شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۱
کد مطلب : 95268

وزن جهاني حزب‌الله

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس شامل عربستان، امارات، کویت، قطر، بحرین و عمان، چهارشنبه حزب‌الله لبنان را...

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس شامل عربستان، امارات، کویت، قطر، بحرین و عمان، چهارشنبه حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دادند. این سازمان، همه رهبران، ارگان‌ها و نهادهای وابسته به حزب‌الله را «تروریستی» می‌داند. اين اقدام در حالي صورت مي‌گيرد كه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۴ حزب‌الله لبنان را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده بود؛ اقدامی که با تبعیت بحرین و امارات عربی متحده ادامه یافت.
اخيرا نيز سعودي به بهانه وجود حزب‌الله از اجراي تعهدات ۴ ميليارد دلاري خود مبني بر پرداخت هزينه‌هاي خريد تسليحاتي ارتش لبنان خودداري كرد. نكته قابل توجه آنكه حزب‌الله همچنین در لیست سیاه آمریکا نیز قرار دارد. اتحادیه اروپا نیز شاخه نظامی حزب‌الله را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده حال آنکه با شاخه سیاسی آن در لبنان تعامل دارد. صهيونيست‌ها نيز حزب‌الله را گروهي تروريستي معرفي كرده‌اند. نكته قابل توجه در باب اقدام اخير شوراي همكاري خليج‌فارس مخالفت‌هاي گسترده با اين اقدام و حمايت‌هاي گسترده از حزب‌الله است.
نكته قابل توجه آنكه در كنار طيف گسترده‌اي در درون لبنان، بسياري از كشورهاي غربي و غير عربي نيز به حمايت از حزب‌الله و محكوميت اقدام عليه آن پرداختند. واكنش‌هايي كه نشانگر وزن بالاي حزب‌الله در صحنه جهاني است. حال اين سوال مطرح است كه چرا جهانيان در حمايت از حزب‌الله به عنوان يك گروه‌ سياسي و مقاومتي به مخالفت با شوراي همكاري خلیج‌فارس به سركردگي سعودي پرداخته‌اند كه به دليل برخورداري از منابع عظيم انرژي و دلارهاي نفتي، خود را بازيگر فعال در معادلات منطقه مي‌دانند؟
پاسخ به اين پرسش را در نوع عملكردهاي حزب‌الله و شوراي همكاري خلیج‌فارس مي‌توان مشاهده كرد. جهانيان تاكيد دارند كه حزب‌الله در دو جبهه با تروريسم در جنگ است. يكي رژيم صهيونيستي و ديگري تروريسم اجاره‌اي غرب در سوريه. حزب‌الله محور امنيت منطقه‌ و جهان است و اگر نبود رشادت‌هاي آن اكنون منطقه تحت اشغال صهيونيست‌ها و تروريست‌هاي غربي بود. در نقطه مقابل شوراي همكاري خلیج‌فارس از يك‌سو با تروريسم صهيونيستي و غربي مقابله‌اي ندارد و از سوي ديگر خود به كشتار بشريت مي‌پردازد كه نمود آن را در يمن مي‌توان مشاهده كرد.
جهانيان تاكيد دارند كه اقدامات سعودي عليه حزب‌الله برگرفته از همگرايي اين رژيم با صهيونيست‌ها است چنانكه این فشار کشورهای عربی به سردمداری عربستان، همزمان با افزایش دیدارهای برخی شخصیت‌های سعودی با شخصیت‌های اسرائیلی، صورت گرفته است.
در اصل اقدام سعودي صرفا بهانه‌اي براي همسويي بيشتر با صهيونيست‌ها عليه منطقه است چنانكه رسانه‎های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تصمیم شورای همکاری علیه حزب‌الله برای اسرائیل یک دستاورد مهم محسوب می‎شود. واكنش‌هاي جهاني به اقدام شوراي همكاري خلیج‌فارس عليه حزب‌الله را بايد شكست سياسي در برابر حزب‌الله دانست كه نشانه‌اي بر جايگاه ارزنده و گسترده مقاومت در صحنه جهاني است.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcjo8eh.uqeimzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی