پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۳
کد مطلب : 88725
تعامل مجلس و دولت همراه با اجراي وظايف قانوني

پيام استيضاح وزير علوم

پس از آن كه مجلس به فرجي‌دانا وزير علوم دولت يازدهم رأي اعتماد نداد، برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از پيام استيضاح سخن گفتند و از شروط مجلس براي وزير پيشنهادي علوم سخن به ميان آوردند.
پس از چند ماه كش و قوس ميان نمايندگان استيضاح‌كننده مجلس و دولت بر سر وزير علوم سرانجام روز گذشته فرجي‌دانا با رأي نمايندگان از وزارت علوم وداع كرد و اكنون گمانه‌زني‌ها براي معرفي وزير تازه‌نفس آغاز شده است.
اين كه آيا وزير معرفي شده هماني خواهد بود كه نمايندگان مجلس مطلالبه دارند خود مسئله‌اي است كه بايد منتظر بود و ديد كه چه چهره‌اي از سوي رئيس‌جمهور به مجلس براي وزارت علوم پيشنهاد مي‌شود. فعلاً سرپرست اين وزارتخانه محمد‌علي نجفي شده است اما آيا او به عنوان وزير معرفي خواهد شد؟ نجفي كه اكنون مشاور رئيس‌جمهور است در دولت يازدهم به عنوان وزير آموزش و پرورش معرفي شد اما نتوانست اعتماد مجلس را به خود جلب كند.
بسياري در داخل تلاش كردند تا با سياسي جلوه دادن اين استيضاح هزينه‌هاي آن را بالا ببرند اما تلاش آنها به ثمر نرسيد و جلسه استيضاح در يك فضاي مناسب كاري برگزار شد و دست آنها از اين ترفند خالي ماند.
اما برخي تصور مي‌كنند تعامل دولت و مجلس بايد مانعي براي چنين اقداماتي از سوي نمايندگان باشد. حال آن كه تعامل و دوستي و صميميت دو قوه نبايد مانعي براي اجراي وظايف قانوني هر يك از طرفين باشد و البته در صورت اجراي وظايف قانوني هم نبايد كدورتي ميان مجلس و دولت ايجاد شود.
اما پس از استيضاح شخصيت‌هاي گوناگوني درباره آن اظهار نظر كردند از جمله معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور كه در صفحه شخصي خود از استيضاخ ابراز نگراني كرده است.

ابهام و نگرانی‌های معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور از جلسه استیضاح وزیر علوم
معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور نوشت: مشکل استیضاح این است که برخی دوستان جایگاهی برای رأی مردم به دولت تدبیر و امید و اعتدال و اندیشه و علم و نشاط، در دانشگاه قائل نیستند.
حمید ابوطالبی با بیان اینکه استیضاح به پایان رسید، و وزیری از دولت تدبیر و امید از خدمت به ملت بازماند، نوشته است: در جلسه چند روز پیش نزد دکتر روحانی، سوالاتی در‌خصوص استیضاح مطرح شد، که جای تأمل دارد، ابهام و نگرانی در این بود که با تمام تلاش دولت برای تعامل با مجلس، این استیضاح در آستانه هفته دولت، هدیه به دولت است یا تقابل با اقدامات مؤثر دولت؟
وی در ادامه با طرح این سوال که چرا باید آرامش و نشاط دانشگاه‌ها دستخوش تلاطم شود؟ آیا این حمایت از کرسی‌های آزاداندیشی و توسعه علم و نشاط سیاسی است؟ گفت: ابهام و نگرانی در این بود که پرداختن به مشکلات کشور و زندگی مردم در این بحران‌های حساس منطقه‌ای اهمیت دارد، یا تلاش برای ناامید کردن جامعه؟
معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور همچنین در بیان ابهامات و نگرانی‌های مطرح شده تصریح کرده است: ابهام و نگرانی در این بود که این استیضاح ِعلم است یا سیاست؟ اگر علم است اینقدر هیاهو ندارد، و اگر سیاست است چه ارتباطی به علم دارد؟
ابوطالبی در پایان به سفر رئیس‌جمهور به استان اردبیل در روز استیضاح یکی از وزرای کابینه‌اش اشاره کرده و نوشته است: در نهایت اینکه دکتر روحانی بر سر عهد خود با مردم ماند؛ و در این میانه، مردم را برگزید؛ و به میان آنها در اردبیل رفت. مشکل استیضاح در این است که برخی دوستان گرامی جایگاهی برای رای مردم به دولت تدبیر و امید، و اعتدال و اندیشه، و علم و نشاط، در دانشگاه قائل نیستند.

جايگاه رأي نمايندگان مردم كجاست؟
آقاي ابوطالبي در مطلب خود به جايگاه رأي مردم به دولت تدبير و اميد اشاره كرده است، حال آن كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هم به عنوان نمايندگان مردم حق قانوني خود را در استيضاح وزير اجرا كردند.
البته ما نيز موافق گفته معاون سياسي رئيس‌جمهور هستيم كه چرا اينقدر هياهو؟ اما اين هياهو اگر رصد شود مشخص مي‌شود كه همه اين هياهوها از سوي چه كساني و چه گروه سياسي خاصي به پا شد.
اين هم مانند بسياري استيضاح‌هايي كه در اين سال‌هاي پس از انقلاب انجام شد و تفاوتي هم با ديگر اقدامات مجلس ندارد. نه استيضاح علم بود نه استيضاح سياست، مجلس شوراي اسلامي بر اساس وظيفه نظارتي خود نگراني‌هايي در حوزه دانشگاه و دانشجو داشت و به همين خاطر چند ماه هم با وزير مدارا كرد، اما نتيجه آن به استيضاح كشيده شد كه اگر برخي از مواردي كه نمايندگان مجلس مطالبه كردند اجرا مي‌شد كار به اينجا نمي‌رسيد.

حدادعادل: نمایندگان نسبت به ارزش‌ها و فتنه‌گران حساس هستند
در همين زمينه رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: مجلس در تعامل با دولت است اما نمایندگان نسبت به ارزش‌ها و مسئله فتنه‌گران حساس هستند.
غلامعلی حدادعادل پس از جلسه استیضاح فرجی‌دانا در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: جلسه در کمال آرامش، وحدت و همدلی برگزار شد و نمایندگان مردم با رفتاری اخلاقی به طرح مسائل خود پرداخته و البته دوستان دولت نیز در کمال آرامش در جلسه حاضر بودند.
وی با بیان اینکه بالأخره فرصتی داده شد و پس از بارها جلسه و بررسی وضعیت وزارت علوم و قانع نشدن استیضاح‌کنندگان کار به این جلسه رسید، گفت: من در اینجا باید از همه همکارانم در مجلس بواسطه اخلاق‌مداری‌شان تشکر کنم و بگویم جلسه استیضاح تمام شد و ما با دولت در تعامل و همکاری صمیمانه کار را ادامه خواهیم داد و البته کماکان نسبت به ارزش‌ها و مسئله فتنه‌گران حساس خواهیم بود.

نصیرپور: دولت با حق مجلس برای استیضاح آشنا است
معاون نظارت و هماهنگی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور هم با بیان اینکه دولت به همه شعارهایی که هنگام انتخابات زده پایبند است، گفت: رئیس‌جمهور در اردبیل اعلام کرد در‌خصوص استیضاح به نظر مجلس پایبند است و به آن احترام می‌گذارد.
مجید نصیرپور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استیضاح حق مجلس است، گفت: دولت با این حق مجلس آشناست و رئیس‌جمهور امروز در سفر اردبیل اعلام کرد نظر مجلس هر چه باشد به آن احترام می‌گذاریم. وی تاکید کرد: امیدوار هستیم وزیر بعدی هر چه سریع‌تر اعلام شود و آنچه قطعی است که مسلما دولت به تمام شعارهایی که در هنگام انتخابات زده، پایبند است.

رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین و شرط مجلس برای وزیر آتی علوم
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی هم از پیام‌های عزل «فرجی‌دانا» برای دولت و وزیر بعدی معرفی شده از سوی دولت سخن گفت.
حجت‌الاسلام سیدمرتضی حسینی پس از بركناري وزیر علوم با بیان اینکه استیضاح وزیر علوم و عزل وی حاوی پیام‌های مهمی به دیگر اعضای کابینه و همچنین وزیر بعدی معرفی شده در این وزارتخانه بوده اظهار داشت: در این روزهای اخیر هجمه سنگینی از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلب و همچنین بیگانه علیه مجلس شکل گرفت.
وی افزود: این هماهنگی و انسجام بین رسانه‌های مخالف استیضاح علیه نمایندگان امضاکننده استیضاح و رأی دهنده مانند سال ۸۸ شدید و سنگین بود.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: البته این هجمه و عدم کارایی آن نشان داد که موافقان استیضاح اکثریت بوده و این طیف مخالف در اقلیت قرار داشتند که می‌خواستند با جوسازی و هجمه سنگین علیه وظیفه مجلس موضع‌گیری کنند.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با این استیضاح و عزل وزیر علوم مشخص شد که مجلس اصولگرا در اصول خود با هیچ‌کس معامله نمی‌کند.
حسینی از دیگر پیام‌های جلسه استیضاح امروز را اخطار به وزیر بعدی در خصوص اینکه در چارچوب‌های انقلاب و نظام حرکت کند عنوان و تصریح کرد: وزیر بعدی باید بداند که اگر بخواهد از مجلس رأی اعتماد بگیرد باید فتنه‌گران را به دانشگاه راه نداده و عناصر مخالف و معارض انقلاب را در کرسی‌های دانشگاه انتساب نکند.
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین خاطرنشان کرد: مجلس با رفع مشکلات مردم مشکلی ندارد ولی اگر افرادی که انقلاب، نظام و رهبری را قبول نداشته و با فتنه‌گری بخواهند به نظام جمهوری اسلامی ضربه بزنند مقابل مجلس قرار می‌گیرند.

https://siasatrooz.ir/vdcjiaeo.uqeo8zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی