سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸
کد مطلب : 105410
پاسخ قاسمی به سیاست روز مبنی بر اینکه چرا ترامپ می‌گوید ایران دیگر آن کشور سابق نیست:

از ترامپ بپرسید

از ترامپ بپرسید

دیروز درحالی نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه در ساختمان شماره ۹ برگزار شد که بهرام قاسمی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد، سوال دیروز سیاست روز مبنی بر این بود که چرا ترامپ می‌گوید ایران دیگر آن کشور سابق نیست و مطمئن است مقامات ایرانی برای توافق تماس می‌گیرند، قاسمی در پاسخ اظهار داشت: این سوال را از ترامپ بپرسید.
وی گفت: ترامپ هر بامداد که بیدار می‌شود با تصور اینکه با حضور خود در کاخ سفید جهان از نو متولد می‌شود، اظهارات جدیدی دارد. سخنگوی دیپلماسی تصریح کرد: ترامپ خیلی قابل اطمینان نیست و شاید وی در اطراف خود تغییراتی می‌بیند که آن را به همه جهان تسری می‌دهد.
اینکه آقای قاسمی برای سوال مطروحه، ارجاع داده که پاسخ را از رئیس‌جمهور آمریکا بپرسیم یک طرف ماجرا، مسئله دیگر آنکه "ترامپ" پس از دیدار با رهبر کره شمالی به شبکه فاکس نیوز گفته بود؛ از وقتی من از توافق هسته‌ای خارج شدم ایران به یک کشور کاملا متفاوت تبدیل شده و دیگر به مدیترانه و سوریه و یمن مثل سابق نگاه نمی‌کند.
پیش از این نیز یک روز پس از حمله توییتری شدید به رئیس‌جمهور ایران در جمع کهنه‌سربازان آمریکایی اظهار داشت: ایران دیگر آن کشور سابق نیست.
حال سوال اینجاست چرا ترامپ این جمله را تکرار می‌کند "ایران تغییر کرده است" و "ایران دیگر آن کشور سابق نیست"؟ که پاسخ درستی را نیز از سخنگوی دستگاه دیپلماسی دریافت نکردیم.
در ادامه نشست، قاسمی به سوالی درباره تنش‌های لفظی ایران و آمریکا و برخی ادعاها مبنی بر مذاکره دو کشور اظهار داشت: بحث برجام کاملا روشن است، موضوعاتی توسط آمریکا و برخی کشورها درباره سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران مطرح شده اما این مسائل ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارد. وی یادآور شد: ممکن است بخش‌هایی در آمریکا آرزوهایی را مطرح کنند ولی با توجه به شرایط موجود از جمله خروج این کشور از برجام، اقدامات خصمانه و تلاش برای فشار اقتصادی بر ملت ایران و اعمال تحریم‌ها شرایطی برای مذاکره وجود ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه فاصله طولانی تا مراحلی که مطرح می‌شود، وجود دارد، گفت: با این آمریکا و این سیاست‌ها قطعا امکان گفت‌و‌گو و تعامل وجود نخواهد داشت و دولت این کشور نشان داده که غیرقابل اعتماد است.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی درباره سفر یوسف بن‌علوی وزیر خارجه عمان به واشنگتن و امکان میانجی‌گری وی بین ایران و آمریکا اظهار داشت: از محتوای مذاکرات و اهداف سفر این مقام عمانی اطلاعی ندارم. وی افزود: روابط ایران با عمان روابط مستمر و خوبی است و در تماس دائم هستیم؛ هفته‌های گذشته هم وزیر امور خارجه به این کشور سفر کرد اما نباید دنبال پیوست دادن این سفرها به یکدیگر باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارشناسان معتقدند با توجه به سابقه شکایت ایران از آمریکا به لاهه، این دادگاه ضمانت اجرایی ندارد و شکایت بی‌نتیجه خواهد ماند، گفت: ایران برای احقاق حقوق خود و نشان دادن تعهدات و ماندن در تعهدات با توجه به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام از این ساز و کار و دیگر روش‌ها استفاده می‌کند.
قاسمی افزود: شکایت ایران در دادگاه لاهه اعلام وصول شده و در شهریورماه توسط دادگاه جلسه استماع برگزار می‌شود و باید دید مسیر حقوقی را چگونه طی می‌کند. وی ادامه داد: باید صبور بود و این اقدام بهتر از سکوت و عدم هرگونه اقدامی است و امیدواریم به نتایج مطلوبی برسد.
وی در پاسخ به این سوال که سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: مهلت اروپا برای پیشنهادات ارائه شده ۱۵ مرداد است و با توجه به اینکه یک هفته به این مهلت باقی مانده، مذاکرات در چه وضعیتی است، گفت: تماس‌های دائم بین ایران و طرف‌های اروپایی ادامه دارد و خوشبینی‌هایی نیز وجود دارد و در کلیات علامت مثبتی دیده می‌شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: گام‌های رو به جلو برداشته شده است و جزئیاتی باقی مانده که دنبال می‌شود، امیدواریم به شرایط نسبتا مطلوب در زمان مقتضی برسیم و بتوانیم در یک دور جدید از همکاری‌ها و روابط با اتحادیه اروپا گام‌های بلندتری را برداریم.
قاسمی در پاسخ به اینکه برخی نمایندگان اظهار داشتند که با توجه به ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه باید این معاونت در زمینه قاچاق کالا در مناطق آزاد تجاری اقداماتی را انجام دهد، گفت: این معاونت به منظور ایجاد ارتباط، هماهنگی و تسهیلات بین سازمان‌های اقتصادی و بنگاه‌های خصوصی دولتی داخل با خارج از کشور است و قرار نیست وظیفه تصدی‌گری را برعهده بگیرد. وی ادامه داد: این مسئله در حیطه دیگر سازمان‌ها است و ربطی به وزارت خارجه ندارد ولی اگر بتوانیم به عنوان عنصری به این مسئله کمک کنیم، ورود و تسهیلات لازم را فراهم می‌کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه اخیرا نماینده ویژه رئیس‌جمهوری فرانسه با جابری‌انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی ملاقاتی کرد، آیا فرانسه می‌تواند در زمینه حل بحران سوریه کمک کند، گفت: سفیر فرانسه در تهران ماموریتش پایان یافته و اخیرا به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری فرانسه در موضوع سوریه انتخاب شده است.
قاسمی خاطرنشان کرد: وی در حال انجام دیدارهای خداحافظی با مقامات ایران است و تصور می‌کنم این موضوع در مورد دیدار سفیر فعلی فرانسه در ایران است که با توجه به نقش جابری‌انصاری در موضوع سوریه این ملاقات انجام شد.

استفاده از واژه ناتوی عربی برای بهره‌برداری‌های خاص در منطقه
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره احیای طرح ناتوی عربی از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا اظهار داشت: این موضوع بحث جدیدی نیست و در گذشته هم برخی اندیشکده‌ها و نهادها آن را مطرح کردند اما امروز این موضوع با صدای بلندتری مطرح می‌شود.
قاسمی خاطرنشان کرد: ناتو با توجه به وضعیت زمانی و برخی ضرورت‌ها و ظرفیت‌ها تشکیل شد اما با مسائلی که در حوزه کشورهای عربی به عنوان واقعیات روشن وجود دارد، استفاده از چنین واژه‌ای اشتباه است و نمی‌توان شباهتی بین این مجموعه با کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی برقرار کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه مبنی بر برنامه‌ریزی برای فروپاشی ایران همانند آنچه در شوروی سابق اتفاق افتاد، گفت: این حرفی بی‌ربط و آرزویی خام است که تعبیر نخواهد شد. جمهوری اسلامی ایران طی چهاردهه نشان داده است که چگونه در کنار مردم و با مقاومت مردم مقابل انواع توطئه‌ها و فشارهای خارجی بایستد و از مراحل دشوار به خوبی عبور کند و این مرحله را هم حتما طی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات رئیس‌جمهوری مبنی بر اصلاح روابط با عربستان، امارات و بحرین، اظهارداشت: رئیس‌جمهوری سیاست کلی جمهوری اسلامی را مطرح کرده است، هدف ما ارتقای روابط با همه همسایگان و تلاش برای ایجاد محیطی امن در منطقه و تثبیت اوضاع و مبارزه با تروریسم است.
قاسمی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف آمادگی خود را در اعلام کرده است اما سخنان رئیس‌جمهوری در سمینار سفرا بر اهمیت موضوع می‌افزاید. وی ادامه داد: اما اینکه چگونه می‌توان با توجه به کج‌اندیشی برخی کشورها و نفوذ عناصر ثالثی که منطقه را امن و با ثبات نمی‌خواهند، چگونه می‌توان به وضعیت مطلوب‌تری رسید، بحث پیچیده‌ای است. سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: ما از هر ابزاری برای امنیت و ثبات منطقه استفاده خواهیم کرد و امیدواریم دیگران هم این ضرورت را با توجه به منافع ملی خودشان مدنظر قرار دهند.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگر درباره اخراج دیپلمات‌های ایرانی از هلند و این که چرا ایران از اقدام متقابل خودداری کرده است، گفت: دستگاه دیپلماسی در پیگیری منافع و مصالح کشور سعی می کند بهترین گزینه‌ها را انتخاب کند، بعد از اقدام دولت هلند روز بعد سفیر این کشور احضار و مراتب اعتراض ایران به وی ابلاغ شد.

https://siasatrooz.ir/vdcizwazut1au52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی