?>?> مردم در انتظار شنیدن سخنان متفاوت | سیاست روز
دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۶
کد مطلب : 102892
امشب رئیس جمهور به طور مستقیم با مردم گفت وگو می‌کند

مردم در انتظار شنیدن سخنان متفاوت

مردم در انتظار شنیدن سخنان متفاوت

قرار است که امشب (دو بهمن) رئیس جمهور پس از خبر ۲۱ شبکه اول سیما به طور مستقیم با مردم گفت وگو کند.
پیش از این نیز واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور هفته گذشته اعلام کرده بود رئیس جمهور درباره برنامه‌های دولت در حوزه‌های مختلف با مردم گفت‌وگو خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری‌ها موضوعات روز، خواسته‌ها و مسائل مورد توجه مردم و برنامه‌های دولت برای تحقق آن‌ها، مهم‌ترین محور این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خواهد بود.
آخرین گفت وگوی تلویزیونی رئیس جمهور دربارۀ حوادث و آشوب‌های اخیر در کشور بود که دهم دی ماه به صورت ضبط شده پخش شد اما چنگی به دل نزد. رئیس جمهور از بسیاری از مسائل به سادگی عبور کرد و با موضوعاتی تکراری سر و ته مصاحبه را به انتها رساند.

افزایش انتقادها
حالا این گفت و گو با مردم در زمانی صورت می‌گیرد که در چندماه گذشته شاهد اتفاقاتی نظیر زلزله کرمانشاه و برخی از شهرهای دیگر، شایعه زلزله در تهران، اعتراضات خیابانی و حادثه نفتکش سانچی بشدت روح جمعی جامعه را متاثر کرده است.
این درحالی است که سیاست‌های اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم در چهار سال و نیم گذشته همواره مورد انتقاد مخالفان دولت بود اما دولت یا اهمیتی به این موضوع نمی‌داد و یا اینکه برنامه‌ای برای حل این مشکلات نداشت و اعتراضات اخیر مردم که بعضا با شعارهایی علیه برنامه‌های رئیس جمهور همراه بود نشان داد که مردم از شرایط موجود اقتصادی، پاسخگو نبودن دولتمردان و عمل نکردن آنها به وعده‌های خود به تنگ آمده‌اند. حالا برخی از مردم می‌گویند اگر تا کنون نیز دولت از وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بی‌خبر بود حالا در این شرایط دیگر نمی‌تواند اظهار بی‌اطلاعی کند.
مردم خواسته‌ها، مطالبات و پرسش‌های بی‌پاسخی دارند که نه تنها پاسخی به آنها داده نشده، بلکه هر روز به تعداد و دایره آن افزوده می‌شود و از طرفی می‌بینند که مسئولان هیچ درکی از مشکلات و معضلات پیش روی آنان ندارند.
آنها پیشتر وعده‌های رئیس جمهور در مورد راه‌گشایی برجام، مهار رکود و تورم، تحول در سیستم بانکی، عبور از بیکاری و ایجاد اشتغال، طراحی سیاستهای کوتاه مدت در مورد رونق و تحرک اقتصادی را شنیده‌اند و به نظر نمی‌رسد که مشتاق باشند تا دوباره در این باره وعده بشنوند.
در حال حاضر برخی می‌گویند که تجربه نشان داده است که عملکرد دولت دوازدهم که نشات گرفته از رویکردها دولت یازدهم است تغییر خاصی در وضعیت آنها ایجاد نخواهد کرد اما این انتظار نیز در عموم مردم وجود دارد که رئیس دولت تدبیر یک تحلیل جامع از اعتراضات اخیر، دلایل بروز آنها، واکنش دولت به آنچه اتفاق افتاد بیان کند تا مردم بدانند رئیس جمهورشان صدای آنها را شنیده است.

پاسخی قانع کننده یا عذرخواهی
شاید مردم به واسطه احترامی که برای نظام و دولت قائل هستند، مستقیماً موضوع عذرخواهی دولت در عمل نکردن به وعده‌هایش را مطرح نکنند اما این انتظار پنهانی است که در جامعه وجود دارد.
دولت باید بابت مواردی چون اختلاس در سازمان‌های دولتی، زندگی اشرافی دولتمردان و فاصله گرفتن آنها از جامعه، هزینه بالا و ریخت و پاش‌های دستگاههای دولتی، پیدایش فیش‌های حقوقی غیر متعارف و موسسات بانکی غیر مجازبه مردم، عدم رسیدگی مناسب به زلزله زدگان، وقوع برخی از حوادث چون نفت‌کش سانچی، سیاست خارجی منفعل و... پاسخی قانع کننده به مردم بدهد و یابه خاطر قصور خود در این موارد از آنها دلجویی کند. 

انتظارات متفاوت مردم
به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن شرایط فعلی باید رئیس جمهور این بار با روشی دیگر با مردم سخن بگوید.
در این جلسه مردم انتظار ندارد که رئیس جمهور بازهم از موانع سر راه دولت، ناکارآمدی‌های دولت گذشته، آمار فعالیت‌های خود سخن بگوید و به قولی خود نیز از مشکلات پیش روی کشور گله و شکوه کند، بلکه آنها انتظار دارند تا رئیس جمهورشان برنامه‌های عملی و شدنی به آنها با مدت زمان ارائه کند و اولویت‌های خود را در هر زمینه بیان نماید.
او باید از برنامه‌های خود برای تغییرات در وضعیت معیشتی، اقتصادی کشور سخن بگوید و روح امید را در جامعه تزریق کند.
سخنان رئیس جمهور باید صمیمانه و صادقانه و منطقی، شفاف، واقع‌بینانه و به دور از هیاهیوی جناحی باشد و در آن آمال و آرزوهای مردم در مورد بهبود شرایطشان در زمینه‌های مختلف دیده شود. مردم باید از شنیدن سخنان رئیس جمهور دلگرم و امیدوار شوند. چرا که هیچ سیاست و هیچ برنامه‌ای در یک جامعه بی‌امید شانسی برای موفقیت نخواهد داشت.
مردم می‌خواهند مطمئن باشند که دولت بازهم آنها را فرمواش نمی‌کند و جانب آنها را می‌گیرد.
دولت باید برنامه‌های عملی خود را در مورد مسائلی از جمله بیکاری، ازدواج جوانان، تامین خانواده‌های بی‌سرپرست‌، بهبود وضعیت بازنشستگان‌، مسکن مهر، رسیدگی به وضعیت فضای مجازی‌، افزایش قیمت‌ها و افزایش قیمت ارز مدیریت بازار و ... بیان کند و برای آنها بازه زمانی تعیین نماید.
از سوی دیگر دولت باید برنامه‌های خود را برای همراهی و تعامل با سایرقوا، مسئولان و دستگاه‌ها بیان کند تا اعتماد مردم نسبت به عزم دولت برای حل مشکلات بیشتر شود.
دولت باید به مردم درمورد تدوین بودجه ۹۷ و نادیده گرفتن مشکلات مردم در آن از جمله افزایش نرخ حامل‌های انرژی و حذف یارانه‌ها توضیح دهد و بگوید چه برنامه‌ای برای موضوع هدفمندی یارانه‌ها دارد.
مردم منتظر این هستند که دولت چه برنامه‌ای برای مقابله با تحریمها و نقض برجام، رونق تولید، توجه به اقتصاد مقاومتی... دارد و چگونه می‌خواهد در این زمینه فعالیت کند؟
مردم می‌گویند آیا دولت برای کاهش هزینه‌های دستگاه‌های عریض وطویل خود و رونق خصوصی‌سازی برنامه‌ای دارد؟
در نهایت مردم می‌گویند این گفت وگو موعد «پاسخگویی» است و صحیح نیست که در زنگ حساب «انشاء» بخوانند.

https://siasatrooz.ir/vdcjh8ev8uqeyoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی