دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 117472
نگاهی به تزریق واکسن کوو ایران برکت به داوطلبان فاز دوم

توان ایرانی بی اثر کردن تحریم ها با مدیریت جهادی

توان ایرانی بی اثر کردن تحریم ها با مدیریت جهادی

تزریق فاز دوم-سوم واکسن کوو ایران برکت با مجوز وزارت بهداشت دیروز در حالی انجام شد که موفقیت تولید کنندگان داخلی کشورمان در این زمینه، تاکیدی است بر این اصل که با مدیریت جهادی بدون چشم داشت به خارج میتوان تحریمها را بی اثر کرد.
بحران جهانی کرونا در حالی وارد سال دوم شده است که یکی از مقابله با آن در شرایط تحریم از دغدغه های مردم و نظام اسلامی را تشکیل می داد. دغدغه ای که راهکار آن در تکیه بر توان داخلی بدون چشم داشت به برجام و خارج از مرزها قرار گرفت و از یک سو صنعت گران و فعالان بخش بهداشت درمان با تهیه مواد ضروری برای مقابله با کرونا وارد میدان شدند و از سوی دیگر دانشمندان جوان ایرانی در مراکز مختلف تحقیقاتی برای ساخت واکسن وارد صحنه شدند. دو بازویی که در نهایت نام ایران را در لیست پیشگامان مبارزه با کرونا قرار داد. در ادامه همین روند بر اساس گزارشات وزارت بهداشت ، فاز دوم و سوم به صورت تلفیقی انجام میشود و در فاز دوم ۴٠٠ داوطلب و در فاز سوم بیش از ٢٠ هزار داوطلب واکسن کووایران برکت را دریافت خواهند کرد.
به گفته مینو محرز محقق تیم ارزیابی واکسن کووایران برکت، این واکسن در بهترین حالت خرداد ماه سال ١۴٠٠ به نتیجه نهایی و تزریق عمومی خواهد رسید.
بر اساس گزارش های رسیده مهرناز رسولی نژاد استاد تمام بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سینا مرادمند متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین و دومین نفر ازدواطلبان فاز دوم این واکسن بودند .
سید حامد حسینی مدیر تیم نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت در مراسم فاز دوم-سوم مطالعه بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا(کووایران برکت) با اشاره به اینکه فاز یک با ۵۶ داوطلب انجام شد، گفت: در این مرحله جمعیت ۳۰۰ نفری تحت واکسیناسیون قرار میگیرند.
حسینی گفت: چندین مطالعه را همزمان انجام می دهیم که تنوع سنی و گروه های سنی متفاوت هستند.
حسینی گفت: در فاز دوم به دنبال این هستیم که در تعداد بزرگتر تعداد آنتی بادی ها را بالاتر و به حد دلخواه برسانیم.
او با بیان اینکه در فاز سوم با جمعیت ٢٠ هزار نفری رو به رو هستیم و واکسن را به دو گروه تزریق میکنیم، گفت: در فاز سوم ٣٠٠ نفر وارد مطالعه می شوند که در ۶ شهر بزرگ، ٢٠ هزار داوطلب را وارد میکنیم.
حسینی با بیان اینکه اگر مقدار اثربخشی خوب بود، باید مجوزی دریافت کنیم که به صورت اورژانسی واکسن وارد بازار کنیم، گفت: فاز دوم تزریق واکسن کوو ایران برکت پایان اردیبهشت ماه تمام می شود و وارد فاز سوم می شویم.

آمادگی ۱۰۰ درصدی
در همین حال جمشیدی عضو ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: ٨۴ درصد پروژه ساختمانی سایت های تولید واکسن راه اندازی شده و در حقیقت در بخش نیمه صنعتی ١٠٠ درصد آمادگی تولید داریم.
او با بیان اینکه در حال حاضر تولید شروع شده و تجهیزات در حال نصب هستند و امیدواریم با زمان بندی کار را جلو ببریم، گفت: تولید واکسن کرونا و آزمایش آن از راه DNA بر روی حیوان نتایج خوب داشته است و پروژه ای که ۴ سال پیش آماده کرده بودیم، با تولید واکسن دی ان ای هماهنگ شده است.

جمشیدی با بیان اینکه این فناوری در پایان فروردین ماه وارد فاز مطالعه انسانی میشود، گفت: دستورالعمل واکسن دی ام ار ای در حیوان جواب داده و پروپوزال تست انسانی آن را به سازمان غذا و دارو دادیم.
او با بیان اینکه تولید واکسن با سلول مزانشیمی در دستور کار است، گفت: بیش از٧۵ درصد مردم ایران اعلام کردند واکسن کوو ایران برکت را میزنند.

ممنوعیت واکسن برای مادران باردار و کودکان

این درحالی است که مینو محرز محقق تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت گفت: انواع و اقسام واکسن ها در راه هستند و مغزهای متفکر ایران امکانات لازم را در اختیار دارند و می توانند انواع واکسن ها را بسازند.
وی گفت: این واکسن در آنتی بادی ١٠٠ درصد اثرگذار بود.
محقق تیم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت گفت: واکسن در فاز جدید بر روی کودکان و مادران باردار تزریق نمیشود
مسعود مردانی عضو کمیته علمی کشوری کرونا نیز در این باره گفت : در حال حاضر افراد زیر ۱۸ سال به ویژه کودکان در اولویت تزریق واکسن کرونا نیستند که علت اصلی آن ثابت نشدن بی عارضه بودن تزریق واکسن های مختلف کرونا در دنیا است.
این مقام مسئول افزود: هنوز خطرات احتمالی ناشی از تزریق واکسن کرونا بر روی نوجوانان و کودکان در دنیا مشخص نشده و بی خطر بودن این واکسن ها به اثبات نرسیده است.

ساخت واکسن در اوج تحریم ها

در این میان نگاه به ساخت واکسن کرونا در اوج تحریم های و فشارهای دشمنان نظام نشان می دهد همانگونه که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره شد ، کلید حل مشکلات کشور در داخل کشور قرار دارد و نگاه به بیرون مشکلی را از مردم کشورمان حل نمی کند .
این درحالی است که بارها دشمنان برای فشار بیشتر بر مردم کشورمان مانع از دسترسی به دارو های مورد نیاز بیماران شده اند و حتی مانع انتقال پول برای خرید واکسن شدنده اند.
بنابراین دراین رابطه مقامات بهداشتی و جوانان توانمند کشورمان، مانند فناوری های دفاع و موشکی کشورمان وارد عمل شده و نشان دادند که اگرچه کشورمان بر روابط گسترده و صلح آمیز با همه جهان تاکید دارد اما از حقوق و منافع خود نمی گذرد و در زمان مورد نیازوارد عمل می شود .
توانمندی در ساخت واکسن کرونا در حقیقت یادآوری به دولت برای حل مشکلات در زمینه اقتصادی است .
بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر این باورند که حل مشكلات اقتصادي هزاران بار آسانتر از مشكلات امنيتي و دفاعي است.
دولت باید در نظر داشته باشد که در عرصه هايي فرامین مقام معظم رهبری برای عبور از مشکلات اقتصادی مد نظر قرار، کشور براحتی از سدهای تحریمی دشمن عبور کرد و مشکلات اقتصادی امروز در برخی از حوزه ها بیانگر، عملکرد ناقص وکم توجهی به این تدابیر است .
یکی از مهمترین موضوعات مطرح در این باره ، مشكل در باور است. بسیاری از دولتمردان اگر بجاي نگاه به بيرون به ظرفيت هاي پايان ناپذير موجود در داخل تكيه کنند بسیاری از مشکلات و مسائل کشور به راحتی مرتفع می شود.
مقام معظم رهبری در این باره تاکید کردند : کارشناسان برای مشکلات اقتصادی کشور راهکارهای مشترکی دارند، بنابراین مشکل، نداشتن یا ندانستن راهکار نیست بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هستیم. رویکرد به مدیریت جهادی با تکیه بر مردم مولفه ای است که می تواند نتایج گسترده ای در حل بحران های اقتصادی کشور داشته باشد.

چشم امید به دشمنان
از سوی دیگر باید در نظر داشت که بسیاری که برای کسب منافع سیاسی خود چشم امید به خارج دوخته اند ، درحقیقت دانسته یا ندانسته راه برای تحریم های اقتصادی دشمن هموار می کنند .
این درحالی است که رهبر معظم انقلاب در این باره خاطر نشان کردند که بایستی بنا را بر این بگذاریم که گشایشی از خارج انجام نخواهد شد؛ کسانی که برخی چشم امید به آنها دارند با ما دشمنی میکنند.
ابراهمیم عزیزی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این باره گفت: دانشمندان توانمند و انسانهای قابلی در زمینه تولید داخلی واکسن کرونا در کشور ما هستند که تکیه اصلی دولت هم باید بر دوش همین افراد و شرکت های داخلی باشد. وی افزود : اینکه عده ای علیه تولیدات داخلی به ویژه تولید واکسن کرونای ایرانی بی رحمانه صحبت میکنند، نشان دهنده وابستگی آنها به بیرون از کشور و به بیگانگان است.
وی اظهار داشت: برخی از این افراد نوعی از وابستگی را برای خود افتخار میدانند لذا ما اعتقاد داریم باید خوداتکا باشیم و استقلال علمی را به عنوان یک وظیفه مهم دنبال کنیم.
در این میان تولید واکسن ایرانی نشان می دهد که دست و پا زدن عده ای از جمله برخی از سلبریتی هایی که دخالت های بی جا و غیر کارشناسی در این باره می کنند نیز بخشی ازنادیده گرفتن تلاش پزشکان ایرانی و دانشمندان کشورمان است .
شاهد بودیم که برخی از این افراد منع خرید واکسن فایزر آمریکایی که به باور تحلیلگران دارای عوارض جانبی فراوان است زیر سوال بردند و این اقدام نتیجه ای جز ایجاد جو روانی و اخلال در کار متولیان امرنداشت .
دانشمندان کشورمان نشان دادند که دوره حرف های بی اساس و بی ریشه زدن دیگر گذشته است و مسئولین بهداشتی کشورمان بسته به سیاست های خود در تلاش هستند تا بهترین تصمیم را در این باره بگیرند . در این میان باید توجه داشت که راهکار قدردانی از این تلاش ها از یک سو اعتماد به واکسن ایرانی و از سوی دیگر رعایت پروتکل های بهداشتی که در کنار کم کردن بار بخش بهداشت و درمان کشور میتواند زمینه ساز تسریع در روند تولید انبوه واکسن و پایان دادن هر چه سریعتر به این بحران جهانی شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjaaev8uqevxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی