?>?> بي‌اعتمادي آمريكا به مهره‌هايش | سیاست روز
پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۸
کد مطلب : 89471

بي‌اعتمادي آمريكا به مهره‌هايش

جان كري وزير امور خارجه آمريكا در جده در ديدار با الجربا رئيس سابق معارضان سوري( بخوانيد شاخه سياسي قاتلان مردم سوريه) از حمايت نظامي و...

جان كري وزير امور خارجه آمريكا در جده در ديدار با الجربا رئيس سابق معارضان سوري( بخوانيد شاخه سياسي قاتلان مردم سوريه) از حمايت نظامي و اقتصادي آمريكا از اين گروه‌ها با هدف مقابله با داعش سخن گفته بود. نشست جده با حضور كري و سران ۱۰ كشور عربي نيز در حالي برگزار شد كه آمريكايي‌ها بر حمايت از اين گروه‌ها به عنوان دولتمردان آينده سوريه تاكيد كرد. نشست پاريس با محوريت مبارزه با داعش نيز در حالي برگزار شد كه همين سخنان مطرح گرديد. در حاشيه نشست ساليانه سازمان ملل نيز آمريكا از اختصاص بودجه ۵۰۰ ميليون دلاري براي حمايت و تقويت نظامي معارضان سوري سخن گفت.
آمريكا همچنين اعلام داشت كه براي آينده سوريه نه داعش و نه نظام اسد را نمي پذيرد و همه آنها بايد حذف و دولت جديدي ايجاد گردد.
مجموع اين مواضع در حالي القا‌كننده اين تصور است كه آمريكا در حال تقويت معارضان سوري (گروه‌هاي سياسي خارج‌نشين كه با همكاري تروريست‌ها به كشتار مردم سوريه پرداخته‌اند) مي‌باشد كه يك ابهام بزرگ در رفتارهاي آمريكا مشاهده مي‌شود. وبگاه خبری آمریکایی «ورلد تریبیون» نوشت: منابع مطلع اعلام كردند آمريكا ۵۰۰۰ نفر را طی دوره‌های ۴ تا ۶ ماهه و شاید بیشتر در خاک عربستان سعودی آموزش مي‌دهد.
اكنون اين سوال مطرح است كه در شرايطي كه تحولات سوريه دوراني حساس را سپري مي‌كند و پيش‌بيني آينده دور از ذهن مي‌باشد چگونه مي‌شود كه آمريكا نيروهايي را براي دوره ۴ الي ۶ ماهه آموزش مي‌دهد حال آنكه از معارضان سياسي سوري خواستار اقدام فوري در قبال اين كشور براي مقابله با داعش و نظام اسد است؟ پاسخ به اين پرسش را در عملكردهاي متحدان منطقه‌اي آمريكا و نيز ائتلاف به اصطلاح معارضان سوري مي‌توان جست‌وجو كرد. از يك سو رفتارهاي آمريكا نشان مي‌دهد كه اين كشور اعتمادي به متحدان منطقه‌اي خود از تركيه و قطر گرفته تا امارات و عربستان ندارد. سخنان جو بايدن معاون رئيس‌جمهور آمريكا عليه اين كشور سندي بر اين رويكرد است.
از سوي ديگر آمريكا در ميان ائتلاف ضد سوري فردي اصلح را براي سپردن قدرت به‌ آن نيافته است كه تغييرات دوره‌اي در كادر فرماندهي آنها سندي بر اين امر است.
با توجه به اين شرايط مي‌توان گفت كه آمريكا در حال تعليم نيروي ويژه براي خود با هزينه كشورهاي عربي است تا در قالب نظاميان قدرت را به آنها واگذار نمايد. البته اين سناريو زماني اجرايي مي‌شود كه امريكا بتواند نظام سوريه را سرنگون سازد و به دنبال جايگزيني براي نظام كنوني اين كشور باشد. در اصل آمريكا در حال تدارك يك كودتاي نظامي است كه صرفا تامين كننده منافع آمريكا باشد و حتي متحدان عرب خود را نيز بدون دستاورد رها خواهد كرد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdciz5av.t1a3y2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی