جمعه ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 86807

دست امريكا زير تيغ ايران

دست امريكا زير تيغ ايران

مقامات امريكايي در حالي همچنان بر عدم ورود ابوطالبي نماينده ايران در سازمان ملل پافشاري مي كنند كه تعيين تكليف آنها براي ملت ايران مي تواند با برخورد قاطع و ايستادگي مقامات كشورمان مانع از زياده خواهي امريكايي ها شود.
مقامات كاخ سفيد پس از رياست جمهوري دولت يازدهم بارها ادعاي رويکرد تعاملي با ايران را سر داده و مدعي شده‌اند که به دنبال تغيير رفتارهاي گذشته هستند.رويكرد تعاملي در قبال ايران كه امريكا به عنوان شعار از آن در تمامي نشست ها و محافل سياسي و رسانه اي سر مي دهد با سياست هاي زورگويانه آنها و تهديدات وادبيات خصمانه كه در قبال ملت ايران به كار مي برد حاكي از آن است كه امريكا بر بي صداقتي خود در برابر جمهوري اسلامي ايران مهر تاييد مي زند
مساله حميد ابوطالبي يكي از هزاران بي صداقتي امريكا در قبال جمهوري اسلامي ايران است چنانچه کنگره اين كشور مدتي پيش در اقدامي مداخله‌جويانه با نقض استقلال و منشور سازمان ملل، با لغو رواديد نماينده كشورمان ، از سفر وي به اين كشور ممانعت مي كند چنانچه کنگره آمریکا نيز طرحی را تصویب کرد که به موجب آن صدور مجوز ورود سفیر پیشنهادی ایران برای نمایندگی در سازمان ملل را ممنوع می‌کند.
امريكا علاوه بر بحران هاي داخلي اعم از اقتصادي، سياسي و...در عرصه منطقه و بين‌المللي همچون پرونده سوريه، افغانستان و عراق با شكست‌هاي سنگيني روبرو شده است با ايجاد پرونده‌هاي حاشيه‌اي آن هم براي جمهوري اسلامي ايران براي التيام بخشيدن به اين شكست هاست
اين رفتار خارج از عرف ديپلماتيك امريكايي در قبال ايران حاكي از قلدري اين كشور براي ملت ايران است و بگونه اي مي خواهد وانمود كند كه هنوز دست ايران زير تيغ اين كشور است آنها مي‌خواهند بگويند و شايد خيال پردازي مي كنند كه در برابر ایران دست برتر را دارند و حتی می‌توانند تعیین‌کننده نماینده ایران در سازمان ملل باشند. آنها در کنار تحقیر ملت ایران چنان عنوان می‌کنند که مقابله آنها با انتخاب ابوطالبی در چارچوب مبارزه با تروریسم و امنیت جهانی بوده است تا به زعم خود چهره ایران را نیز در عرصه جهانی تخریب نمایند..
از سويي ديگر بسياري از ناظران سياسي معتقدند آمريكا با ايجاد پرونده سازي در برابر ايران همچون پرونده حقوق بشر و نيز كارشكني در حضور نماينده ايران در سازمان ملل به دنبال باج‌گيري در مذاکرات هسته‌اي و نيز گرفتارسازي ايران در مسائل بيروني براي دوري از حماسه اقتصادي است. آمريکايي‌ها به زعم خود با به چالش کشاندن ايران در عرصه‌هاي مختلف، طرح تحليل و تضعيف توان ايران را پي‌گيري مي‌کنند تا در نهايت جمهوري اسلامي نتواند از ظرفيت‌هاي ايجاد شده پس از توافق ژنو، براي رسيدن به حماسه اقتصادي و تقويت موقعيت جهاني خود بهره گيرد. برخي پيروان اين ديدگاه بر اين عقيده‌اند که راهکار مقابله با سناريوي آمريکا، تغيير نماينده ايران در سازمان ملل و انصراف از اعزام ابوطالبي به اين سازمان است.
در اين ميان سكوت سازمان ملل نيز در اقدام اين رفتار خارج از عرف وبهتر بگوييم دخالت علني امريكا براي تعيين نماينده كشورمان در سازمان ملل تامل برانگيز است واگر اين سازمان نتواند جلوي زياده خواهي هاي امريكا را بگيرد بطورحتم بايد در استراتژي وخط مشي اين سازمان در قبال كشور ترديد كرد.
پافشاري مقامات امريكا براي عدم ورود ابوطالبي به نيويورك چنان است كه چند روز پيش سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان ، اعلام کرد که گزینه وزارت خارجه برای تصدی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک تنها حمید ابوطالبی است و وزارت خارجه قصد معرفی هیچ گزینه دیگری غیر از ابوطالبی برای تصدی این پست را ندارد.
تاكيد مقامات كشورمان بر گزينه ابوطالبي به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل بايد همچنان با اقتدار بيشتري صورت گيرد چرا كوچكترين تعلل و عقب گردي با گستاخ‌تر شدن آمریکا و توسعه میدان دخالت‌های آن در امور ایران همراه خواهد بود.
در این چارچوب حتی مساله خروج ایران از سازمان ملل نیز می‌تواند مطرح گردد. وقتی سازمان ملل چنان وابسته به نظام سلطه است که کشورهایی مانند آمریکا به خود اجازه می‌دهند در تعیین نمایندگان اعضا دخالت نمایند و سازمان ملل و شخص مون دبیر کل آن نیز در برابر این گستاخی، راه سکوت در پیش می‌گیرند و به تایید اقدام آمریکا می‌پردازند، دیگر عضویت در آن معنا ندارد و می‌توان گزینه خروج از این نهاد ناکارآمد و شکست خورده را روی میز داشت و آن را در واکنش به گستاخی آمریکا و سکوت سازمان ملل در عرصه جهانی مطرح نمود.
در واكنش به اين اقدام وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای عدم صدور روادید برای ابوطالبی را ابزار فشار سیاسی واشنگتن بر سازمان ملل دانست.
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه در خصوص خودداری آمریکا از دادن روادید به آقای حمید ابوطالبی نماینده دائمی جدید ایران در سازمان ملل آمده است: «تصمیم اخیر مقامات آمریکایی در مورد خودداری از دادن روادید به حمید ابوطالبی نماینده دائمی جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل باعث حیرت شده است. این قدم که با نقض تعهدات آمریکا به عنوان کشور میزبان سازمان ملل اتخاذ شده نمی‌تواند به شکل دیگری به غیر از ابزار فشار سیاسی واشنگتن بر کشور عضو سازمان ملل ارزیابی شود».
در ادامه این بیانیه عنوان شده است: چنانچه معلوم است، طبق ماده ۴ موافقتنامه سازمان ملل با دولت آمریکا در مورد محل استقرار نهادهای مرکزی سازمان مورخ ۲۶ ژوئن ۱۹۴۷ «مقامات فدرال، حکومت ایالات و مقامات محلی آمریکا نباید برای ورود یا خروج نمایندگان یا مقامات کشورهای عضو سازمان ملل در محل استقرار نهادهای مرکزی سازمان ملل اشکال ایجاد کنند». ضمناً در سند خاطر نشان می‌شود این بند «بدون بستگی به اوضاع روابط کشورهایی که اشخاص مذکور تبعه آنها هستند و دولت ایالات متحده در عمل خواهد بود».
در پایان این بیانیه تصریح شده است: «از این نگران شده‌ایم که چنین قدم‌هایی فعالیت عادی سازمان ملل را دشوار می‌کند».
اقدام خصمانه امريكا در قبال ايران در حالي است "ماری هارف‌"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره نتیجه جلسه کمیته دولت میزبان در خصوص ماجرای روادید حمید ابوطالبی گفت: من هیچ پیش‌بینی از نتیجه این جلسه و اینکه خروجی آن چه خواهد بود، ندارم. آنها می توانند درباره فرآیند خود و اینکه چگونه به پیش بروند می توانند صحبت کنند. ما الزامات کشور میزبان را جدی می‌گیریم. مواردی مثل این بسیار نادر هستند. ما خوشحال خواهیم شد که درباره دلایل عدم صدور روادید (به ابوطالبی) با سازمان ملل گفت‌وگو کنیم. ما همچنین با ایرانی‌ها هم (گفت‌وگو) داشتیم. من نمی خواهم درباره فراینده آنها صحبت کنم.
وی افزود: من جزییات بیشتری ندارم. همانطور که جن ساکی دیروز گفت این برای ایران مناسب نیست که کسی را به عنوان نماینده دائم در سازمان ملل و زندگی در امریکا معرفی کند که در چنین حادثه‌ای در تاریخ آمریکا شرکت داشته است. برای ما مناسب نیست که برای او روادید صادر کنیم و ما به او روادید نخواهیم داد.

https://siasatrooz.ir/vdciyvav.t1aqu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی