جمعه ۶ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۰
کد مطلب : 106211

کلاغ پر روی اعصاب مردم

دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگویی ضمن اشاره به مشکل بسیاری از مسئولان از جمله رئیس جمهوری با...

دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگویی ضمن اشاره به مشکل بسیاری از مسئولان از جمله رئیس جمهوری با انحصار تلگرام که منجر به فیلتر شدنش شده، حالا به اینستاگرام هشدار می دهد که اگر مدیرانش به سخنان جمهوری اسلامی گوش ندهند به سرنوشتی همانند تلگرام دچار خواهد شد!
فیروزآبادی در جایی از سخنانش از وزارت ارتباطات گله کرده که چرا فیلترینگ را شُل کرده است اما با همه این اظهارات توضیح نداده که آیا فیلترینگ به داد تلگرام رسید و توانست علاقه مردم به این پیام رسان را از بین ببرد؟! او توضیح نداده که چرا به جای چنین اقدامات سلبی که نتایجش از پیش معلوم است کار اساسی در حوزه فضای مجازی صورت نمی گیرد.
واقعیت این است که از زمانی که تلگرام به جمع سایتهای فیلتر شده پیوسته شوق و علاقه مردم نسبت به نصب انواع فیلتر شکنها به حدی افزایش یافته که شرکتهای خدمات اینترنتی و حتی مخابرات را به این فکر انداخته که از این علاقه مردم به شکل بسیار غیراخلاقی سوء استفاده کنند! بدین ترتیب که ترافیک استفاده اینترنتی از سایتهای داخلی و خارجی را با قیمتهای متفاوت و حجمهای متفاوت ارائه کنند!
در کنار این موضوع آسیبهای اجتماعی ناشی از استفاده از پیام رسانهای بی هویت و تایید نشده با فیلترینگ تلگرام و استفاده روز افزون از فیلترشکنها به حدی افزایش یافته است که باعث شده گروه سنی های مختلف در معرض تصاویر زننده و محتوای خشن و بی اساس قرار گیرند. مثلا افرادی که تا پیش از این استفاده مشخصی از فیلتر شکن نداشتند حالا به بهانه استفاده از تلگرام از فیلتر شکن استفاده کرده و در این راستا ممکن است چند سایت بی محتوای فیلتر را هم سرک بکشند و حتی نگاهی به سایتهایی که ذهن و باورشان را نشانه رفته است بیاندازند.
در کنار بی اثر بودن فیلترینگ باید به این نکته نیز توجه داشت که متاسفانه از زمان فیلتر شدن تلگرام شبکه اجتماعی با قابلیتهای مناسب داخلی نتوانسته وارد حریم شخصی مردم شود و همین موضوع خود به اصرار استفاده از تلگرام فیلتر، دامن زده است. در همین راستا شبکه پیام رسان سروش هم که به بهانه توسعه شبکه ارتباطی خود بودچه هنگفتی دریافت کرد روز به روز با ریزش مخاطب همراه است و بر اساس آمار نتوانسته مشتریان را جلب کند!
نبود آینده پژوهی مناسب در کشور در جهت همسان سازی کشور و مردم با دانش و تلنولوژی روز جهان، نداشتن برنامه مدون برای تولید شبکه های بومی و بومی سازی تکنولوژی های نوظهور پیش از ایجاد چالش برای کشور و در نهایت برخورد غلط با استقبال مردم از پدیده های جدید همه و همه به چالش ها و آسیبهای استفاده از پیام رسانهای بی هویت خارجی در کشور دامن زده است و باعث شده شکافی را بین مردم و مسولانشان ایجاد شود. در حالی که می توانیم مانند اقدامی که اتحادیه اروپا با فیس بوک انجام داد با پیام رسانهای خارجی داشته باشیم. اگر برنامه حقوقی مدونی در کشور وجود داشته باشد می توانیم در صورت تخلف از قوانین کشور مانند اتحادیه اروپا که فیسبوک را به دلیل تخلفات جریمه بی سابقه کرد، همین روش را پیش بگیریم و در کنار آن به تقویت تکنولوژی های امن بومی بپردازیم تا بهترین نتیجه حاصل شود. 

نویسنده: محسن رجبی

https://siasatrooz.ir/vdcizqazzt1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی