?>?> کلاهي که اتفاقا کمي هم بزرگ بود! | سیاست روز
يکشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۱
کد مطلب : 82415

کلاهي که اتفاقا کمي هم بزرگ بود!

انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري در ايران علاوه بر دکتر حسن روحاني که منتخب مردم در اين دوره از انتخابات...

انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري در ايران علاوه بر دکتر حسن روحاني که منتخب مردم در اين دوره از انتخابات محسوب مي‌شود خيلي‌هاي ديگر نيز از جريانات و گروه‌هاي سياسي احساس پيروزي کرده و «انا شريک» سر داده اند که گذشت زمان به مرور پيروز واقعي را معرفي خواهد کرد. لذا در اين يادداشت بخشي از دستاوردهاي بعضا بي‌بديل اين حماسه سياسي که در سايه الطاف الهي و سرانگشت تدبير مقام معظم رهبري رقم خورد پرداخته مي‌شود.
يقينا اصل برگزاري انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري با مشارکت حداکثري مردم از سليقه‌هاي مختلف در شرايطي که استکبار جهاني و بوقهاي داخلي آن بر طبل تحريم انتخابات مي‌کوبيد و برخي از ساده‌انديشان نيز به دنبال رقابت، تنها در بين اصول‌گرايان بودند. حضور بيش از هفتاد درصد از واجدين شرايط راي دهنده با ديدگاه‌هاي متفاوت از جريانات سياسي در پاي صندوق‌هاي راي اولين دستاورد و رفع اتهام از تهمت ناروايي که در جريان فتنه سال ۸۸ مبني بر تقلب در انتخابات و خيانت در امانت ملت شهيد پرور ايران دومين دستاورد اين دوره از برگزاري انتخابات بود انتخاب دکتر حسن روحاني با اختلاف ۷ دهم درصدي آرا نسبت به ديگر رقباي او زيباترين و اقناعي‌ترين پاسخ به افکار عمومي در داخل و خارج از کشور و همچنين خط بطلاني بر ادعاهاي واهي رسانه‌ها که از طرف رهبر فرزانه انقلاب «باطل السحر» ناميده شد. اگر نتيجه انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري به غير از آنچه که بود اتفاق مي‌افتاد يعني کسي به غير از دکتر روحاني منتخب مردم مي‌شد يقينا چنين برداشتي صورت نمي‌گرفت:
دستاورد ديگر قانون‌مداري کانديداها و طرفداران آنها در تبعيت از اجراي قانون در جامعه بود البته تجربه گرانسنگ و پرهزينه نظام جمهوري اسلامي در مقاومت در برابر زياده‌خواهي قانون‌شکنان، در دوره قبلي انتخابات رياست جمهوري در اين دوره به ثمر نشست. همزماني برگزاري انتخابات سراسري شوراهاي اسلامي شهر و روستا با انتخابات رياست جمهوري که براي اولين بار پس از تجميع قانون انتخابات با دو دستگاه ناظر يعني شوراي نگهبان و مجلس شوراي اسلامي کار سنگين و پرحجمي را به ستاد انتخابات کشور تحميل کرده که انصافا وزارت کشور به عنوان تنها دستگاه مجري انتخابات از پس اين امتحان به خوبي و سربلند بيرون آمد.
ناگفته نماند که اين همزماني از بعد سياسي انتخابات شوراها را تحت‌الشعاع قرار داده و باعث گرديد که انتخاب اعضا و شوراهاي شهر و روستا بيشتر جنبه اجتماعي و فرهنگي پيدا کند که اين نيز يکي ديگر از دستاوردهاي اين دوره از برگزاري انتخابات محسوب مي‌شود. نقش بي‌بديل صدا و سيما در معرفي نامزدهاي رياست جمهوري در برنامه‌هاي مختلف رسانه ملي و برگزاري مناظره بين آنها باعث جلوگيري از اسراف در تبليغات ميداني شد. نظرسنجي‌ها هم نشان مي‌داد که قريب به هفتاد درصد از مردم اخبار مربوط به انتخابات را از طريق صدا و سيما پي‌گيري مي‌کنند گذشته از اشکالات جزيي که به برخي از مناظره‌ها و يا برنامه‌هاي تبليغي رسانه ملي وارد بود اين رسانه به خوبي توانست در بسيج مردم و انتخاب آنها ايفاي نقش کند.
از دستاوردهاي ديگر مي‌توان به برگشت دستگاه نظارتي به جايگاه قانوني خود در اين دوره از انتخابات اشاره کرد. چهره شوراي نگهبان به عنوان داور نهايي برگزاري انتخاباتي کشور ـ به غير از انتخابات شوراهاي اسلامي ـ که در جريان فتنه سال ۸۸ تا حدودي مخدوش جلوه کرده بود به جايگاه قانوني خود بلکه بالاتر ارتقا پيدا کرد علت اصلي هم بايد در قانوني عمل کردن اين نهاد نظارتي باشد چرا که عدم احراز صلاحيت داوطلبان مي‌توانست علاوه بر مدعيان حقيقي اعتراض برخي از جريانات مهم و ريشه‌دار انقلاب را در پي داشته باشد اما از آنجايي که در بين عدم احراز صلاحيت‌ها از فرد مطرح نظام که به علت کهولت سن و افراد وابسته به جريانات سياسي که به خاطر نداشتن سابقه اجرايي تا افراد عادي به چشم مي‌خورد گرچه از نظر طرفداران، نوعي ظلم در حق آنان بود اما در قاموس افکار عمومي ظلم علي‌السويه هم عدل محسوب مي‌شود لذا کوچکترين اعتراضي به عملکرد اين نهاد قانوني صورت نگرفت و همه در مقابل قانون تسليم شده و تمکين کردند.
با اين همه دستاورد که به برخي از آنان در حد ياري ذهن اشاره گرديد نتيجه انتخابات نشان داد که رفتار انتخاباتي مردم ايران با همه رشدي که در قانون‌مداري و قانون‌گرايي داشته‌اند همچنان به شکل توده‌اي و رويکردي است به عبارت ديگر در هر دوره از انتخابات رياست جمهوري، اکثريت ملت ايران هر يک از نامزدهاي رياست جمهوري را جداي از وابستگي جناحي و گروهي آنها که به عنوان مطالبه‌گر خواسته‌هاي واقعي خود تشخيص دهند باز سعادت خدمت‌گزاري را با راي خود بر دوش او خواهند نهاد با مروري بر مجموعه نظرسنجي‌هايي که توسط نهادهاي مختلف اين دوره از انتخابات رياست جمهوري را رصد کرده‌اند نشان مي‌دهد که حداقل از شش ماه پيش از زمان برگزاري انتخابات رادار هيچ يک از اين مراکز اثري از وجود دکتر حسن روحاني را نشان نمي‌دهد بعد از ثبت نام نيز در نفرات انتهايي جدول نامزدها جاي مي‌گيرد. پس از اعلام احراز صلاحيت‌ها توسط شوراي نگهبان، و آغاز رسمي تبليغات و مناظره‌هاي تلويزيوني کم‌کم نظر مردم به طرف او جلب مي‌شود و ظرف کمتر از سه هفته همه چيز به نفع او رقم مي‌خورد. اين در حالي است که بعضي از کانديداها بعد از شکست در اولين مرحله از نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ستادهاي خود را در حالت آماده‌باش نگه داشته و از مدتها پيش فعاليت تبليغاتي خود را آغاز کرده بودند و در نظرسنجي‌هاي اوليه شانس پيروزي آنها قريب به چهل درصد حدس زده مي‌شد.
در اين ميان شايد خام‌خيال‌ترين جريان سياسي حاضر در صحنه انتخابات دوستان اصولگراي ما بودند که تصور مي‌کردند در اين دوره از انتخابات رقابت در بين جبهه اصولگرايان خواهد بود لذا با تکثر کانديدا براي تصاحب تنها پست رياست جمهوري برآمدند البته حضور جدي تمام چهره‌ها و طرفداران آنها در خلق حماسه سياسي و دستاوردهاي بزرگ اين دوره از انتخابات نقش بسزايي ايفا کردند که حتما نزد باري تعالي ماجور خواهند بود اما از اينکه بازي برده را واگذار نمودند حکايت فردي است که در هنگام گذر از کنار باتلاق کلاه گران قيمتي که بر سر داشت باد به باتلاق انداخت. هر چه انديشه کرد راهي براي بدست آوردن آن نيافت لذا دستي بر سر خود کشيد و گفت اتفاقا کمي هم براي سرم بزرگ بود!

مولف : حسن اختري
https://siasatrooz.ir/vdcjixeo.uqe8vzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی