جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
کد مطلب : 106393

مشارکت در بازسازی

سوریه همچنان کانون اصلی بحرانهای منطقه غرب آسیاست بگونه ای که بسیاری از تحولات جهانی به آن وابسته شده و شاید...

سوریه همچنان کانون اصلی بحرانهای منطقه غرب آسیاست بگونه ای که بسیاری از تحولات جهانی به آن وابسته شده و شاید بتوان گفت سرنوشت این کشور سرنوشت آینده نظام بین الملل را مشخص خواهد کرد.
آنچه این روزها در تحولات سوریه در کنار مبارزه با تروریسم مطرح می باشد مشارکت کشورها در امر بازسازی سوریه است رویکردی که حتی در میان کشورهای غربی نیز مشاهده می شود و خود سندی بر برخی تغییر رویکردها در قبال این کشور است. در این میان یک نکته قابل توجه وجود دارد و آن ادعای پومپئو وزیر خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی واشنگتن برای بازسازی سوریه است. حال این سوال مطرح می شود که آمریکایی که ۷ سال است تروریست ها تسلیح و حتی به صورت مستقیم اقدام به پیاده سازی نیرو ونیز موشک باران سوریه کرده از بازسازی این کشور می گوید؟
بخشی از اقدام مذکور بر گرفته از حقایق منطقه است که نشات گرفته از رقابت گسترده کشورهای فرامنطقه ای برای بهره گیری از روند بازسازی منطقه برای کسب درامدهای اقتصادی و البته یافتن جایگاه مردمی است البته نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورهای غربی برآنند با ورود به عرصه بازسازی سوریه پرونده سیاه خود در حمایت از تروریسم را پنهان و کشتار مردم و ویران سازی منطقه را به حاشیه برانند.
آمریکا نیز که اقتصاد شاکله ساختاری آن را تشکیل می دهد سعی در عقب نماندن از این قافله دارد که نمود آن را در تحرکات واشنگتن در عراق و لبنان می توان مشاهده کرد. در کنار این مسائل اهداف دیگری نیز در سناریوی آمریکایی مطرح است که در رفتار عملی و گفتاری آنها مشهود است. آمریکایی ها از یک سو نیروهای نظامی در مناطقی خاص از جمله مناطق کرد نشین مستقر کرده اند و از سوی دیگر خروج نیروهای ایران از سوریه و البته سرنگونی نظام سوریه در مرحله بعدی را مطرح می کنند. با توجه به این حقایق می توان گفت که آمریکایی ها با ادعای بازسازی سوریه در حالی برآنند تا حضور نظامی در برخی مناطق را توجیه کنند که همزمان با ادعای بازسازی تقویت اجتماعی و اقتصادی مناطقی خاص را محقق سازند تا از این روند برای اجرای طرح چند پاره سازی سوریه و حداقل تبدیل آن به ساختاری فدرالیسم بهره گیرند. طرحی که بر اساس آن جا به جایی جمعیتی با محوریت تضعیف قدرت مرکزی سوریه و ایجاد چالش مسیر جبهه مقاومت که سوریه نقش پا ارتباطی آن را دارد ایجاد کنند. روندی که بر اساس آن پل ارتباطی سوریه با لبنان و عراق به واسطه جمعیت سازی ساختگی قطع می شود.
در همین حال آمریکا با مشروط سازی بازسازی سوریه به خروج ایران و سپس برکناری نظام سوریه سعی در تحریک مردم سوریه و افکار عمومی جهان علیه جمهوری اسلامی و نظام سوریه را دارد تا شاید با این حربه بتواند طرح سلطه بر این کشور را محقق سازد.
در مجموع می توان گفت ادعای امریکا برای مشارکت در بازسازی سوریه ادامه سیاست بحران سازی علیه این کشور است که در لوای بازسازی و اقدامات بشر دوستانه صورت می گیرد چنانکه آمریکا هیچ اشاره بر همراهی با نظام سوریه در مبارزه با تروریسم نداشته است که خود سندی بر واهی بودن ادعای بشر دوستی آن است. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcjhmevtuqeytz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی