يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۱
کد مطلب : 113411
تروریسم اقتصادی به سبک آمریکایی:

تمدید تحریم تسلیحاتی، برای فشار حداکثری علیه ایران

تمدید تحریم تسلیحاتی، برای فشار حداکثری علیه ایران
اخیرا وزیر امور خارجه آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواسته که تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند! نکته ای که ناظران سیاسی بر این باورند که درخواست مایک پمپئو در راستای تلاش مذبوحانه آمریکایی‌هاست تا بتوانند امتیاز بزرگی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد لغو کنند زیرا ایران به موجب این امتیاز می‌تواند سلاح‌های مدرن جهانی را خریداری کند.
مایک پامپئو که طی ماههای اخیر بارها در فضای مجازی و نشست‌های خبری خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران شده است، در فاصله تنها ۶ ماه مانده به انقضای این تحریم‌ها بار دیگر با جوسازی علیه ایران، از شورای امنیت خواست که این تحریم‌های تسلیحاتی را تمدید کند.
وی طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر ضمن تکرار ادعاهای بی‌اساس قبلی خود و سایر مقامات آمریکایی مبنی بر حمایت ایران از تروریسم، نوشت: تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ۶ ماه دیگر منقضی می‌شود. شورای امنیت سازمان ملل متحد باید قبل از اینکه خشونت‌های ایران تشدید شود و آنها یک مسابقه تسلیحاتی جدید را در خاورمیانه آغاز کنند، این تحریم‌ها را تمدید کند. مقامات آمریکایی به‌ویژه وزیر امور خارجه این کشور در حالی به بهانه پیشگیری از مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه از ضرورت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران سخن می‌گویند که طی سال‌های اخیر متحدان آمریکا در منطقه میلیاردها دلار سلاح از آمریکا و سایر کشورهای غربی خریداری کرده و از این سلاح‌ها علیه دیگر کشورهای منطقه استفاده کرده‌اند.
به عنوان مثال، عربستان به بزرگترین متحد آمریکا در منطقه خلیج فارس، در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۷۸ میلیارد دلار بودجه نظامی صرف کرده که بخش زیادی از این بودجه صرف خرید تسلیحات جدید به‌منظور استفاده در جنگ یمن شده است. این کشور در سال ۲۰۱۹ از لحاظ مخارج نظامی بالاتر از کشورهایی مانند روسیه، انگلیس، هند، فرانسه در رتبه سوم جهان قرار داشته است.
البته میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در وین در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران درصفحه توییترش نوشت: رقابت تسلیحاتی معمولا یک‌جانبه نیست. [این امر] یک تلاش جمعی است، یا در سطح قدرت‌های بزرگ یا در سطح منطقه است. او در ادامه بیان کرد: خطر رقابت تسلیحاتی را به سختی می‌توان با تحریم تسلیحاتی علیه یک کشور از بین برد. این امر مستلزم تلاش‌های جمعی از طریق مذاکرات است. در واکنش به این درخواست؛ مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران به این اظهارات واکنش نشان داد و آن را تلاش آمریکا برای تداوم تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران خواند.
«وی تصریح کرد: اما آمریکا موفق نخواهد شد که حمایت دیگران را در نقض قوانین بین‌المللی جلب کند. محدودیت تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل درخصوص ایران که از سال ۲۰۱۶ اجرایی شد در مهر ماه سال ۱۳۹۹ منقضی می‌شود.

امکان قانونی لغو امتیاز تسلیحاتی ایران وجود ندارد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره درخواست وزیر خارجه آمریکا از شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، گفت: تحریم‌های تسلیحاتی طبق برجام مهر ماه سال جاری لغو می‌شود و هیچ امکان قانونی برای لغو این امتیاز ایران وجود ندارد.
علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با خانه‌ملت، با بیان اینکه تحریم تسلیحاتی ایران از مهرماه سال جاری طبق مصوبه به صورت خودکار به پشتوانه قطعنامه شوراتی امنیت سازمان ملل آزاد می‌شود، افزود: آمریکایی‌ها از مدت‌ها پیش در تلاشند که به گونه‌ای این آزادسازی تسلیحاتی ایران را مرتفع کنند. به همین دلیل از هیچ تلاشی فرو گذار نمی‌کنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس آمریکایی‌ها از مدتی پیش دنبال تشکیل سمپوزیم بین المللی بودند تا کشورها را تحریک کنند که با رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران به صورت خودکار طبق برجام مخالفت کنند اما به دلیل شیوع بیماری کرونا نتوانستند این جلسه را تشکیل دهند.
بروجردی با اشاره به درخواست وزیر خارجه آمریکا از شورای امنیت، گفت: اقدام پمپئو حلقه دیگری از زنجیره اقدامات آمریکا برای لغو آزاد سازی تحریم‌ها است البته به لحاظ مقررات بین‌المللی آمریکا راهی جز ارائه قطعنامه جدید به شورای امنیت ندارد. در صورتی که قطعنامه‌ای هم از طرف آمریکا در شورای امنیت عنوان شود قطعا با مخالفت روسیه و چین مواجه می‌شود لذا آمریکایی‌ها راه به جایی نمی‌برند.
نماینده مردم در مجلس معتقد است: درخواست مایک پمپئو در راستای تلاش مذبوحانه آمریکایی‌هاست تا بتوانند امتیاز بزرگی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد را لغو کنند زیرا ایران به موجب این امتیاز می‌تواند سلاح‌های مدرن جهانی را خریداری کند. البته به موجب رفع تحریم‌های تسلیحاتی بازار فروش تسلیحات ایران را با توجه به کیفیت سلاح‌ها، رونق خوبی می‌گیرد که به لحاظ اعتباری و اقتصادی حائز اهمیت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توافق برجام از پشتوانه قطعنامه شورای امنیت برخوردار است، گفت: هر نقضی نیازمند قطعنامه جدید و اجماع پنج عضو دائم شورای امنیت است که به دلیل مخالفت روسیه و چین با آمریکا اتفاق نخواهد افتاد.

چین و روسیه قطعا با آمریکا همگام نمی‌شوند
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با اشاره به پایبندی ایران در برجام، گفت: آمریکا به دنبال افزایش فشار به ایران است اما مقامات چین و روسیه پیشنهاد تمدید تحریم تسلیحاتی آمریکا را در شورای امنیت وتو می‌کنند.
محمدجواد جمالی‌نوبندگانی در واکنش به درخواست وزیر امورخارجه آمریکا از شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران در برجام به تمام تعهدات خود عمل و حتی بیش از آن خویشتن داری کرده است. تهاجمی‌ترین بخش حمله به برجام را ترامپ انجام داد و از توافق خارج شد به دنبال آن اروپایی‌ هرچند هجده تعهد جدید در قبال ایران برای جبران خسارات آمریکا اعلام کردند اما از ترس آمریکا به تعهدات خود پایبند نبودند.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات خود عمل کرده باید از همه مزایای برجام برخوردار شود. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، جمهوری اسلامی برای بهتر شدن روابط بین المللی و منطقه‌ای از نظر سیاسی و اقتصادی باید بتواند فضای جدیدی را تجربه کند اما این اتفاق تاکنون نیفتاد است. جمالی نوبندگانی افزود: بر اساس مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ تحریم ایران در حوزه خرید تسلیحات ۶ ماه دیگر به پایان می رسد اما متاسفانه آمریکایی‌ها در همه ادوار به دنبال افزایش فشارهای همه جانبه علیه ما بوده و هستند و دیگران را هم وادار به این فشارها می‌کنند.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه مایک پمپئو به دنبال تعبیه مقدماتی است که موضوع ایران مجدد در شورای امنیت مطرح شود، گفت: آنها طبق گذشته گزاره جعلی و دروغین را مطرح کردند تا فضای جامعه بین الملل را علیه ما منفی کنند اما شاهدیم که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر مقامات چینی و روسی به عنوان اعضای دائم شورای امنیت بارها نظرات دولتمردان آمریکا را محکوم کردند. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خروج آمریکا علت تضعیف برجام است، تصریح کرد: مواضع مقامات چین و روسیه قطعا همگام با امریکا در ارتباط با تمدید تحریم‌ تسلیحاتی نیست. البته انتظار می‌رود که مقامات اروپایی عضو دائم شورای امنیت نیز با پیشنهاد آمریکا مخالفت کنند.

جمهوری اسلامی عطش خرید سلاح ندارد
همچنین رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه ایران عطش خرید سلاح ندارد و علاوه بر این به توان داخلی متکی است، درخواست آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در ادامه سیاست‌های استکباری و یکجانبه گرایی آمریکا دانست.
کمال دهقانی‌ فیروزآبادی گفت: راهبرد جمهوری اسلامی ایران دفاع بازدارنده است و در طول سالهای گذشته سرمایه گذاری عمده در زمینه تسلیحات انجام داده است. کشورهای که قصد تجاوز به ایران داشته باشند باید متوجه باشند که بعد از ضربه با دفاع جانانه روبه‌رو می‌شوند. نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجهیزات جمهوری اسلامی در حوزه صنایع موشکی ناشی از دفاع بازدارنده است، افزود: از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران عطش خاصی برای خرید سلاح از خارج از کشور ندارد. ایران همانند برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس در دام سیاست‌های منفعت طلبانه غربی‌ها به ویژه آمریکا نمی‌افتد و میلیاردها دلار از جیب مردم هزینه خرید و نگهداری از سلاح‌های آنها نمی‌کند.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دنبال خرید سلاح نیست، تصریح کرد: ما می‌توانیم هر سلاحی که بخواهیم با اتکاء به توان نیروی انسانی داخلی تولید کنیم. نمونه آن هم موشک‌هایی نقطه زنی بود که در پاسخ به آمریکا پایگاه عین الاسد را مورد هدف قرار داد. جمهوری اسلامی همچنین در حوزه صنایع دریایی توانسته پیشرفته ترین تجهیزات را تولید کند.
دهقانی فیروز آبادی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران طبق قوانین بین الملل اقدام خواهد کرد و مانند سیاست امریکا نقض عهد نمی‌کند، ایران متناسب با قطعنامه شورای امنیت و حقوق بین الملل از حق خود دفاع می‌کند و در صحنه بین‌الملل با یک جانبه گرایی آمریکا مبارزه می‌کند. رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست آمریکا مبتنی بر خوی استکبار و یکجانبه گرایی، گفت: این سیاست‌های آمریکا در دولت اوباما نیز دنبال می‌شد اما در دولت ترامپ تبلور پیدا کرد. ترامپ نقض عهد و تروریسم اقتصادی را رواج داد حتی در مقابل کمک‌های بشردوستانه قرار گرفت. با این شرایط آمریکا دیگر نمی‌تواند ژست لیبرال دموکرات در عرصه بین الملل به خود گیرد.
https://siasatrooz.ir/vdcizpazzt1az52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی