سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۲۳:۱۱
کد مطلب : 75241
عنان در رايزني با مقامات ايران تاكيد كرد

غرب ريشه بحران و تهران كليد طلايي حل بحران سوريه

غرب ريشه بحران و تهران كليد طلايي حل بحران سوريه

عنان ديروز در تهران ضمن تاكيد بر نقش ايران در حل مسئله سوريه تاكيد كرد كه غرب ريشه اصلي بحران اين كشور است.
سفر عنان نماينده سازمان ملل در امور سوريه‌ در حالي انجام شد كه۱۰روز قبل در نشست ژنو ، نماينده اي از كشورمان حضور نداشت. در عین حال ورود کوفی عنان به مسئله سوریه نشانگر این واقعیت است که تلاش خط آمریکا و اسرائیل و دو شاه منطقه برای تضعیف خط مقاومت شکست خورده چرا که حضور کوفی عنان به معنای شکست خوردن راه حل نظامی برای سوریه است.
كوفي عنان كه اوايل اسفندماه سال گذشته به عنوان ميانجي بين المللي از سوي سازمان ملل انتخاب شد، پس از انتصاب خود به اين سمت، طرح ۶ ماده اي را براي پايان دادن به خشونت هاي سوريه، تهيه و تنظيم كرد و پس از آن هم رايزني هاي خود با دولت هاي بزرگ و دولت هاي منطقه از جمله ايران را آغاز كرد.
در خصوص علت مخالفت آمريكا با حضور ايران نيز بحث ها و تحليل هاي بسياري صورت گرفت، در حاليكه آمريكا با طرح ادعاهاي واهي ايران را يكي از عوامل خشونت در سوريه معرفي و به اين بهانه با حضور ايران در نشست ژنو مخالفت كرد.اما تحليلگران و كارشناسان بسياري معتقد بودند كه آمريكا براي آن كه جايگاه و نفوذ ايران را در منطقه زير سوال برده و ناديده بگيرد، از ايران براي اين نشست دعوت نكرد.
اكنون كوفي عنان با سفر دوباره خود به ايران در طي كمتر از دو ماه، عملا به آمريكا ثابت كرد كه نمي توان نقش ايران را ناديده گرفت و پايان خشونت ها در سوريه بدون مشاركت ايران، امكان پذير نيست.اين سفر عنان، در واقع دهن كجي به آمريكايي است كه داعيه دار "ابرقدرتي" در جهان است.اين چندمين باري است كه آمريكا در مسئله سوريه "سنگ روي يخ" مي شود. برخي بر اين امر تاكيد دارند عنان براي اينكه بتواند از ظرفيت‌هاي ايران براي حل مسئله سوريه برخوردار شود بايد ضمانت‌هاي عيني به ايران بدهد كه طرح‌ها و راهكارهاي ايران در جهت حل مسئله سوريه مورد استفاده قرار مي‌گيرد و عنان به دنبال بهره‌گيري از اين مسئله براي اجراي اهداف ضد ايراني غرب نمي‌باشد.
وزير امور خارجه كشورمان ديروز در ملاقات خود با كوفي عنان درباره بحران سوريه، تأكيد كرد: همه بايد تلاش كنند كه با بهترين شيوه به راه‌هاي برون رفت از اين مشكل دست يابند.
صالحي با تأكيد بر اين كه نبايد اجازه داد برخي اقدامات و دخالت‌هاي ناعادلانه و يك‌جانبه شرايط را به سمت تشديد خشونت سوق دهد، اظهار كرد: كشورهاي منطقه و تأثيرگذار در اين راستا بـايد با رويكرد واقع‌گرايانه، از دخالت خارجي در سوريه كه شرايط را قطعاً بحراني‌تر و بغرنج‌تر مي‌كند، جلوگيري كنند.
وي موضع جمهوري اسلامي ايران را احترام به حق برخورداري مردم سوريه از حقوق اساسي خود، اصلاحات در حال اجراي رييس‌جمهور بشار اسد در اين راستا، دخالت نكردن خارجي در امور داخلي سوريه و نيز نقش مهم سوريه در مقاومت عليه رژيم صهيونيستي بيان كرد.
كوفي عنان نيز هدف از سفر به تهران را ادامه حمايت‌ها و همكاري‌هاي جمهوري اسلامي ايران از تلاش‌هايش براي حل و فصل بحران سوريه توصيف كرد.
نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل در امور سوريه با تأكيد بر اين كه همواره از تشويق و همكاري دولت و وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران برخوردار بوده است، افزود: ايران در مساله سوريه نقش مثبتي ايفا مي‌كند و من به اين امر اعتقاد دارم. كوفي عنان با بيان اين كه بايد گفت‌وگوهاي سياسي بين سوري‌ها انجام شود تا خودشان در مورد آينده‌شان تصميم‌گيري كنند گفت: تجربه من نشان مي‌دهد كه ايران مي‌تواند نقش مثبتي داشته باشد. به رويكرد‌ ديگر كشورها اعتقادي ندارم.
پس از گفتگوي عنان و صالحي هر دو در نشست خبري مشترك شركت كرده و نتيجه گفت وگو ها را تشريح كردند.
علي‌اكبر صالحي، وزير امور خارجه كشورمان دراين نشست مطبوعاتي مشترك با كوفي عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در بحران سوريه ، خاطر نشان كرد: از زماني كه آقاي كوفي عنان اين مسئوليت را بر عهده گرفته‌اند، تلاش كرده‌اند با اتخاذ مواضعي عادلانه و بي‌طرفانه و با پيشنهاد طرح شش ماده‌اي در جهت رفع بحران سوريه عمل كنند و در اين راستا حركت كنند.
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: موضع ايران درباره سوريه كاملا روشن است. مردم سوريه مانند هر ملت ديگري حق برخورداري از حقوق اساسي و مدني در يك جامعه را دارند، حق انتخابات آزاد و اینکه دولت‌ها فساد را از خود دور کنند، حق مردم سوریه است.
نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه نيز در اين نشست با ذکر این نکته که به دنبال حمایت و همکاری ایران هستم تا در تلاش‌هایم این بحران را به صورت صلح‌ آمیز حل کنم، خاطرنشان کرد: در طی این مسئولیت همواره مورد تشویق و همکاری آقای صالحی و دولت ایران بودم و امیدوارم تا حل مشکل به همکاری ادامه دهیم.
لازم به ذكر است كوفي‌عنان، نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه، با نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي درخصوص مسائل سوريه ديدار و گفت‌وگو كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در اين ديدار تاكيد كرد: راه‌حل سوريه يك راه حل سوري است كه بايد بدون دخالت خارجي و توسط مردم و دولت سوريه دنبال شود. جليلي گفت: سابقه برخي دولت‌ها مثل آمريكا در حمايت از ديكتاتورها و رفتارهاي غيردموكراتيك نشان مي‌دهد اين دولت‌ها نمي‌توانند بخشي از راه‌حل براي سوريه باشند و مردم منطقه دولت آمريكا را بخش مهم مشكلات منطقه مي‌دانند نه راه‌حل آن.
نماينده مقام معظم رهبري اظهار داشت: گفت‌وگوي سياسي در سوريه بايد همزمان با تلاش براي آتش بس دنبال شود و پيشنهاد كرد ناظران سازمان ملل مانع ورود سلاح و عناصر مسلح به سوريه شوند.
در اين ديدار همچنين كوفي عنان با ارائه گزارشي از نشست ژنو درباره سوريه، بر نقش جمهوري اسلامي ايران در كمك به حل مسائل سوريه تاكيد كرد. لازم به ذكر است نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، ديروز در پایان سفر به تهران بمنظور گفت‌وگو با مقامات عراقی درباره سوریه، وارد بغداد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcizray.t1aw52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی