?>?> مهار تله‌هاي آمريكايي | سیاست روز
سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 89291
ارزيابي كارشناسان از دسيسه‌هاي ضد ايراني امريكا

مهار تله‌هاي آمريكايي

مهار تله‌هاي آمريكايي

كارشناسان معتقدند هدف امريكا از چينش سناريوهاي مختلف در قبال جمهوري اسلامي ايران، مهار ايران در عرصه منطقه و بين الملل است.
نیویورک این روزها آبستن تحولات تازه‌ای در فضای بین‌المللی است؛ تحولاتی که به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ محدود نشده و افزون بر آن، موضوع مقابله با گروهك تروريستي داعش نيز محور گفت‌وگوهاي تيم هسته‌اي كشورمان با اعضاي ۱+۵ و ديگر كشورهاي شركت‌كننده در نشست عمومي سازمان ملل بوده است.
مقابله با گروهك تروريستي داعش در حالي به ادعاي امريكايي‌ها به يك دغدغه تبديل شده است كه همه مي‌دانند كه خود امريكايي‌ها از حاميان و تشكيل‌دهندگان اصلي اين گروهك تروريستي بودند.
حتي آنها ائتلافي را تشكيل دادند كه نتوانست اعتماد بين المللي را بدست آورد حتي بارها موضوع پيوستن ايران به اين ائتلاف با در خواست ديگر كشورها به جز امريكا كه همچنان سياست فريبكارانه خويش را دنبال مي‌كند مطرح شد كه مقامات كشورمان با ابراز ترديد به اين ائتلاف، مخالفت خود را براي حضور در اين ائتلاف اعلام كردند.
در اين‌باره رویترز در گزارشی به نقش غیر‌قابل انکار ایران در عراق و سوریه علیه گروه تروریستی داعش پرداخت و نوشت: آمریکا دوست داشته باشد یا نه، ایران متحد کلیدی عراق و سوریه است و مطمئنا بازیگر مهمی در مبارزه با گروه تروریستی داعش است.
آمریکا و ایران که در اکثر موضوعات اساسی خاورمیانه با یکدیگر اختلاف دارند، اکنون یکدیگر را در یک سمت و سو علیه پیدایش بحران گروه داعش می‌بینند که بخش‌های مهمی از دو کشور عراق و سوریه را اشغال کرده است.
در حالی که به سختی این وضع همچون ضرب‌المثل «دشمنِ دشمنت دوست تو است» تلقی می‌شود، اما این نشان می‌دهد که یک دشمن مشترک می‌تواند واشنگتن و تهران را در زمینه‌ای مشترک قرار دهد.
هرگونه تلاش برای نزدیک کردن این دو کشور به سادگی میسر نیست. به نظر مي‌رسد همکاری نظامی ایران و آمریکا علیه داعش جزو گزینه‌های روی میز نیست، بعلاوه ایران در ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا حضور ندارد.
از سويي ديگر در چارچوب مذاكرات هسته‌اي اين روزها امريكايي‌ها سناريوي جديدي را در قالب پيشنهاد هسته‌اي مطرح كردند كه به نوعي با جنجال‌سازي رسانه‌اي به دنبال امتيازگيري در مذاكرات هسته‌اي هستند.
حال اين سوال به ذهن خطور مي‌كند كه امريكا از چيدمان سناريوهاي مختلف در قبال ايران چه هدفي را دنبال مي‌كند؟ نكته‌اي كه كارشناسان سياست خارجي نيز بر آن اتفاق نظر دارند اين است كه امريكا از قدرت گرفتن ايران و افول هژموني ديكتاتوري خود در منطقه و عرصه بين‌الملل هراس دارد بنابراين تمام تلاش خود را براي مهار ايران انجام مي‌دهد چنانچه يك روز موضوع هسته‌اي بهانه‌اي براي اعمال تهديدات و تحريم‌هاي ضد ايراني‌اش مي‌شود روز ديگر ايران را به نقض حقوق بشر متهم مي‌كند، سناريوي داعش را مي‌چيند و بعد از آن موضوع مقابله با آن و ائتلاف ضد داعش را مطرح مي‌كند تا از اين طريق ضمن انحراف افكار عمومي از كاهش وجهه خود در عرصه بين‌الملل ممانعت كند.
در اين زمينه سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين اهداف ضد ايراني امريكا پرداخته است.

مهار ايران در عرصه جهاني هدف اصلي امريكا
حسين نقوي‌حسيني عضو کميسيون سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي درخصوص هدف چيدمان سناريوهاي آمريکا در قبال ايران گفت: آمريکا به دنبال همان موضوعي است که کيسينجر مدتي قبل در شوراي روابط خارجي اين کشور مطرح کرد و آن هم اين بود که گروهک تروريستي داعش را رها کرده و ايران را مهار کنيد چون ايران در حال تبديل شدن به يک امپراتوري است.
وي افزود: آمريکايي‌ها به هر شيوه‌اي متوسل شدند تا جلوي نفوذ و گسترش قدرت ايران را بگيرند كه شکست خوردند.
عضو کميسيون سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: آمريکا طالبان را تشکيل داد. تا ايران را ناامن کند اما طالبان به ضرر خودشان تمام شد، القاعده، النصره در سوريه و هم‌اکنون داعش را ايجاد کرد تا بتواند در مقابل ايران قد علم کند اما همه توطئه‌ها عليه ايران به ضرر خودش تمام شد.
وي با اشاره به اينکه آمريکايي‌ها حتي از تحريم و تهديدهاي ضدايراني نيز نتيجه‌اي نگرفتند گفت: آمريکا و متحدانش تلاش گسترده‌اي داشتند تا بتوانند از گسترش بيداري اسلامي و تفکر اسلامي ممانعت کنند در چارچوب مذاکرات هسته‌اي توافقات ژنو را امضا کردند ولي بعد از آن زير توافقات زدند، مدام درحال زياده‌خواهي در چارچوب مذاکرات هستند و هر روز هم دسيسه‌هاي جديدي را مي‌چينند اما تاکنون با بن‌بست روبرو شدند.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا ايران مي‌تواند ائتلاف ضدتروريستي تشکيل دهد خاطرنشان کرد و گفت: با توجه به اقدامات فريبکارانه آمريکا از جمله تشکيل ائتلافي که بي‌اعتمادي ملت‌ها را به دنبال داشت، ايران آمادگي دارد تا به صورت واقعي با گروهک تروريستي داعش مبارزه و در واقع در مقابل تروريسم و افراط‌گري بايستد و فضايي را خارج از سناريوهاي‌هاليوودي براي حضور کشورهايي که دستشان به خون ملت‌ها آلوده نيست آماده کند.

امريكا به دنبال نزول هژموني امپراتوري خويش است
دكتر سيد‌رضا صدرالحسيني ديگر كارشناس سياست خارجي در اين خصوص گفت: با نگاهي به سير روند نزولي آمريکا در طول سه دهه گذشته به اين واقعيت پي مي‌بريم که اين کشور به طور کلي به دلايل گوناگون اقتصادي، سياسي، فرهنگي در حال از دست دادن هژموني خويش بوده و سلطه اين کشور حتي در کشورهاي دوست و تحت تسلط وي نيز کاهش يافته است. البته اين واقعيت در غرب آسيا شدت بيشتري داشته که دليل اصلي آن انقلاب اسلامي و موقعيت‌ها و پيروزي‌هاي انقلاب و افزايش توانمندي‌هاي جمهوري اسلامي ايران است.
وي افزود: در حقيقت آمريکا براي جلوگيري از افول امپراتوري خويش بايد اقداماتي از جمله اقدامات سلبي براي افزايش اقتدار جمهوري اسلامي ايران انجام دهد که ايران‌هراسي و شيعه‌هراسي و تقويت رقباي منطقه‌اي ايران از جمله اين اقدامات است.
اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد: به موازات اين اقدامات آمريکا بايد اقدامات ايجابي نيز انجام دهد يکي از آن اقدامات ترسيم سناريوهايي است که بتواند اميد به همکاري ايران را افزايش دهد بنابراين موضوع اخيري که آمريکايي‌ها در‌خصوص همکاري با ايران در فضاي رسانه‌اي با استفاده از عمليات رواني انجام مي‌دهند با اين چارچوب تحليل قابل بررسي است. به مفهوم ديگر آمريکايي‌ها به دلايل گوناگون که در قالب يک مصاحبه کوتاه نمي‌گنجد به دنبال به تله‌اندازي ايران در قضيه همکاري اين کشور در نقشه مقابله با داعش مي‌باشد. همه مي‌دانيم حرکت آمريکا عليه داعش مبارزه واقعي با تروريسم نبوده و فقط نمايشي براي اهداف پيدا و پنهان آمريکا مي‌باشد.
وي در ادامه گفت:با توجه به مقابله واقعي و جدي ايران با تروريسم در منطقه که نمونه بارز آن مبارزه با تروريست در سوريه است و استفاده از نفوذ معنوي انقلاب اسلامي ايران مي‌تواند ائتلاف ضدتروريسم نه فقط با تروريسم پديد آمده از تکثير سلفي‌هاي، تکفيري بلکه مقابله با تروريسم واقعي در همه اشکال آن ايجاد نمايد از جمله کشورهاي همکاري‌کننده در اين ائتلاف، همه کشورهايي هستند از سلطه نظام يک‌جانبه‌گرايانه آمريکا در قاره آسيا، آمريکا، آفريقا و اروپا تشکيل شده‌اند که البته اين ائتلاف ائتلافي مدني و مردمي خواهد بود نه تکيه بر دولت‌هاي وابسته اين قاره‌ها. البته ائتلاف حقوقي نيز از جمله ائتلاف‌هايي است که مي‌توان براي مقابله جدي و واقعي عليه تروريسم تشکيل داد.

ايران براي امريكا يك چالش است
مهدي مطهرنيا ديگر كارشناس سياست خارجي نگاه ديگري به اين موضوع دارد چنانچه وي مي‌گويد: ايالات متحده آمريکا در‌پي ايجاد يک سامانه براي مديريت امنيتي جهان در چارچوب اهداف تعريف شده براي گسترش نفوذ خود در آسيا و محاصره رقيب اصلي خود در اين قرن يعني چين است.
وي افزود: بدين ترتيب براي گذار از استراتژيک خود در جهت رسيدن به اين هدف بايد کنترل خاورميانه ازمنظر امنيتي را در دست گيرد و نياز به حضور در منطقه و زدن پايگاه‌هاي جديد را داراست. در اين جاست که هرگونه مخالفت با آمريکا در بعد منطقه و بين‌الملل در نظر استراتژيست‌هاي آمريکا يک فرصت جهت توجيه و تفسير حضور آمريکا مي‌باشد.
اين كارشناس سياست خارجي در ادامه گفت: از طرف ديگر يکي از چالش‌هاي جدي در برابر آمريکا براي عملياتي ساختن اهداف خود در گستره خاورميانه و در پهناي آسيا، ايران و موضع‌گيري‌هاي كشورمان در قبال مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي است لذا فشار بر ايران در دستور کار آمريکا قرار مي‌گيرد و اين امري طبيعي است چرا که اين ايران است كه به عنوان يک دولت چالش‌برانگيز با استفاده از امکانات ملي بر روي تحرکات بين‌المللي آمريکا جهت سلطه يا گسترش نفوذ اين کشور مانع‌تراشي مي‌کند.
وي تصريح كرد: تحرک ايران در جبهه مقاومت در جغرافياي سوريه، لبنان و فلسطين و ديگر کشورهاي منطقه براي آمريکا آزار‌دهنده است. اين در حالي است که جغرافياي هدف آمريکا در مرحله اول خاورميانه و در مرحله پس از آن به عنوان هدف اصلي خاور دور است.
وي در‌خصوص تشكيل ائتلاف ضد تروريستي با محوريت ايران نيز خاطرنشان كرد وگفت: اين ائتلاف نياز به يک توان بالاي بين‌المللي دارد ورود ايران به عنوان يک پرچم‌دار در جهت مبارزه با تروريسم مي‌تواند هزينه‌هاي بسيار گزافي را برايش متحمل شود بنابراين خرد سياسي حكم مي‌كند ايران به وظايف ملي خود در قبال ورود تروريسم به مرزهاي دروني بينديشد تا توان خود را در چارچوب اين معنا به كار گيرد.

https://siasatrooz.ir/vdcizrav.t1a332bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی