دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۴
کد مطلب : 90721
قدر کم‌نظیرترین مناطق زیست‌محیطی جهان را نمي‌دانيم

خود كرده را تدبير نيست

خود كرده را تدبير نيست

آن زمانها كه كتابهاي دوره دبيرستان تغيير نكرده بود درسي داشتيم با محور اهميت درخت و فوايدي كه در زندگي انسان دارد. آن روزها براي جنگل ارزش و قرب فراواني قائل بوديم و حتي دلمان نمي آمد يك خراش كوچك بردارد.
اما حالا كه كتابهاي دوره تحصيلي متغيرالحال شده اند نمي‌دانيم بچه هاي اين روزگارمان باز هم بايد و آيا مي توانند با اهميت و ارزش جنگل و درخت آشنا شوند يا خير؟
در روزگاري كه مسئولانش بر سر دوراهي منفعت طبيعي يا منفعت مالي مي مانند نمي توان اميد داشت كه كودكان آن حرفهاي خوب و طبيعت دوستي ياد بگيرند.
نمي توان اميد داشت همين كودكان امروز، فردا كه عنان امور را در دست گرفتند براي طبيعت اگر جاني برايش باقي مانده باشد ارزش و احترامي قائل باشند.

جنگل ابر؛ تنها نقطه سبز استان سمنان
مشاور رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه جنگل ابر تنها لکه سبز استان سمنان است، گفت:اگر جهان در مورد این جنگل بداند آن را جزء کم نظیرترین مناطق معرفی مي‌کند اما ما قدر چنین مناطقی را نمي‌دانیم.
اسماعیل کهرم در ادامه افزود: جنگل ابر تنها نقطه سبز در استان سمنان است که از جنگل‌هایی که چندین هزار سال پیش در این منطقه وجود داشته، باقی مانده است.
وی با بیان اینکه به غیر از این لکه هزار هکتاری در استان سمنان، سایر نقاط آن بیابانی است، اظهار داشت: تمام رطوبت، طراوت و حیات وحشی که در این استان وجود دارد، از یک‌سو و باران‌های هر از گاهی که در سمنان می‌بارد، به برکت وجود این جنگل بی‌نظیر است.
مشاور رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه ابری که در بالای این جنگل ایجاد می‌شود، حاصل خود جنگل ابر است، تاکید کرد: چندی پیش ميهمان کشور سوئیس بودم که مسئولان محیط زیست این کشور، منطقه «گُدارد» در این کشور را به عنوان تنها نقطه جهان که در پایین آن جنگل وجود دارد و در بالا ابر قرار دارد، معرفی کردند که من چون ميهمان آنها بودم، خجالت کشیدم که در مورد جنگل ابر در این کشور صحبت کنم.
به گفته کهرم، اگر جهانیان در مورد این جنگل که حتی یک سانتیمتر خاک عریان به دلیل پوشش گیاهی متراکم و شرایط اکولوژیکی بی‌نظیر ندارد، باخبر شوند، آن را جزو کم نظیرترین مناطق زیست محیطی جهان معرفی و حفاظت خواهند کرد اما متاسفانه ما قدر چنین مناطقی را نمی‌دانیم.

به صورت فرمالیته کارشناسی نكنيم
وی اظهار داشت: ۱۰ درصد جمعیت درختان سرخدار جهان در جنگل ابر قرار دارد، این در حالی است که در حال حاضر دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این درخت کمیاب یکی از راه‌های قطعی برای علاج سرطان رحم است.
کهرم با اشاره به اینکه در این منطقه راه‌های ارتباطی جایگزین وجود دارد، یادآور شد: اما متاسفانه کسانی که به دنبال احداث جاده در این جنگل هستند، هیچ یک از این ارزش‌ها را در نظر نمی‌گیرند و تنها سود اقتصادی که حاصل فروش راحت‌تر محصولات دامداری و کشاورزی جوامع محلی این منطقه را به عنوان صرفه اقتصادی این جاده مطرح می‌کند.
به گفته کهرم، اینکه نمایندگان فراکسیون محیط زیست مجلس در بازدید اخیر خود تصمیم‌گیری نهایی برای کشیدن جاده در جنگل ابر را موکول به بررسی‌های کارشناسی کرده‌اند، بسیار امیدوارکننده است اما پیش از این نظر کارشناسی، بایستی کارشناسان مسئول و متعهد برای این موضوع تعریف شده؛ ضمن اینکه این کارشناسان حتما باید مستقل بوده و متاثر از این فراکسیون، آن کمیسیون، فلان مسئول در سازمان محیط زیست و ... نباشند.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته برای یک پروژه ابتدا کارشناسان بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و در نهایت مسئولان در خصوص تصویب آن تصمیم‌گیری می‌کنند، تاکید کرد: اما بعضی اوقات، ما طرح‌ها را بر اساس مسائل غیر کارشناسی تصویب مي‌کنیم و پس از تصویب، به صورت فرمالیته کارشناسی می‌شود که اگر چنین کارشناسی مد نظر است، به هیچ عنوان به درد نمی‌خورد.

سازمان جنگل‌ها و مراتع با احداث جاده در جنگل ابر مخالف است
معاون امور جنگل‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع مخالفت این سازمان با احداث جاده در جنگل ابر اعلام کرد.
بهزاد انگورج در گفت‌وگو با ایلنا در مورد احداث جاده در جنگل ابر گفت: احداث این جاده در محدوده‌ای پیشنهاد شده که نوار جنگل‌های هیرکانی در این منطقه بسیار نازک است. وی ادامه داد: در این قسمت دو خط فشار قوی برق، یک خط گاز، یک راه دسترسی و دو مسیر برق جنگل را برش داده است، بنابراین با توجه به عبور این خطوط ۴ گانه این بخش از نوار نازک جنگل هیرکانی توان عبور جاده دیگری را ندارد. معاون سازمان جنگل‌ها و مراتع افزود: همچنین عرصه این جنگل پر از شیب و لغزش‌های متعدد است که حساسیت‌های بسیاری را برای احداث جاده ایجاد می‌کند.
انگورج با بیان اینکه تاکنون مطالعات دقیقی برای انجام این پروژه نشده است، اظهار کرد: این پروژه در یک شرایط خاص و با مصوبات دولتی به جریان افتاده و هیچ کارشناسی دقیقی در مورد آن انجام نشده است، بنابراین سازمان جنگل‌ها با احداث این جاده موافق نیست. وی با اشاره به جلسه‌ای که با حضور نمایندگان مجلس در این خصوص صورت گرفت، افزود: پس از بازدیدهای میدانی از این جاده و مسیرهای دیگر تردد این محدوده قرار شد؛ جلسه‌ای به همت ریاست کمیسیون کشاورزی با حضور نمایندگان دستگاه‌ها برای جمع‌بندی در این خصوص برگزار و سپس نتیجه قطعی اعلام شود.

حرف آخر
هفته گذشته برخی از نمایندگان مجلس به همراه تعدادی ازمسئولان کشوری و استانی به بازدید از جاده ابر و سایرمسیرهای مواصلاتی به شاهرود پرداختند که در این بازدید برخي نمایندگان فراکسیون محیط زیست بر حفظ محیط زیست استان تاکید کردند اما تصمیم گیری نهایی درباره احداث جاده در جنگل ابر به بررسی نظر کارشناسان در كميسيون كشاورزي مجلس موکول شد. حالا در حاليكه بيم آن مي رود بلايي را كه به جان پارك ملي گلستان انداختيم به جان جنگل ابر نيز بيندازيم تنها در حرف آخر اين گزارش به اين گفته بسنده مي كنيم كه خود كرده را تدبير نيست!

https://siasatrooz.ir/vdcizya3.t1aur2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی