شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴
کد مطلب : 90687

رستم و سهراب آغازي براي احياي فرهنگ کهن ايراني

رستم و سهراب آغازي براي احياي فرهنگ کهن ايراني

اين روزها در حالي كه کارتون‌ها و انميشن‌هاي خارجي با تصاوير رنگارنگ مورد استقبال کودکان ايراني قرار دارد، اينک ساخت و توليد انيميشن‌هاي ملي از جمله رستم و سهراب تلاش مي‌کند تا ضمن آشناکردن کودکان و نوجوانان ميهنمان با فرهنگ حماسه و شخصيت‌ها و اسطوره‌هاي ايراني، خلاء اين چند سال غفلت را از ياد اسطوره‌هاي ايراني پر کند.
از سال گذشته و با حضور فيلم تهران ۱۵۰۰ در سينماهاي ايران، سينماي انيميشن در ايران به نقطه پرشي جدي رسيد. سال گذشته پرفروش بودن تهران ۱۵۰۰ اما تنها خبر خوب انيميشني در ايران نبود. انيميشن رستم و سهراب هم در سال گذشته توانست در اتفاقي جالب در جشنواره فيلك كن حضور اقتصادي يابد و بتواند با پيش فروش مناسب در بازار فيلم كن در سال گذشته ميلادي با ركوردي قابل‌توجه از پيش فروش فيلم‌هاي سينمايي نيز فراتر رود.
تراژدي رستم و سهراب پيش از اين نيز مورد استفاده هنرمندان قرار گرفته بود. پيش از انقلاب ۳ فيلم سينمايي با موضوع داستان رستم و سهراب ساخته مي‌شود. «رستم و سهراب» به كارگرداني مهدي رئيس فيروز در سال ۳۶، «سياوش در تخت جمشيد» به كارگرداني فريدون رهنما در سال۴۶ و «پسر ايران از مادرش بي‌خبر است» باز هم به كارگرداني فريدون رهنما در۱۳۵۲. علاوه بر اين فيلم‌ها، چندين فيلم كوتاه نيز بر اساس اين داستان ساخته مي‌شود.
انيميشن رستم و سهراب كار مشترك ميان شركت برادران دالوند و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي است. داريوش دالوند به عنوان تهيه كننده اين انيميشن مي‌گويد: اوايل سال ۸۵ بود که دغدغه‌ و ايده‌ انيميشن‌سازي با توجه به تکنيکي که به آن دست يافته بوديم، شکل گرفت. اين ايده بر مبناي داستان «رستم و سهراب» بود، بعد از چند ماهي (حدود برج هفت سال ۸۵) با محمد آفريده مديرعامل وقت مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي، ايده را مطرح کرديم. وي ادامه مي‌دهد: حدود ۱۸ ماه درگير بوديم با قصه، داستان، فيلمنامه، زاويه نگاه دوربين به اين داستان و اينکه چه مقوله‌اي را مطرح کنيم همچنين بايدها و نبايدها، کمي‌ها و کاستي‌ها و... در حدود نيمي از صاحبنظران عرصه ادبيات فارسي بر اين عقيده هستند که رستم پسرش را مي‌شناخت اما او را کشت و اين دغدغه ما هم بود. با اين نوع نگاه دچار نگراني بوديم که چگونه شروع کنيم و داستان به کجا پايان يابد. بيش از ۱۸ ماه درگير اين مسائل بوديم زيرا دغدغه‌هاي زيادي نسبت به «رستم و سهراب»در عرصه ادبيات فارسي و ميان ايرانيان وجود دارد.
وي افزود: چند سالي است که کودکان و نوجوانان به جاي تماشاي کارتون‌ها و شخصيت‌هاي ايراني به تماشاي کارتون و انيميشن‌هاي شخصيت‌هاي خارجي مي‌نشينند که عزم جدي را براي گرايش و شناخت کودک و نوجوان ايراني با اسطور‌ه‌هاي ملي مي‌طلبد وي در پايان خاطر نشان کرد: تماشاي اين انيميشن شايد بتواند ذوق و گرايش کودک و نوجوانان را به سمت دانستن درباره فرهنگ و شخصيت‌هاي کهن ايراني سوق دهد و نقطه شروعي براي احياي فرهنگ کهن ايراني با ساخت اين نوع انيميشن‌ها باشد.
حضور انيميشن رستم و سهراب در سينماهاي ايران براي اولين بار در هفتم آذر ماه گذشته و در بروجرد رخ داد. كه از قضا اين اكران با استقبال بسيار خوبي مواجه شد. 

هدي دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcjameh.uqeyozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی