?>?> انتخابات و گرانی‌های تامل‌برانگیز | سیاست روز
دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 118074

انتخابات و گرانی‌های تامل‌برانگیز

به زمان انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، یک ماه تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ باقی مانده است...

به زمان انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، یک ماه تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ باقی مانده است و هنوز تنور انتخابات داغ نشده، دلیل آن چیست؟
روشن است که شرایط اقتصادی به مشارکت مردم مرتبط است، این مسئله را حتی شخصیت‌های سیاسی در هر دو جناح گفته‌اند. حال سوال آن است که مسبب چنین وضعیتی که در جامعه حاکم است کیست؟
انتخابات ریاست جمهوری همواره در ایران از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و در چنین مقاطعی مشارکت گسترده مردم بیشتر از هر اتفاق دیگری اهمیت دارد.
چنین موضوعی در همه کشورها با توجه ویژه روبه‌رو است چرا که همراهی مردم برای همه حکومت‌ها یک نیاز سیاسی و اجتماعی است، در واقع تولید قدرت برای یک کشور از جمله ایران با همراهی مردم شکل می‌گیرد.
دولت‌های مستقر هنگامی که زمان انتخابات ریاست جمهوری فرا می‌رسد، سعی می‌کنند تا فضای انتخاباتی را داغ و زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند، یکی از اتفاقاتی که همواره با توجه دولت‌ها و حکومت‌ها همراه است، شرایط و اوضاع اقتصادی کشور است.قدرمسلم وجود یک ثبات اقتصادی در کشور بر افکار عمومی هر جامعه‌ای تأثیر مثبت می‌گذارد و آنها را پر انگیزه‌تر از گذشته برای مشارکت در فرآیندهای سیاسی و اجتماعی به میدان می‌آورد.
هرچند در میان اقشار جامعه جمعیت زیادی وجود دارد که همواره پایبند به آرمان‌های انقلاب و معتقد به سهیم بودن در سرنوشت کشور هستند، اما با این وجود باید شرایط به گونه‌ای باشد که حتی آنهایی که نسبت به وضعیت موجود اعتراض دارند و ناخرسندند، پای کار بیایند و از سهم خود در این فضای انتخاباتی بهره ببرند.
مردم اکنون نسبت به وضعیت اقتصادی گلایه دارند، اما این بهانه خوبی برای آن است که در انتخابات مشارکت نکنند؟
دولت مستقر در چند روز اخیر همچون چند ماه گذشته با وجود وعده‌هایی که برای ثبات بازار داده بود، اما افزایش قیمت‌ها را آغاز کرده است. افزایش قیمت کالاهای اساسی شامل، مرغ، برنج، روغن و حتی نان کلید خورده و به روشی خاص در حال اجرا است.
طبیعی است که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چنین تصمیماتی می‌تواند بر روی نظر مردم تأثیر منفی بگذارد. در حالی باید شرایط اقتصادی به گونه‌ای پیش برود که نه‌تنها قیمت‌ها افزایش نیابد، بلکه کاهش هم پیدا کند. سیاست کاهش قیمت‌ها نباید برای چنین مقطعی باشد، بلکه باید تلاش عمیق از سوی دولت مستقر صورت گیرد و دولت بعدی نیز آن را پیگیری کند تا یک ثبات ماندگار در فضای اقتصادی کشور حاکم شود.
دولت تأکید کرده است که تا پایان کار قانونی خود، افزایش قیمت نخواهد بود، اما با وجود چنین اظهار نظری می‌بینیم که برعکس آن اتفاق افتاده است.
آیا دولت تدبیر و امید با سیاستی که در پیش گرفته است اینگونه می‌خواهد خاطره‌ای خوش درمیان افکار عمومی برجا بگذارد؟
در چنین شرایطی مشارکت مردم حتی از دوره‌های پیشین هم ضروری‌تر است، چراکه دولت بعدی با مشکلات به‌جا مانده از دولت مستقر روبه‌رو است و برای برون رفت از شرایطی که به ارث رسیده، نیازمند پشتوانه قوی مردمی است. رئیس جمهوری که در ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ انتخاب می‌شود، باید دارای ویژگی‌هایی همچون انقلابی، جهادی و با روحیه جوان باشد؛ در غیر این صورت انتخاب هر فرد دیگری که از این ویژگی‌ها بهره نبرده است، باعث می‌شود مردم راهی که در ۸ سال گذشته تاکنون طی شده تجربه کنند.
مردم بدون توجه به شرایط اقتصادی موجود که محصول انتخابی است که در سال‌های ۹۲ و ۹۶ به دست آمد، پای صندوق‌های رأی حاضر شوند و انتخابی آگاهانه‌تر داشته باشند.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdciyvaz5t1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی