تاخیر اعلام شده و ایا دولت آمریکا در رابطه با حملات موشکی ایران چیزی دیگری نیز پنهان می‌کند؟
خبرگزاری رویترز با اشاره به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور، مارک اسپر وزیر دفاع و سایر مقامات دولت آمریکا برای یک هفته می‌گفتند حمله ایران به پایگاه‌های در عراق هیچ کشته و یا زخمی نداشته است، نوشت: اما این دیگر حقیقت ندارد.
جاناتان هافمن سخنگوی پنتاگون گفته رهبران نظامی در واشنگتن درست روز پنج شنبه فهمیدند که ۱۱ نظامی آمریکا به دلایل ضربه مغزی به بیرون از عراق انتقال داده شده‌اند. هافمن مدعی شد: این ایده که تلاش شده بنا به دلایل سیاسی، مجروحیت نظامیان کم اهمیت نشان داده شود، درست نیست.
رویترز نوشت: اما انتشار مجروحیت ذهنی در اواخر پنج شنبه، یک هفته پس از حمله ایران، حداقل باعث خواهد شد تا بحث‌ها درباره عملکرد قدیمی پنتاگون در رابطه با مصدومان ذهنی شروع شود. پنتاگون این نوع مصدومیت را متفاوت در نظر می‌گیرد و می‌گوید نیازی نیست تا بلافاصله به فرماندهی اعلام شود.
در همین حال، سی.ان.ان با اشاره مصدومیت مغزی ۱۱ نظامی آمریکا گزارش داد: این مسئله نشان می‌دهد اثر حمله ایران خیلی جدی تر از برآوردهای اولیه است.
همزمان انتشار اخبار کشته شدن دو نظامی آمریکا در آلمان تردیدهای جدی را درباره صداقت مقامات آمریکایی ایجاد کرده است. پنج روز قبل خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد دو نظامی آمریکایی به نام‌های خاویر ایفارت و آزس وایتهرست که هر دو ۲۰ ساله بودند، شامگاه پنجشنبه گذشته در پایگاه هوایی آمریکا در شهر اسپنگداهلم در غرب آلمان به دلایل نامعلومی جان خود را از دست دادند. دولت آمریکا تاکنون هیچ توضیحی درباره مرگ این دو نفر نداده است اما بعضی‌ها این فرضیه را مطرح کرده‌اند که این افراد در جریان حملات موشکی به پایگاه عین الاسد کشته شده‌اند اما دولت آمریکا تلاش دارد آنها را با بهانه‌های مختلف پنهان نگه دارد. در حالی که درباره میزان تلفات این حمله روایت‌های مختلفی از سوی آمریکایی‌ها یا داخل کشور بوده است، به نظر می‌رسد که بحث تعداد تلفات موضوع فرعی بوده و اصل مسئله انجام حمله است که از دو منظر واجد اهمیت است.
اول این که این حمله نشان می‌دهد ایران به لحاظ دانش و تجهیزات، توانمندی هدف قرار دادن نیروها و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه را دارد. حمله به عین الاسد، در واقع آژیر خطری برای ارتش آمریکاست که خود را در مقابل حملات احتمالی ایران مصون نداند.
از طرفی، حمله ایران علاوه بر تثبیت توانمندی دفاعی و فنی ایران، نشانگر قاطعیت و معتبر بودن هشدارها و تهدیدات تهران است. موشکباران پایگاه آمریکا در عراق اولین حمله رسمی یک کشور به پایگاه آمریکایی از زمان جنگ جهانی دوم تا بحال بوده است. این گزاره شاید برای تبیین اهمیت و موثر بودن عملیات شهید سلیمانی کفایت کند. این موضوع بدان مفهوم است که انجام حمله هم احتمالا به لحاظ فنی دشوار بوده است، و مهمتر از آن اینکه، کسی جرأت سرشاخ شدن و ایستادن مقابل تهدیدات آمریکا را نداشته است.

https://siasatrooz.ir/vdciyrazqt1az52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی