چهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
کد مطلب : 115096

آلمان گرفتار یونان و ترکیه

هیاکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در سفری دوره‌ای راهی ترکیه و یونان شده است...

هیاکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در سفری دوره‌ای راهی ترکیه و یونان شده است. هدف از این سفر نیز میانجی گری میان دو کشور برای حل تنشهای ایجاد شده در مدیترانه است. طی هفته‌های اخیر یونان و ترکیه یکدیگر را به سلطه گری بر منابع و امنیت مدیترانه متهم می‌سازند بگونه‌ای که تنشهای آنها حتی به عرصه صف‌آرایی نظامی نیز رسیده است. حال این سوال مطرح می‌شود که هدف از این میانجی‌گری چیست؟ یکی از دلایل ورود آلمان به ان بحران را باقی ماندن آلمان به عنوان تنها گزینه میانجی گری تشکیل می‌دهد. ورود فرانسه به این معرکه و پس آن هم اعزام یک ناو آمریکایی به آبهای مدیترانه باعث شده اوضاع جاری در این منطقه پیچیده تر شود. اکنون فرانسه‌ای که همواره ادعای ناجی بودن سر می‌داد دیگر نمی‌تواند نقش ناجی را ایفا لذا آلمان به رغم ملاحظات بسیاری که در روابط با یونان و ترکیه دارد این نقش را ایفا می‌کند. در این چارچوب چند اصل برای آلمان‌ها دارای اهمیت است.
نخست آنکه یونان و فرانسه بخشی از اتحادیه اروپا هستند و در نتیجه هر بحرانی‌ که روی دهد آلمان اجبارا باید در کنار یونان و فرانسه قرار گیرد و تحت نام اتحادیه اروپا به مقابله با ترکیه بپردازد. دوم آنکه آلمان میزبان میلیون‌ها مهاجر ترکیه‌ای است که نقشی اساسی در اقتصاد و حتی سیاست این کشور دارند و عدم همراهی آنها می‌تواند برلین را با چالشهای قابل توجهی همراه سازد. در همین حال ترکیه به عنوان محور نگهداری آوارگان سوری است که چشم پوشی ترکیه می‌تواند سیل آوارگان را راهی اروپا و از جمله آلمان سازد. سوم آنکه آلمان نیازمند انرژی است که بخشی از آن از مدیترانه تامین می‌شود.
آلمان چندان برایش تفاوتی نمی‌کند که نفت و گاز را از کجا تامین اما ثبات و آرامش در این مسیر برایش دارای اهمیت است. بر این اساس می‌توان گفت که آلمان با میانجی گری میان یونان و ترکیه سعی دارد تا مانع از قرار گرفتن اجباری در یکی از دو جبهه شود تا منافعش در هر دو کشور تامین شود در حالی که همزمان تامین نیازهای انرژی‌اش را نیز پیگیری می‌نماید. بر این اساس می‌توان گفت که آلمان به دنبال خروج از برزح ترکیه و یونان است و سفر ماس را نیز در این چارچوب می‌توان تعریف نمود. آلمان با این میانجی گری در حالی این اهداف را دنبال می‌کند که تحقق این میانجی‌گری می‌تواند در صحنه جهانی برای آلمان اعتبار یک میانجی را رقم زند که در دورانی که با زوال اقتدار آمریکا، بازیگران متعددی به میدان آمده‌اند برای این کشور دارای اهمیت بسیاری می‌باشد.

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcjhievmuqevyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی