شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 114664
نگاهی به اتهامات اخیر میرسلیم و حاشیه‌های ناشی از آن

پیچیدن خلاف جهت ممنوع

پیچیدن خلاف جهت ممنوع

این روزها تب و تاب کرونا، مشکلات اقتصادی و فشارهای ناشی از تحریمها شرایطی را برای کشور به وجود آورده که تنها راه برای نجات از آن مسیر همدلی و وحدت است. اما معلوم نیست که چرا سید مصطفی میرسلیم نماینده تهران و از اعضای تأثیر گذار حزب مؤتلفه اسلامی راه خودش را کج کرده و جاده خاکی را طی می‌کند.
گویا به قول سعدی شاعر نامدار ایرانی «ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی این ره که تو می روی به ترکستان است.» نماینده تهران در یکی دو ماه اخیر در مصاحبه‌هایی علیه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی موضع‌گیری کرده است. وی در مصاحبه با خبرگزاری برنا دوباره اتهامات قبلی خود را مبنی بر پرداخت رشوه ۶۵ میلیارد تومانی به روسای یکی از کمیسیون‌های مجلس دهم برای لغو تحقیق و تفحص از شهرداری تکرار کرد و گفت: «همه مدارک را به دستگاه قضایی ارجاع داده‌ام و پیگیری‌ها از جانب آن‌ها انجام می‌شود. اصل موضوع به تحقیق و تفحص زمان حضور قالیباف در شهرداری برمی‌گردد، وقتی تحقیق و تفحص در مجلس دهم رأی نمی‌آورد شهردار وقت از اینکه چنین موضوعی رأی نیاورده، تشکر می‌کند.»
وی افزود: « موضوع تحقیق و تفحص مسئله‌ای نیست که از انجام شدنش ناراحت و یا از انجام نشدنش خوشحالی صورت گیرد. باید طبق بررسی مشخص شود که چه خدمات شایسته‌ای صورت گرفته است، طبق اسنادی که دارم نشان می‌دهد رایزنی‌هایی پشت پرده صورت گرفته که این تحقیق و تفحص، انجام نشود و رد شود.»
البته این مصاحبه پیرو گفت‌وگوی قبلی وی در تاریخ ۹ خرداد ماه عنوان شده است که در آنجا نیز مطرح کرده بود که: «برخی از دولتمردان برای جلب آرای نمایندگان و همچنین پس گرفتن سؤال، طرح تحقیق و تفحص و استیضاح جذابیت‌های مالی از خود نشان می‌دادند تا آرای نمایندگان را بخرند و این کار را می‌کردند. برای پس گرفتن یک طرح تحقیق و تفحص ۶۵ میلیارد تومان فقط به یک رئیس کمیسیون در مجلس پرداخت ‌شده است.» 

واکنش نمایندگان
البته در آن زمان نمایندگان مجلس دهم به این سخنان میرسلیم واکنش نشان دادند. به‌عنوان ‌مثال محمدرضا ملکشاهی راد، نماینده خرم‌آباد در مجلس دهم درباره تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در سال ۱۳۹۵ گفته بود «یک‌حرفی زده که به‌ وسیله آن کل مجلس و کمیسیون‌ها را زیر سؤال برده است. آنچه در خصوص کمیسیون عمران می‌دانم این است آقایانی که مدعی تحقیق و تفحص بودند مدارکشان متقن نبود.» وی در این باره افزود: در واقع این‌ها قصد داشتند قبل از کاندیداتوری ریاست جمهوری یک کار سیاسی انجام دهند اما مجموع نمایندگان که در اکثریت بودند به این نتیجه رسیدند مدارکشان متقن و محکم نیست، بنابراین ارائه ندادند.
از سوی دیگر محمود صادقی، نماینده اصلاح وقت مجلس، در این باره گفته بود که "گزارش‌هایی در دست است که نشان می‌دهد تهران به صورت غیرقانونی در حال فروخته شدن از سوی شهرداری است تا درآمدهایی کسب شود."
وی تصریح کرد: در مورد موضوع واگذاری املاک، شهرداری تهران ابتدا این موضوع را انکار می‌کرد، اما با فشار قوه قضائیه، اکثر موارد واگذاری را تأیید کرد. 

ماهیگیری به سبک اصلاح طلبان
در این میان اصلاح طلبان از اظهارات میرسلیم در مقطع زمانی فعلی به نفع خود بهره برداری کرده‌اند. آنها با استناد به اظهار نظر محمدعلی نجفی شهردار وقت تهران در سال ۱۳۹۶ که در گزارشی اعلام کرده بود که بخشی از تخلفات شهرداری در دوره تصدی محمدباقر قالیباف به قوه قضائیه ایران ارائه شده، تلاش می‌کنند تا پیش از اعلام نظر قوه قضاییه، نظرات خود را به مردم القاء کنند.
میرسلیم در این مجلس از یک سو در انزوا قرار گرفته و به دلیل اینکه نتوانسته جایگاه مناسب در مجلس یازدهم بدست بیاورد و از سوی دیگر از عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس ناراضی است اصلاح طلبان تلاش کردند تا از طرح اختلاف در میان اصولگرایان در ابتدای مجلس یازدهم سخن بگویند و نشان دهند که مجلس یازدهم بیش ازآنکه به فکر مردم باشد به فکر اهداف سیاسی است.
اصلاح طلبان همچنین از طرح حذف جریان سنتی اصولگرا سخن به میان آورده و اینگونه مدعی شده‌اند که این طرح شدت گرفته است.
آنها اینگونه عنوان می‌کنند که اصولگرایان سنتی با روی ‌کار آمدن دولت احمدی‌نژاد یکی‌یکی به اشکال مختلف حذف شده یا مجبور به حاشیه ‌نشینی در سیاست شده‌اند. برخی مانند حزب مؤتلفه از پست‌ها و مناصب دولتی و حتی از مسئولیت‌های اقتصادی کنار زده شده و برخی مانند ناطق‌نوری و اخیراً علی لاریجانی با بی‌مهری از سوی یاران پیشین، کنار زده شدند. امثال توکلی و باهنر هم عملا اثرگذاری و نفوذ سیاسی پیشین خود را در جریان اصولگرایی از دست داده‌اند.
اصلاح طلبان تاکید دارند که طیف نوظهوری با هدایت قالیبافیان و جبهه پایداری و جمعی از مجلسیان یازدهم‌ چنین برنامه‌ای را برای اصولگرایان در نظر دارند. 

در نهایت
باید گفت که میرسلیم در جایگاه نماینده تهران و به عنوان شخصی که خود را زمانی برای ریاست جمهوری کاندیدا کرده بود بایستی در بیان سخنان خود سنجیده تر و زمان شناس تر عمل کند تا تحلیلی نادرست از اهداف وی نشود. میرسلیم از کهنه اصولگرایانی است که هر حرف و سخنش می تواند مبنای سنجش رفتار اصولگرایان شناخته شده و اتفاقاً شخصیتی است که رفتار او میزانی برای رفتار اصولگرایان و تحلیل افکار عمومی به شمار می رود.
بنابراین انتظار می رود که وی به عنوان یک شخصیت شناخته شده و گرم و سرد کشیده انقلاب، رفتاری در شأن جایگاه خود نشان دهد.
انتظار می رفت وی اگر مدرکی در دست داشت پیش از اینکه قالیباف به ریاست مجلس برگزیده شود آنها را ارائه می کرد تا اینگونه عنوان نشود که این اظهار نظرها به دلیل به دست نیاوردن جایگاه ریاست مجلس صورت می‌گیرد. سوال اینجاست که اگر میر سلیم دغدغه رعایت عدالت دارد، چرا با جدیت مطالبات خود را از دستگاه‌های قانونی و نظارتی پیگیری نکرده و به جای آن وارد فضای رسانه‌ای شده است تا موجب بهره برداری های غیر منصفانه از آن نشود .
همچنین غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ۲۰ خرداد از دستور رئیسی برای دریافت و بررسی مستندات میرسلیم خبر داده بود اما مردم می‌پرسند چرا باید سخنان نماینده تهران هرچند وقت یکبار تکرار شود و در مقابل آن اقدامی صورت نگیرد؟ این نشان از بی توجهی به ادعاهای نماینده مردم پایتخت دارد. از سوی دیگر اعتماد افکار عمومی دچار خدشه می شود که چرا به این سخنان رسیدگی نمی شود.
در همین حال نباید از یاد ببریم که قوه قضاییه اقدامات جدیدی برای اصلاح و مبارزه با فاسد بدون اغماض آغاز کرده است.در عین حال سکوت قوه قضاییه نیز در این باره بازهم سوال برانگیز است و اینکه چرا اتهاماتی که در رسانه‌ها علیه رئیس مجلس طرح می‌شود مورد بررسی قرار نمی گیرد و نتیجه نهایی شفاف عنوان نمی‌شود تا هم خیال مردم و هم خیال میرسلیم از این بابت راحت شود.
البته شاید منطقی آن بود که نماینده تهران حداقل مدتی صبر می‌کرد تا بررسی قوه قضائیه دراین‌باره پایان می‌یافت اما اگر قرار باشد میرسلیم بعد از هر اتفاقی در مجلس دوباره اتهامات قبلی خود را تکرار و صبوری لازم را نداشته باشد ضرورت ایجاب می‌کند قوه قضائیه در این امر تسریع کند. از زمانی که سخنگو در این باره صحبت کرده است بیش از ۴۰ روز می‌گذرد اما هنوز مشخص نیست بررسی این اسناد و مدارک در چه مرحله‌ای است.
حتماً قالیباف نیز از این اقدامات راضی خواهد شد که برای یکبار به این مسئله پرداخته شود و پرونده آن برای همیشه بسته شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjmxevxuqevmz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی