?>?> تدابیر ویژه رفع موانع سرمایه‌گذاری در آب و برق | سیاست روز
چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 84495
وزير نيرو خبر داد

تدابیر ویژه رفع موانع سرمایه‌گذاری در آب و برق

تدابیر ویژه رفع موانع سرمایه‌گذاری در آب و برق

روز گذشته نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب و سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با حضور وزیر نیرو و رئیس دفتر رئیس‌جمهور گشایش یافت. دراين مراسم وزیر نیرو با اعلام ماموریت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای تلاش در جهت شناسایی و رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری در کشور گفت: تدابیر ویژه ای برای رونق سرمایه‌گذاری در صنعت آب و فاضلاب اندیشیده می شود.
به گزارش سياست روز؛ حمید چیت چیان در اين مراسم با بیان اینکه صنعت آب و برق خدمات ضروری به جامعه ارایه می کند، گفت: تامین نیازها و مصرف آب و برق جامعه و تقویت فعالیت در این حوزه به عنوان موتور محرک صنعت آب و برق تلقی می شود.
وزیر نیرو اظهار داشت: تحرک صنعت آب و برق در بطن این صنعت وجود دارد و با مکانیزم های تشویقی که دولت در اوایل شروع به کار خود از طریق مصوبه ویژه ۳۶ بندی رفع موانع تولید داشت می تواند باعث رونق فعالیت و سرمایه گذاری در صنعت آب و برق شود.
چیت چیان خاطرنشان کرد: در بحث برطرف کردن محدودیت های صنعت آب و برق نیز تدابیر ویژه ای در مصوبات دولت وجود دارد و معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور در تلاش است برای برون رفت از مشکلات سرمایه گذاری و فعالیت صنایع از جمله آب و برق اقدامات ویژه ای را انجام دهند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه تدابیر ویژه دولت در بودجه سال آینده آب و برق آثار خود را نشان دهد، گفت: وزارت نیرو درصدد واگذاری فعالیت های و شرکت های زیر مجموعه به بخش خصوصی است و در این راستا از ظرفیت مدیریتی بخش خصوصی برای تحرک بیشتر در صنعت بهره‌مند خواهیم شد.

ایران می‌تواند قطب تولید برق منطقه باشد
همچنين در اين مـــراسم رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان این که در صنعت آب و برق مشکل افت داریم و با ضایعات بالا مواجه هستیم،‌ گفت:‌ معنی اقتصاد مقاومتی انزوا نیست، بلکه باید برای رشد اقتصادی کشور ارتباط دوسویه واردات و صادرات را شکل دهیم.
محمد نهاوندیان افزود:‌ امروز روزی است که به جای حسرت خوردن به گذشته باید به برنامه‌ریزی‌های بلند نظر کنیم. وی ادامه داد: ‌امروز به وظایف بین نسلی خود بیندیشیم و سرمایه‌گذاری‌هایی را طراحی کنیم که بالقوه‌های کشور را به بالفعل تبدیل کنیم هرچند ممکن است در این راه دشواری‌های اقتصادی داشته باشیم.
نهاوندیان اضافه کرد: باید تک نگاه‌هایی به پتانسیل‌های ایران در حوزه‌های مختلف و ظرفیت‌های عظیم منطقه داشته باشم چرا که با این کار می توان به رشد اقتصادی پایدار برسیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت:‌ صنعت آب و برق یکی از حوزه‌های متعددی است که در بررسی اقتصادی ایران در قرن ۲۱ می‌تواند ثابت کند نقش‌آفرین اقتصاد منطقه خواهد بود. وی با بیان اینکه ایران می‌تواند قطب تولید برق در منطقه باشد، گفت: ایران با داشتن عظیم‌ترین ذخایر انرژی در دنیا اگر گاز و نفت در کنار هم قرار گیرند، با تبدیل این ظرفیت و امکان می‌تواند با خلق ارزش افزوده فرصت های شغلی عظیمی ایجاد کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور اضافه کرد: این موضوع می‌توانست به شرطی که ما جهانی فکر کنیم و محلی عمل کنیم و منطقه‌ای فکر کنیم و ایرانی عمل کنیم.
نهاوندیان ادامه داد: نباید محدود به مزرهای خود باشیم چرا که اینگونه اندیشیدن می‌تواند به صلح منطقه هم کمک کند، بنابراین باید منافع مشترک منطقه را در اولویت قرار دهیم تا رویکرد همگرایانه در مناسبات بین‌المللی را به همراه داشته باشیم. نهاوندیان تصریح کرد: بخش صنعت آب و برق یک زنجیره اشتغال‌زایی گسترده‌ای را در پیش و پس ایجاد می‌کند. وی گفت:‌ به جای بخشی‌نگری باید نگاه جامع‌نگر را در اقتصاد تقویت کنیم، در این صورت می‌توانیم از ضایعات بخشی‌نگری اجتناب کنیم.
نهاوندیان با انتقاد از احداث برخی سدها در کشور، گفت: سدهایی ساخته شده است بدون اینکه به آب و تخصیص اعتبار آن توجهی شده باشد. بنابراین باید اذعان داشت در صنعت آب و برق مشکل افت داریم و با ضایعات بالا مواجه هستیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور اضافه کرد: باید دانشگاه‌ها به سمت صنایع و برق بیایند و به سمت نوآوری برود اگر این چنین شد، سیاست‌های پولی و مالی و برنامه‌های میان مدت اقتصادی موجب کاهش ضایعات و توجه بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری در صنعت آب و برق می‌شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: باید تولیدات داخلی به قدری و کفایتی برسد که در رقابت‌های بین‌المللی بازارگشایی کنیم و از لحاظ قیمت و کیفیت از رقبای خارجی گوی سبقت را ببریم.
وی افزود: در این صورت است که سرمایه‌گذاری خارجی هم خواستار مشارکت در پروژه‌های داخل کشور می‌شود بنابراین سیاست خارجی در پیش گرفته شده همانا تعامل سازنده با شرکت‌های داخلی و خارجی است. وی گفت:‌ تحرکات دیپلماتیک کشور خوشبختانه در چند ماه گذشته چنین فضایی را آماده کرده است و همه دنیا مشتاق این هستند که این رویکرد جدید ایران را در حوزه‌های مختلف ببینند. نهاوندیان تصریح کرد: اگر بخواهیم در حوزه‌های اقتصادی از اتکا به نفت راحت شویم، باید ارتباطات دوسویه، واردات و صادرات را شکل دهیم.

https://siasatrooz.ir/vdcjixeo.uqexhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی