?>?> دور جدیدی از گفت‌وگوها را بین ایران و اتحادیه اروپا آغاز می‌کنیم | سیاست روز
چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۲
کد مطلب : 93116
ظریف در نشست خبري مشترك با موگريني:

دور جدیدی از گفت‌وگوها را بین ایران و اتحادیه اروپا آغاز می‌کنیم

دور جدیدی از گفت‌وگوها را بین ایران و اتحادیه اروپا آغاز می‌کنیم

فدریکا موگرینی مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به تهران سفر کرده است با محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در نشست خبری مشترک حضور پیدا کرد.
به گزارش مهر، وزیر امور خارجه کشورمان در اين ديدار گفت: تصمیم‌گیری‌هاي اولیه اتحادیه اروپا با تصویب برنامه اقدام مشترک شکل گرفت. ظریف افزود: درباره موضوعات مورد علاقه ایران و اتحادیه اروپا گفت‌وگو کردیم، تصمیم گرفتیم دور جدیدی از گفت‌وگو را بین ایران و اتحادیه اروپا شروع کنیم که این گفت‌وگوها، گفت‌وگوهای سطح بالا نامیده می‌شود. وي گفت: این گفت‌وگوها در سطح معاونین وزرای خارجه برگزار خواهد شد.
فدریکا موگرینی نیز با تشکر از تلاش‌هاي انجام شده در مذاکرات هسته‌ای و حمایت ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری ایران گفت توافق نشان‌دهنده توانایی گفت‌وگو و دیپلماسی چند‌جانبه بود.
وی افزود: توافق هسته‌ای قابلیت ایجاد فصل جدیدی در روابط ایران و جامعه جهانی دارد. ایران و اروپا از لحاظ تاریخی و فرهنگی و تمدنی نزدیک به هم هستند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پيش از سفر به تهران در مقاله‌ای در نشریه گاردین نوشت: نلسون ماندلا گفته است تا زمانی که کاری انجام نشده، همیشه دشوار به نظر مي‌رسد. حصول توافق هسته‌ای در ۱۴ جولای در وین مصداق این حرف نلسون ماندلا بود. این توافقنامه پس از چندین دهه تنش و بی‌اعتمادی، ۱۲ سال امید و ترس و ۲۲ ماه مذاکرات فشرده، دشوار، بسیار فنی و سیاسی، بالاخره حاصل شد. آیا این اتفاق صفحه جدیدی در روابط ایران با سایر کشورهای جهان خواهد گشود.
این توافقنامه‌ای است که وقتی اجرا می‌شود، به ما اجازه خواهد داد اعتمادسازی کنیم و اساس روابطی جدید را بنیان مي‌نهد. در مرحله بعد، وظیفه من این خواهد بود که هماهنگی در کمیسیون مشترک مربوط به اجرای توافقنامه را انجام دهم. یکی از علل اصلی سفرم به ایران همین است. البته فقط به این دلیل نیست که به ایران می‌روم. ما اکنون وظیفه داریم این نتیجه تاریخی را که در وین به دست آورده‌ایم پرورش دهیم. توافقنامه وین به ما می‌گوید اگر ما همکاری را بر رویارویی ترجیح دهیم، همگی می‌توانیم دستاورد زیادی داشته باشیم. البته رسیدن به حداکثر بهره‌برداری از این فرصت کاملا بستگی به خودمان دارد. اما اگر با جدیت تلاش نکنیم، هیچ چیز خوبی اتفاق نخواهد افتاد.
موگريني در اين مقاله نوشت: کل خاورمیانه در هرج و مرج است. فرقه‌گرایی رو به رشد است. لازم است فراینده‌های سیاسی را برای پایان دادن به جنگ‌ها دوباره شروع کنیم. لازم است همه قدرت‌های منطقه را به دور میز مذاکره باز گردانیم و خونریزی‌ها و کشتارها را متوقف کنیم. همکاری میان ایران و همسایگانش و کل جامعه بین‌المللی می‌تواند امکانات و فرصت‌های بی‌سابقه‌ای را برای صلح در منطقه به ویژه در سوریه، یمن و عراق فراهم کند. هدف از این مذاکرات رفع نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران و توافق درباره تضمین‌های درازمدت قابل راستی‌آزمایی درباره صرفا صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران بود. آرزو و خواست ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای غیر‌نظامی به طور کامل به رسمیت شناخته شده است، با این تضمین که تحت هیچ شرایطی ایران دنبال دستیابی به بمب اتم نخواهد رفت. شکاکان استدلال خواهند کرد که این کار بسیار غیرمحتمل یا غیرممکن است. افراد بدبین درباره خطرات آن هشدار خواهند داد. مذاکرات در وین نشان داد که تا زمانی که اراده سیاسی برای غلبه بر مشکلات وجود دارد، هیچ مشکل و معمایی غیرقابل حل نیست. سفر به ایران انتخابی روشن برای من است. گرچه سال‌ها مذاکرات به پایان رسیده است،‌ اما کار مشترک ما قطعا پایان نیافته است. در واقع تا زمانی که کاری انجام نشده باشد، بايد تلاش كرد. غیرممکن به نظر می رسد.

https://siasatrooz.ir/vdcjmveh.uqetvzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی