?>?> مقصر اصلی اوضاع اقتصادی کنونی کیست؟ | سیاست روز
دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 110315

مقصر اصلی اوضاع اقتصادی کنونی کیست؟

مقصر اصلی اوضاع اقتصادی کنونی کیست؟

اگر اصلاح طلبان و عملکرد آنها نبود آیا اکنون شرایط و اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور بهتر بود؟ بله بهتر بود،‌ گزارش را بخوانید تا متوجه شوید چرا؟
جریان های سیاسی در ایران پس از انقلاب کارنامه خوبی از خود بجا نگذاشته اند هر یک به نوعی با تصمیمات و رفتارهای غلط و اشتباه خود کشور را دچار گرفتاری های زیادی کرده اند. در این میان اصلاح طلبان بیشترین سهم را در وارد کردن زیان به کشور، مردم و انقلاب دارند، هم در زمینه سیاسی و هم در زمینه اقتصادی. رفتار و کردار احزاب در ایران نشان می دهد که کار جناحی و حزبی در ایران منافع کشور را تأمین نمی کند بلکه باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای کشور می شود.
اصلاح طلبان از زمانی که خود را وارد عرصه سیاسی کشور کردند تاکنون نه تنها منشأ خیر و برکت برای کشور نبودند بلکه باعث اسنداد سیاسی و اقتصادی در کشور شدند.
آشفتگی های سیاسی و اقتصادی پس از روی کار آمدن دولت اصلاحات که برآمده از تفکر دولت سازندگی بود، رو به فزونی گذاشت تا جایی که به آشوب ها و فتنه های ۷۸ رسید.
در حالی که کشور به کار و برنامه اقتصادی نیاز داشت تا بتواند به خاطر تبعات جنگ ۸ ساله خود را بازسازی کند، دولت اصلاحات با شعار اصلاحات وار میدان شد.
بیراهه دولت سازندگی در عرصه اقتصادی، تورم را به بالای ۵۰ درصد رسانده بود و این تورم به دولت بعدی نیز به ارث رسید. تفکر دولت سازندگی نیز لیبرال سرمایه داری بود که اوضاع اقتصادی را آشفته کرد. دولت اصلاحات به جای آن که در زمینه اقتصادی فعالیت بیشتری داشته باشد تا مشکلات اقتصادی بر طرف شود، بر مسائل سیاسی و فرهنگی متمرکز شد. اقدامات سیاسی در دوران دولت اصلاحات ورود به مسائلی بود که در قانون اساسی به آنها تأکید شده است. تغییرات و از ظن آنها اصلاحاتی که ساختار شکنانه، مشکل آفرین و مغایر قانون بود.
اصلاح طلبان با فلسفه وجودی شورای نگهبان مشکل داشتند و اکنون هم دارند و با آن مخالفت می کنند، حتی ولایت فقیه را بر اساس برداشت ها و قرائت‌های شخصی خود می پذیرند و التزام عملی به ولایت فقیه را قبول ندارند.
اصلاح طلبان از همان زمانی که رسماً در دولت اصلاحات روی کار آمدند ساز مذاکره با آمریکا را کوک کردند اما همان زمان بود که ایران از سوی آمریکا محور شرارت نامیده شد.
حتی در دولت اصلاحات مذاکرات هسته ای با تروئیکای اروپایی انجام و به توافقاتی دست رسیدیم که به تعلیق و پلمپ مراکز هسته ای کشورمان انجامید اما اروپایی ها که بر اساس توافق قرار بر لغو تحریم های اقتصادی داشتند، هیچیک از تعهدات خود را اجرا نکردند و با دستور رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۲ پلمپ مراکز هسته ای شکست و فعالیت ها با قوت آغاز شد. نقش اصلاحات در جریان فتنه ۷۸ اثبات شده است، پس از آن نیز انتخاب محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ برای اصلاح طلبان قابل تحمل نبود.
با وجود ضعف هایی که دولت احمدی نژاد داشت اما در دور نخست ریاست جمهوری عملکرد مناسبی از خود نشان داد اما با کارشکنی های اصلاح طلبان همراه بود. آنها چشم دیدن اقدامات محرومیت زدایی دولت را نداشتند.
انتخابات سال ۸۸ با شکست دوباره اصلاح طلبان به فتنه کشیده شد که عامل اصلی آن افراطیون طیف سیاسی اصلاح طلب بودند. کشور چندین ماه درگیر فتنه ای بود که به واسطه دروغ اصلاح طلبان واقع شد، دروغی که هیچگاه از سوی آنها اثبات نشد و مدرکی برای آن ارائه نشد. همزمان با فتنه ۸۸ که بسیار سنگین بود، جبهه دشمن نیز وارد میدان شد و علاوه بر حمایت از فتنه گران و آشوب طلبان، برای فشار مضاعف و حداکثری به جمهوری اسلامی ایران، تحریم های اقتصادی شدیدی را اعمال کرد. آمریکا و اروپا در این میدان یکه تاز بودند و اکنون نیز هستند، شدیدترین تحریم های اقتصادی و فشارهای سیاسی و حقوق بشری در فتنه ۸۸ علیه ایران به کار گرفته شد که سابقه نداشت. مقامات آمریکا در آن زمان اعلام کردند که شدیدترین تحریم های اقتصادی را علیه ایران وضع کرده ایم که تاکنون سابقه نداشته است. با وجود همه فشارهای اقتصادی و سیاسی، بار دیگر دولتی بر سر کار آمد که وام گرفته از دو تفکر لیبرال سرمایه داری و اصلاح طلبی بود. انتخابات سال ۱۳۹۲ با پیروزی روحانی رقم خورد، از مهمترین دلایل پیروزی او در انتخابات، وعده های اقتصادی بود که به افکار عمومی داده بود. اکثر وعده های اقتصادی روحانی و تیم تبلیغاتی او به مذاکره با آمریکا بستگی داشت. مذاکراتی که تا پیش از دولت تدبیر و امید در دولت احمدی نژاد به نتیجه نرسیده بود.
وعده های اقتصادی آقای روحانی تا زمان دستیابی به توافق هسته ای ادامه داشت. اصلاح طلبان نیز در رسانه های خود تبلیغات گسترده ای را برای دستاوردهای برجام در دستور کار داشتند. مردم به وعده های اقتصادی روحانی و دولتی که پس از پیروزی در انتخابات مستقر شد رأی دادند و طبیعی بود که پس از توافق هسته ای وعده های دولت را مطالبه کنند.
وعده ها و قول ها محقق نشد، چرا که دولت، چشم امید به تعهداتی داشت که آمریکا و اروپا در برجام داده بودند.
شخصیت ها و رسانه های اصلاح طلب درباره برجام چه ها که نگفتند، حتی ادعا کردند هر روز تأخیر در اجرای برجام ۱۰۰ میلیون دلار به کشور زیان وارد می کند. اگر این روزی ۱۰۰ میلیون دلار را محاسبه کنیم چند میلیارد دلار می شود؟!
عجله در اجرای برجامی که هیچ تضمین قاطع و محکمی برای ماندگاری آن وجود نداشت، کشور را از هول حلیم به دورن دیگ انداخت!
اما چرا اصلاح طلبان و لیبرال ها در وضعیت اقتصادی ایجاد شده مقصر هستند؟
شرح داده شد که اصلاح طلبان و تفکر لیبرالی چه بلایی بر سر کشور تاکنون آورده اند و اکنون نیز با وجود همه اشتباهات سهوی و عمدی خود در طول انقلاب اسلامی، در مرحله ای هستیم که به خاطر سیاست های این طیف سیاسی، آمریکا و اروپا با وجود توافقی که دستپخت اصلاح طلبان و لیبرال ها است، تحریم های اقتصادی، فشارهای سیاسی و نظامی وارد می کنند چرا که به خاطر عملکرد این دو تفکر در ایران زیربنای اقتصادی کشور همچنان سست است اما اگر هم تاکنون ایران توانسته تحریم های حداکثری را پشت سر بگذارد به خاطر مقاومتی است که در افکار عمومی دیده می شود و بروز پیدا کرده است.
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی که خود سابقه حضور در حزب کارگزاران سازندگی را دارد، در گفت و گوی تلویزیونی در باره این که فتنه ۸۸ چقدر بر اوضاع اقتصادی کشور تأثیر منفی داشته گفته؛ «خیلی! به همه چیز لطمه زد. هنوز هم داریم هزینه می‌دهیم. اصلاً بد شد. خیلی از اختلافات از همان زمان ایجاد شد. باید سعی کنیم یواش یواش این اعتماد و سرمایه اجتماعی که سنگ‌ بنای توسعه کشور است، اندک اندک برگردد.»
آمریکا به پشتوانه سیستم مالی و حاکمیت دلار از سال ۲۰۰۹ و بعد از فتنه ۱۳۸۸، علاوه بر افزایش سخت‌گیری‌ها علیه بانک‌های غیر آمریکایی که با ایران کار می‌کردند، قوانین تحریم‌های ثانویه بانکی را علیه ایران اعمال کرد. از آن پس اصطلاح تحریم‌های فلج ‌کننده به جای تحریم‌های هوشمند، بیشتر بر زبان مسئولین آمریکایی جاری ‌شد. در این مدت حدود ۶۰۰ فرد، نهاد و بانک ایرانی از جمله بانک مرکزی در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت و عملاً روابط مالی بین‌المللی ایران در تنگنایی بی‌سابقه گرفتار شد. واقعیت این است که اگر اکنون شرایط اقتصادی موجود در کشور باعث مشکلاتی برای مردم شده است، به خاطر عملکرد دو جریان سیاسی در کشور است که با هم اشتراکات فراوانی دارند، اصلاح طلبان و کارگزاران سازندگی که اکنون از هر دو طیف در دولت تدبیر و امید بر سر کار هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcizuazwt1azp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی