شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۷
کد مطلب : 89599

چارچوبي كه ايجاد نشده است

مقاماتي از کشورهاي غربي و عربي که ادعاي مبارزه با داعش را سر مي‌دهند در پنتاگون گردهم آمدند تا به اصطلاح طرحي جامع براي مقابله با داعش ترسيم نمايند. گزارش‌هاي منتشره نشان مي‌دهد که حاضران در نشست بر اصل همکاري و هماهنگي براي تشديد حملات هوايي و زميني به داعش در خاک عراق و سوريه تاکيد کردند. هر چند که اين مواضع با ادعاي مقابله با داعش صورت مي‌گيرد اما بررسي‌ها نشان مي‌دهد که اقدامات هوايي و زميني ائتلاف آمريکايي در ماه‌هاي اخير دستاوردي جز پيشروي داعش در عراق و سوريه نداشته و حتي در مواردي ائتلاف زمينه‌ساز کشتار گسترده مردم اين دو کشور بوده است. حال اين سئوال مطرح است که راهکار واقعي مقابله با داعش چيست و ائتلاف چگونه مي‌تواند ادعاي مبارزه با داعش را در عمل به اثبات رساند؟
پاسخ به اين پرسش را در سه منشاء تروريسم جاري در سوريه و عراق مي‌توان جست‌وجو کرد. کارنامه سه سال و نيم سوريه و ماه‌هاي اخير عراق و حتي اسناد و مدارک افشا شده نشان مي‌دهد که تروريست‌ها بيش از آنکه ماهيت عراقي و سوري داشته باشند، مزدوراني هستند که از سراسر جهان به اين کشورها آمده و اين گروه‌ها را تشکيل داده‌اند. با توجه به دستاوردهاي گسترده عراق و سوريه در سرکوب و کشتار تروريست‌ها اين سئوال مطرح است که چرا تروريست‌ها کاهش نمي‌يابند و حتي بر تعداد آنها افزوده مي‌شود؟
پاسخ به اين سئوال روشن و غيرقابل انکار است و آن اينکه هر روز از سراسر جهان تروريست‌هاي به اين گروه‌ها افزوده مي‌شوند به عبارتي نيروهاي اين تروريست‌ها ماهيتي خارجي دارند و نه عراقي و سوري. اين امر رسما از سوي مقامات اروپايي و آمريکا نيز اذعان شده که تروريست‌ها از کشورهايشان به سوريه و عراق رفته و عضو داعش و ساير گروه‌هاي تروريستي شده‌اند. با توجه به توانايي بالاي ارتش سوريه و عراق و اتحاد مردم و نظام اين کشورها واگذاري مبارزه با تروريست‌ها در اين کشورها به دولتمردانشان اولين مرحله از مبارزه جهاني با تروريسم از جمله داعش است. ارسال تجهيزات نظامي براي ارتش اين کشورها براي برتري نظامي آنان بر تروريسم مي‌تواند بزرگترين کمک جهاني براي پيروزي قطعي عراق و سوريه بر تروريسم باشد.
همزمان با اين اقدام، ساير کشورهاي جهان بايد با رها کردن سناريوي اقدام نظامي عليه عراق و سوريه در درون خود به مقابله با تروريست‌ها پرداخته و مانع از ورود اتباع خود به گروه‌هاي تروريستي شوند. به عبارتي هر کشوري بايد از درون با تروريسم مقابله نمايد نه آنکه کشورهاي خود را رها و به صف‌بندي نظامي در سوريه و عراق بپردازند مقابله با ورود تروريست‌هاي جديد به سوريه و عراق به جاي حمله به اين کشور اصلي‌ترين راهکار براي مبارزه جهاني با تروريسم است.
به عنوان مثال انگليس، ترکيه و عربستان که به اذعان خود محور اعزام تروريست به سوريه و عراق هستند به جاي اعمال فشار بر اين کشورها در درون با تروريسم مقابله و مانع از تقويت آنها شود. نمي‌شود کشوري به حمايت از تروريست‌ها در خاک خود بپردازد و سپس ادعاي مبارزه با تروريسم سر دهد و اقدام نظامي صورت دهد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcjhieo.uqehhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی