سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 92199
با وجود افت اوراق مسكن دبير كانون انبوه‌سازان مدعي شد؛

بازگشت رونق به بازار مسکن در ماه‌های آتی

بازگشت رونق به بازار مسکن در ماه‌های آتی

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با بیان اینکه تا پایان خردادماه سال‌جاری گزارش وضعیت بازار مسکن و ساخت ‌و ساز کشور منتشر و واقعیت‌ها به جامعه منعکس می‌شود، گفت: رونق طی ماه‌های آینده به بازار مسکن و ساخت و ساز کشور باز می‌گردد.
فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با فارس مبنی بر اینکه مقامات دولتی و بخش خصوصی فعال در بخش مسکن عنوان می‌کنند که رونق به بازار مسکن باز خواهد گشت، گفت: در حال حاضر رکود مسکن یک دوره ۲ تا ۳ ساله خود را سپری می‌کند و تجربه نشان می‌دهد که بعد از یک دوره رکود ۲ ساله، رونق به بخش مسکن باز می‌گردد. وی ادامه داد: کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در حال تحقیق و گرفتن گزارش از استان‌های مختلف است، تا ببیند، وضعیت بازار مسکن چگونه است.
پورحاجت با اشاره به اینکه در ماه‌های آینده رونق به بازار مسکن همراه با ثبات قیمت باز خواهد گشت، تأیید کرد: در خردادماه فصل نقل و انتقال و بازار اجاره آغاز می‌شود و می‌توان در این ماه بازخوردهای خوبی از بازار مسکن گرفت.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور ادامه داد: این کانون در پایان خردادماه سال‌جاری گزارش وضعیت بازار مسکن و ساخت و ساز را از استان‌ها جمع‌آوری و منتشر خواهد کرد. به گفته وی، در این گزارش سعی خواهد شد، بازار مسکن به شکل واقعی همان طور که است به جامعه و مردم منعکس شود.
پورحاجت در پاسخ به این سؤال که آیا رونق ساخت و ساز بازار مسکن به منزله افزایش قیمت است، تصریح کرد: افزایش معقول قیمت مسکن به نفع بازار مسکن و تولید است، چرا که به هر حال وقتی هزینه‌ها و دستمزدها بالا می‌رود طبیعی است که قیمت تمام شده مسکن نیز افزایش یابد.

روند کاهشی تسهیلات اعطایی به بخش مسکن
با وجوداعلام نظر متولیان بررسی روند تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به بخش مسکن نشانگر آن است که پرداخت تسهیلات به این حوزه روند کاهشی را در پیش گرفته است به طوریکه کل تسهیلات پرداختی به حوزه مسکن ۲۷۵ هزار میلیارد ریال بوده که از این رقم ۴۱.۸ درصد آن را بانک مسکن پرداخت کرده است و نزدیک به ۶۰ درصد باقی این رقم را هم از سایر بانک‌های دولتی به سوی این بخش سرازیر شده است.
البته نکته‌ قابل توجه آن است سهم بانک مسکن از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در سال ۱۳۹۲ کمی بیش از پنج درصد بوده که این رقم بسیار ناچیز است.
سهم تسهیلات پرداختی به حوزه مسکن در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به ترتیب ۱۷ درصد، ۱۳.۵ درصد و ۱۲.۲ درصد بوده که این رقم مرتبا کاهش یافته است.
نکته قابل توجه آن است که بخش مسکن برای بانک‌های دولتی به جز بانک مسکن جذابیت ندارد و علت این امر را می‌توان در مقررات دستوری تعیین نرخ سود تسهیلات و سایر مقررات دست‌وپاگیر شبکه بانکی جست‌وجو کرد.
براساس گزارش ایسنا؛ تجزیه و تحلیل آمارها و اطلاعات منتشر شده نشانگر آن است که سهم تسهیلات خرید بانک مسکن از کل تسهیلات خرید شبکه بانکی از روند صعودی برخوردار بوده به گونه‌ای که از سال ۱۳۷۰ با رقم ۱۴ درصد آغاز و تا ۷۷ درصد در سال ۱۳۹۱ پیش رفته است.
این رقم از سال ۱۳۸۶ تقریبا به‌طور متوسط سالانه ۶۲ درصد بوده است اما بعد از سال ۱۳۸۷ سایر بانک‌های دولتی، خصوصی از اعطای تسهیلات خرید بخش مسکن براساس بخشنامه بانک مرکزی منع شده‌اند. براساس نظر کارشناسان می‌توان گفت که در این سال و سال ۱۳۸۸، ۷۵ درصد از کل وام‌های شبکه بانکی مربوط به تسهیلات ساخت بوده و سهم تسهیلات خرید کاهش یافته است.
بعد از سال ۱۳۸۸ که عمده تسهیلات اعطایی بانک مسکن و سایر بانک‌های دولتی در راستای اجرای طرح مسکن مهر به کار گرفته شده است، سهم تسهیلات خرید در کل تسهیلات شبکه بانکی کاهش یافته است. بر این اساس می‌توان گفت در طول سال‌های اخیر نظام تامین مالی مسکن در ایران عمدتا برنظام بانکی و پس‌اندازهای خصوصی متمرکز بوده و همچنان راهی طولانی در پیش دارد تا بتواند بر بازار سوار شود.

آخرین قیمت اوراق تسهیلات مسکن
این در حالی که قیمت اوراق تسهیلات مسکن که از ابتدای سال با افت مواجه شده بود، رشد اندکی را تجربه کرده و نسبت به هفته گذشته با افزایش نسبی مواجه شد.
در حالی قیمت " تسه"‌ها از ابتدای سال تاکنون در سرازیری قرار گرفته و همانند بازار مسکن در رکود فرو رفته است که قیمت این اوراق در معاملات روزهای اخیر تکان خورد و با اندکی افزایش مواجه شد.
بنابراین با وجود اینکه اتفاق خاصی در افزایش وام مسکن رخ نداده و سیاست دولت در‌خصوص بخش مسکن تغییری نکرده است، اما قیمت این اوراق نسبت به هفته گذشته با افزایش نسبی مواجه شده است و رشد یک تا دو هزار تومانی را تجربه کرده است به طوری که "تسه"‌هاي دی، بهمن و اسفند ۱۳۹۳ در معاملات ديروز به محدوده ۷۴ هزار تومان رسید و با استقبال خریداران مواجه شد. همچنین "تسه" آبان از ۷۲ هزار تومان به نیمه ۷۴ هزار تومان رسیده و تسه مهر نیز به محدوده ۷۴ هزار تومان نزدیک شده است.
تسه تیر ماه از ۷۲ هزار تومان در هفته گذشته به نیمه ۷۳ هزار تومان رسیده و تسه مرداد نیز در حال نزدیک شدن به قیمت ۷۴ هزار تومان است؛ تسه شهریور ماه نیز از ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان به سمت ۷۴ هزار تومان حرکت کرده است. این در حالی است که تسه فروردین در روزهای اخیر بدون تغییر قیمت در محدوده ۷۴ هزار واحد باقی مانده و تسه اردیبهشت ماه از ۷۰ هزار تومان به نیمه ۷۴ هزار تومان رسیده است. تسه خرداد نیز از ۷۱ و ۵۰۰ در هفته گذشته به محدوده ۷۳ هزار تومان حرکت کرده است.
افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در حالی رخ داده است که در حال حاضر عرضه و تقاضای برای این اوراق در حالت تعادل قرار داشته و سهامداران برای خریداری این اوراق مشارکت بیشترین دارند. این در حالی است که با توجه به رکود حاکم در بخش مسکن، به نظر نمی‌رسد قیمت " تسه "ها تا زمان قطعی شدن افزایش وام خرید مسکن، افزایش چشم‌گیری داشته باشد.
اوراق تسهیلات مسکن اوراقی است که متقاضیان استفاده از انواع تسهیلات مسکن باید در ازای هر ۵۰۰ هزار تومان، یک برگه حق تقدم تسهیلات مسکن خریداری کرده و به بانک مسکن ارائه کنند. یعنی برای دریافت وام ۴۵ میلیونی مسکن باید ۹۰ ورقه حق تقدم تسهیلات (با احتساب قیمت ۷۲ هزار تومان برای هر ورقه) به مبلغ شش میلیون و ۴۸۰ هزار تومان خریداری شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjhveh.uqe8hzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی